• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ
    • Recepty.cz
    • Příležitosti
    • Grilování & BBQ
    • Grilované hovězí

    Recept na grilované hovězí – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

    Recept na grilované hovězí – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

    Hovězí je skvělé maso, ale pokud si na grilování nevyberete správně, může se vám stát, že vaše pečínka bude suchá nebo gumová a zážitek z grilování vám trochu pokazí.

    Na grilování se nejlépe hodí hovězí pupek, ze kterého se dají vytvořit báječné steaky. Pokud chcete steak skutečně šťavnatý, připravte ho z vysokého roštěnce, který je prorostlejší tukem. Jedná se o oblíbený kus ke grilování, pod názvem rib eye steak.

    Pokud chcete steak libovější, můžete použít nízký roštěnec, který má tukové jen krytí a maso je díky tomu voňavější a skvělé chuti. Pokud si chcete dopřát skutečnou delikatesu, sáhněte po rump steaku. Dělá se ze zadního hovězího a má nejjemnější maso. Delikátní je také steak z hovězí svíčkové. Je libový a přitom krásně křehký.

    Grilované medailonky s banány

    Grilované medailonky s banány

    Plátky masa lehce naklepeme a nejméně na 1 hodinu vložíme do marinády z ořechů, oleje, medu, soli a pepře. Banány podélně a příčně rozdělíme, abychom... více o Grilované medailonky s banány

    30 minut
    Čevabčiči na chorvatský způsob

    Čevabčiči na chorvatský způsob

    Dejte všechny přísady do velkého mísy a hnětete dobře maso a koření dohromady. Dejte chladit na 2 hodiny do ledničky a pak vyjměte a promíchejte dobře... více o Čevabčiči na chorvatský způsob

    Skvělé hovězí burgery na gril

    Skvělé hovězí burgery na gril

    Suroviny na burgery promícháme a necháme odležet. Krupice není nutná, dá se nahradit strouhankou, ale připadá mi to pak takové těstovité. Ochutíme... více o Skvělé hovězí burgery na gril

    10 minut
    Marináda na steaky

    Marináda na steaky

    Smíchejte na pánvi nejprve kuřecí (hovězí) vývar se sójovou omáčkou a medem. Promíchejte a uveďte do varu. Přimíchejte kečup (ošklivě se zdrcne, ale... více o Marináda na steaky

    20 minut
    Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)

    Hovězí steak na pepři s přelivem …

    Steaky jemně naklepeme, abychom nenarušili jejich strukturu (stačí pouze klouby rukou). Dobře posypeme pepřem. Nesolíme! Olej rozehřejeme na těžké,... více o Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)

    Maso na gril nebo do trouby v barbecue omáčce

    Maso na gril nebo do trouby v…

    **Omáčka:** V menším hrnci smícháme všechny přísady, směs přivedeme k varu, chviličku podusíme na mírném plameni, odstavíme a omáčku necháme... více o Maso na gril nebo do trouby v barbecue omáčce

    Zahradní hamburgery - grilované

    Zahradní hamburgery - grilované

    Maso a všechny další suroviny dáme do mísy, důkladně promícháme, v případě, že je směs řídká, přidáme strouhanku.Z masa uděláme kuličky, které před... více o Zahradní hamburgery - grilované

    25 minut
    Bolachan (grilované mleté hovězí maso)

    Bolachan (grilované mleté hovězí maso)

    Maso umleté hodně najemno ochuťte jednou, nadrobno nakrájenou chilli papričkou. Do směsi přidejte sambal, rozmačkaný banán a ústřicovou omáčku. Vše... více o Bolachan (grilované mleté hovězí maso)

    Paprikové karbanátky na gril nebo pánev

    Paprikové karbanátky na gril nebo…

    Mleté maso ochutíme sladkou nebo pálivou paprikou, grilovacím kořením, čerstvou červenou paprikou. Přidáme jemně nastrouhanou žemli, vejce a vodu,... více o Paprikové karbanátky na gril nebo pánev

    Uruguayský hovězí rib-eye steak

    Uruguayský hovězí rib-eye steak

    Chuťovou dominantou tohoto receptu je maso. Nabízíme kvalitní uruguayský rib-eye steak, zvaný také entrecote. Jedná se o část hovězí roštěné příjemně... více o Uruguayský hovězí rib-eye steak

    40 minut
    Na kosti grilovaný nízký roštěnec, lišková omáčka a dušená zelenina

    Na kosti grilovaný nízký roštěnec,…

    Nasucho vyzrálý nízký roštěnec začistěte a krájejte i s kostí na aspoň dva palce (5 cm) vysoké steaky. Posypte čerstvě mletým pepřem, pokapejte... více o Na kosti grilovaný nízký roštěnec, lišková omáčka a dušená zelenina

