Hovězí pivní pupek na grilu

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg hovězí pupek cca
    • pepř mletý
    • sůl
  • Marináda
    • 120
      ml pivo světlá desítka
    • 100
      ml rostlinný olej nejlépe olivový
    • 2
      lžíce zázvor čerstvý, jemně nasekaný
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžička pepř mletý necelá
    • rozmarýn snítka, jemně nasekaná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V širší misce umícháme marinádu z piva, oleje, pepře, nasekaného zázvoru, česneku a rozmarýnu. Maso do marinády vložíme, mělo by být ponořené, proto je lepší širší miska. Během marinování (alespoň 12 hodin) maso v marinádě otočíme. V misce zakryté folií maso marinujeme v chladnu. Před grilováním maso vyndáme na talíř, osolíme a necháme v teple cca hodinu. Grilujeme z obou stran na rozpáleném grilu dozlatova. Po ogrilování necháme pupek cca 4-5 minut odpočinout, pak ještě opepříme a osolíme, můžeme ještě i pokapat olejem a až poté krájíme přes vlákna na slabší plátky.
2
Podáváme s pečivem a salátem, případně i s dipy vhodnými ke grilovanému masu: česnekový, zázvorový...

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.