Smíchat kukuřičnou mouku s vejci, vodou. Nechat odležet 20-60 minut přikryté. Po nasáknutí mouky osolit, přidat ocet a rozpuštěné máslo (šmolc, ghee)....
více o Kukuřičný svítek (smaženec), základní recept
V míse 1-1,2 l smíchat mouku, sůl, skořici, rozpuštěné máslo, žloutky a vodu. Nechat odstát 15 minut. Dále šlehat bílky se 3 zrnky soli 6-7 minut na...
více o Špaldový šmorn (trhanec), základní recept
1 hodinu před vařením smíchat mouky v 0,25 l nádobě. V 0,5 l nádobě v 300 ml studené vody kvedláním rozmíchat z mouk záklechtku. Mouky samy skoro...
více o Vodová ančka (žitná kaše), základní recept
Loupaný hrách namočíme na 5 - 12 hodin do 0,35 l sklenice se studenou vodou. Loupanou rýži namočíme na 0,5 - 12 hodin do sklenice se studenou vodou....
více o Matar dal khichdi falešný, základní recept
Loupanou rýži namočíme na 0,5 - 12 hodin do studené vody. Pouze slijeme vodu přes sítko. Vaříme ze studené vody 850 ml v hrnci se silnějším dnem. Před...
více o Ryžogalo falešné, základní recept
Fazole namočíme na 12 hodin do 0,35 l sklenice s vodou. Loupanou rýži namočíme na 30 minut do studené vody. 10 minut po namočení rýže dáme vařit 230...
více o Gallo pinto karibské, základní recept
Namočit přebraný hrách na 5 - 12 hodin, hnědou rýži namočit na 5 - 12 hodin zvlášť. Po namočení vyprat rýži 1x.
Do 600 ml vařící osolené vody nasypat...
více o Riži-piži (rizoto), základní recept
Špagety v tenké vrstvě namočit v malém množství vody v pekáčku nebo na pečícím plechu na 20 - 30 minut. Déle ne, nepřijaly by sůl z vody.
10 minut po...
více o Progresivní špagety, základní recept
32 hodin před jídlem namočit suchou kukuřici do studené vody ve sklenici se šroubovacím víčkem na 12 hodin. Zvětší objem asi na 1,5 násobek.
Do...
více o Nixtamalizovaná kukuřice, základní recept
Utlouct ječné kroupy v hmoždíři, nebo je umlít ve šrotovníku. (Lze umlít do zásoby na měsíc). Namočit na 5 - 11 hod ve sklenici se šroubovacím víčkem....
více o Ječná kaše s luštěninami, základní recept
Jáhly propláchneme 3x čistou vodou a scedíme přes sítko. Následně je namočíme do studené vody na 25 - 30 minut do sklenice se šroubovacím víčkem. Po...
více o Jáhlová kaše s hrachem, základní recept