    10 minut
    Játra na gril

    Játra na gril

    Smíchejte v misce olej s uvedeným kořením a naložte do něj játra. U drůbežích stačí několik hodin marinování, u vepřových bych je nechala déle. Dejte... více o Játra na gril

    Hovězí pivní pupek na grilu

    Hovězí pivní pupek na grilu

    V širší misce umícháme marinádu z piva, oleje, pepře, nasekaného zázvoru, česneku a rozmarýnu. Maso do marinády vložíme, mělo by být ponořené, proto... více o Hovězí pivní pupek na grilu

    25 minut
    Hovězí steak se salsou verde

    Hovězí steak se salsou verde

    Nasekanou petržel a bazalku smíchejte s utřeným česnekem, nadrobno nasekanými filety ančoviček a kapary. Dochuťte octem, cukrem, citronovou šťávou a... více o Hovězí steak se salsou verde

    20 minut
    Smetanová omáčka z lišek k minutkovým masům

    Smetanová omáčka z lišek k minutkovým…

    Jarní cibulku nakrájejte na drobno, stejně tak čtvrt česneku. Cibulku osmažte na másle, přidejte bylinky, po chvíli i česnek a proprané lišky, osolte.... více o Smetanová omáčka z lišek k minutkovým masům

    Další podobné recepty

    35 minut
    "Kouřové" marinované vepřové

    "Kouřové" marinované vepřové

    Smíchejte kávu, med, kakao (holandské), koření, česnek, limetkovou šťávu a sójovku. Vepřové kotlety opepřete, vložte do mísy a zalijte marinádou.... více o "Kouřové" marinované vepřové

    60 minut
    Marinovaná kuřecí prsa II.

    Marinovaná kuřecí prsa II.

    1. Kuřecí prsa nakrájíme na kousky. Přibližně 2 x 4 x 0.5 cm. Prsa umyjeme, dáme do větší mísy, přidáme olej, pivo, horčici, rajčatový protlak a gyros... více o Marinovaná kuřecí prsa II.

    30 minut
    Uzený losos na grilu

    Uzený losos na grilu

    Osušený filet zbavený případných zbylých kostí namočíme na 15 minut do rumu kůží nahoru. Filet nemusí v rumu plavat, stačí na dně misky 0,5 centimetru... více o Uzený losos na grilu

    Masová směs na grilu

    Masová směs na grilu

    Maso nakrájíme přes vlákno na stejnoměrné plátky a zlehka naklepeme. Zeleninu nakrájíme na plátky. Maso a zeleninu dostatečně okořeníme. Vše zalijeme... více o Masová směs na grilu

    Báječné špízy

    Báječné špízy

    Maso a anglickou slaninu nakrájíme na kostky, cibuli na půlměsíčky. Začneme střídavě napichovat na špejle nebo grilovací jehly. Do misky dáme 5 lžic... více o Báječné špízy

    Kuřecí gyros harmonika - grilovaná

    Kuřecí gyros harmonika - grilovaná

    Kuřecí maso si pokrájíme na delší proužky, které napíchneme jako harmoniku na předem namočené špejle. Gyros koření si prošleháme se solí, citronovou... více o Kuřecí gyros harmonika - grilovaná

    Balíčky s pikantní náplní

    Balíčky s pikantní náplní

    Velmi drobně nakrájená rajčata promíchejte s limetkovou kůrou, petrželí a mátou. Sýr rozdělte na 16 stejně velkých kousků. Těsto nakrájejte na 16... více o Balíčky s pikantní náplní

    20 minut
    Makrela na grilu Institutu kompliment

    Makrela na grilu Institutu kompliment

    Rybu důkladně omyjeme, odřízneme hlavu a ocas. Celou rybu pokapeme citronovou šťávou zvenku i zevnitř. Posypeme kořením bez soli. Čerstvé bylinky... více o Makrela na grilu Institutu kompliment

    20 minut
    Grilovaná cuketa

    Grilovaná cuketa

    Menší cuketu nakrájíme na kolečka cca 7 mm silná, z obou stran pokapeme olejem a posypeme kořením. Uložíme do uzavíratelné misky a necháme alespoň půl... více o Grilovaná cuketa

    Grilovaná kuřecí stehna

    Grilovaná kuřecí stehna

    Stehna máme z kuřete na grilování většinou nejraději, protože jsou šťavnatá. Ale jelikož se díky kostem musejí grilovat déle, aby se dostatečně... více o Grilovaná kuřecí stehna

    15 minut
    Italské kuře II.

    Italské kuře II.

    Na plech dáme olej, přidáme nakrájená rajčata, brambory na čtvrtky, cibuli na kolečka a papriku na proužky. Vše okořeníme bazalkou, oregánem, osolíme... více o Italské kuře II.

    40 minut
    Pivní marinované špízy

    Pivní marinované špízy

    Z piva a ostatních ingrediencí umícháme marinádu, ve které necháme v chladnu, alespoň přes noc (nejlépe 24 hodin) odpočívat - marinovat připravené... více o Pivní marinované špízy

    45 minut
    Grilované kuře v kokosu

    Grilované kuře v kokosu

    Maso nakrájejte na stejně velké plátky, promíchejte s dalšími přísadami a nechte v chladu několik hodin, lépe přes noc, marinovat. Na kořenicí pastu... více o Grilované kuře v kokosu

    60 minut
    Obalovaná kuřecí stehna

    Obalovaná kuřecí stehna

    Maso omyjeme a osušíme. Strouhanku smícháme s parmazánem a sezamovými semeny. Vejce rozšleháme. Stehna obalíme v mouce, protáhneme v rozšlehaných... více o Obalovaná kuřecí stehna

    45 minut
    Grilovaný candát na rajčatech

    Grilovaný candát na rajčatech

    Citron ostrouhejte a šťávu vymačkejte, oloupaný zázvor nadrobno nakrájejte. Kůru, šťávu a zázvor promíchejte se 2 lžícemi oleje a skořicí. Do této... více o Grilovaný candát na rajčatech

    10 minut
    Grilovací marináda I.

    Grilovací marináda I.

    Smícháme všechny přísady a potřeme maso. Přikryjeme a necháme v chladu odpočinout po dobu několika hodin nebo přes noc. Pečeme na středním ohni.... více o Grilovací marináda I.

    40 minut
    Vepřové grilované špízy na Firewire

    Vepřové grilované špízy na Firewire

    Tento pokrm je pro lidi, kteří rádi experimentují a mají rádi asijské, speciálně japonské chutě. ½ kg vepřové kotlety nakrájíme na 5 cm široké proužky... více o Vepřové grilované špízy na Firewire

    20 minut
    Skvělá marináda na maso

    Skvělá marináda na maso

    Všechno smícháme dohromady. Do této marinády naložíme naklepané plátky masa (vepřové, drůbeží) a uložíme přes noc do ledničky. Potom už jen smažíme na... více o Skvělá marináda na maso

    10 minut
    Okoun se salátem ve středomořském stylu

    Okoun se salátem ve středomořském…

    Zapalte oheň v grilu a nechte dojít do stadia řeřavých uhlíků. Ryby potřete olejem, dobře osolte a opepřete. Do břišní dutiny vložte několik plátků... více o Okoun se salátem ve středomořském stylu

    Paprikové (nejen) jehněčí špízy s tzatziki

    Paprikové (nejen) jehněčí špízy s…

    Maso pokrájíme na kostky, papriku na čtverečky a střídavě napichujeme na špejli. Sůl, pepř a oregano smícháme s olejem a špízy směsí potřeme. Necháme... více o Paprikové (nejen) jehněčí špízy s tzatziki

    Kořeněná panenka - grilovaná

    Kořeněná panenka - grilovaná

    Koriandr smícháme s olejem, hořčicí a špetkou soli a pepře. Panenky očistíme, osušíme a potřeme hořčičnou směsí, necháme alespoň hodinu odležet.... více o Kořeněná panenka - grilovaná

    35 minut
    Shin Din Pho (mořský ďas po sečuánsku)

    Shin Din Pho (mořský ďas po sečuánsku)

    Brzlík nechte odležet minimálně 6 hodin (raději déle, ideálně přes noc) v octové vodě (nejlépe z povařeného rýžového octa, který není tak kyselý). Pak... více o Shin Din Pho (mořský ďas po sečuánsku)

    20 minut
    Pálivé hotdogy

    Pálivé hotdogy

    Bagety podélně rozkrojte (ale nedokrojte), vydlabejte střídku a vnitřek pokapejte máslem a posypte cibulkou a bylinkami. Ogrilujte nebo osmažte... více o Pálivé hotdogy

    20 minut
    Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

    Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

    Zapalte oheň v grilu a nechte ho dojít do stadia řeřavých uhlíků. Roštěnky důkladně potřete olejem a poprašte směsí soli, chilli a pepře. Dobře ji na... více o Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

    90 minut
    Achillova řecká souzukakia

    Achillova řecká souzukakia

    Tip na začátek: Kdo nesežene Créme fraîche může si jej doma snadno vyrobit. Do jednoho kelímku šlehačky (min. 30% tuku) se přidají dvě lžíce podmáslí... více o Achillova řecká souzukakia

    40 minut
    Grilovaná tortilla s kuřecím masem a jogurtovobazalkovým dressingem

    Grilovaná tortilla s kuřecím masem a…

    Nejprve si připravíme maso. Kuřecí si rozdělíme na větší kusy, vložíme do misky a přidáme olivový olej. Maso osolíme, přidáme trochu bazalky, oregano... více o Grilovaná tortilla s kuřecím masem a jogurtovobazalkovým dressingem

    45 minut
    Grilovaná kýta s cuketovým zelím, šťouchaným bramborem a ozdobou

    Grilovaná kýta s cuketovým zelím,…

    Jako ozdobu jsem zvolila grilovanou cuketu, grilované bramborové dukátky a čerstvou papriku. Prvně přichystáme maso. Do oleje v misce vmícháme sůl,... více o Grilovaná kýta s cuketovým zelím, šťouchaným bramborem a ozdobou

    25 minut
    Bolachan (grilované mleté hovězí maso)

    Bolachan (grilované mleté hovězí maso)

    Maso umleté hodně najemno ochuťte jednou, nadrobno nakrájenou chilli papričkou. Do směsi přidejte sambal, rozmačkaný banán a ústřicovou omáčku. Vše... více o Bolachan (grilované mleté hovězí maso)

    20 minut
    Špíz s mořskými plody po asijsku

    Špíz s mořskými plody po asijsku

    Většinu oloupaného zázvoru nakrájejte na velmi drobné kostičky. Polovinu zázvoru promíchejte s pomerančovou šťávou a kůrou, pepřem a omáčkou teriyaki... více o Špíz s mořskými plody po asijsku

    30 minut
    Grilovaná kachna na pomerančích

    Grilovaná kachna na pomerančích

    Zapalte oheň v grilu a nechte dojít do stadia řeřavých uhlíků. Metitím očistěte porce kachny od přebytečného tuku a pomerančovou šťávu, víno, koření a... více o Grilovaná kachna na pomerančích

    Doporučujeme

    20 minut
    Tvarohová pomazánka s vejci

    Tvarohová pomazánka s vejci

    20 minut
    Hrášková polévka s lososem

    Hrášková polévka s lososem

    30 minut
    Quesadilla s kuřecím masem a koriandrovou smetanou

    Quesadilla s kuřecím masem a…

    Poslední sledované recepty

    40
    Kuřecí prsa na kari se smetanou
    Kuřecí prsa na kari se…
    40
    Špagety s nivou a slaninou
    Špagety s nivou a…
    36
    Domácí kuřecí čína
    Domácí kuřecí čína
    35
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    33
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka

    Zajímavé články

    Rajská omáčka s hovězím masem: Recept Přemka Forejta budete milovat!
    Rajská omáčka s hovězím masem: Recept Přemka…
    Bramborový guláš, sedlácký salát nebo placky: 7 receptů na celý týden!
    Bramborový guláš, sedlácký salát nebo placky: 7…
    Tradiční a české: 7 receptů na nadýchané rohlíčky, buchty, koláče i vdolky
    Tradiční a české: 7 receptů na nadýchané rohlíčky…
    Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky: Skvělý oběd z jednoho pekáče
    Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky:…
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z mletého masa!
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z…

    Sledujte nás

    AHA.cz Výbuch citů Burešové! Jsem úplně v pr*eli, pokutu zaplatím

    Výbuch citů Burešové! Jsem úplně v pr*eli, pokutu zaplatím

    AHA.cz Gott běhal za modelkami do šatny! Já jsem si Karla celý život vážila, ale ...

    Gott běhal za modelkami do šatny! Já jsem si Karla celý život vážila, ale ...

    AHA.cz Deník Aha! 20.4.2021

    Deník Aha! 20.4.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo konečně zaboduje v práci?

    Horoskop na tento týden: Kdo konečně zaboduje v práci?

    Dáma.cz Seriál Ulice: Márovi hrozí vězení, půjde Blance o život?

    Seriál Ulice: Márovi hrozí vězení, půjde Blance o život?

    Ženy.cz Navzdory pandemii: Nové české módní značky, které byste měli znát!

    Navzdory pandemii: Nové české módní značky, které byste měli znát!

    Maminka.cz Marie Doležalová: Celé léto jsem tajila, že znovu čekáme zázrak

    Marie Doležalová: Celé léto jsem tajila, že znovu čekáme zázrak

    Reflex.cz Jiří Sezemský: Mezinárodní terorismus, nebo útok na zboží? Babiš se zalekl své odvahy a svých voličů

    Jiří Sezemský: Mezinárodní terorismus, nebo útok na zboží? Babiš se zalekl své odvahy a svých voličů

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Kapkové zavlažování: Šetří čas, peníze a funguje i proti plevelu

    Kapkové zavlažování: Šetří čas, peníze a funguje i proti plevelu

    • Recepty.cz
    • Příležitosti
    • Grilování & BBQ
    • Grilované hovězí
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí