• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Příležitosti
    • Grilování & BBQ
    • Marinády a grilovací omáčky

    Recepty na marinády a grilovací omáčky – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

    Recepty na marinády a grilovací omáčky – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

    Marinády jsou určené pro změkčení a zkřehčení masa před jeho úpravou a slibují šťavnatější výsledek. Existují olejové, octové, vinné, ale také medové nebo pivní. Marináda je zároveň výraz, který zahrnuje nakládání i dalších potravin před tepelnou úpravou, jako třeba hermelínu.

    Marinování masa by mělo probíhat v chladu, ideálně v lednici. V marinádě by měly být vyvážené poměry tak, aby masu více neuškodila – například nebyl moc kyselá. Důležitý je také správný výběr nádoby. Ideální jsou skleněné a plastové.

    Grilovací a barbecue omáčky jsou dipy určené ke grilovanému masu a zelenině. Dělají se z rajčatových nebo majonézových základů, oblíbené jsou i chilli omáčky nebo sladké z ovoce.

    10 minut
    Grilovací marináda I.

    Grilovací marináda I.

    Smícháme všechny přísady a potřeme maso. Přikryjeme a necháme v chladu odpočinout po dobu několika hodin nebo přes noc. Pečeme na středním ohni.... více o Grilovací marináda I.

    Grilovací omáčka

    Grilovací omáčka

    Vše smícháme v hustou "kašičku" a maso naložíme, lze také v této "kašičce" maso péci nebo potírat při grilování, vše máme ozkoušené a úspěch je... více o Grilovací omáčka

    20 minut
    Skvělá marináda na maso

    Skvělá marináda na maso

    Všechno smícháme dohromady. Do této marinády naložíme naklepané plátky masa (vepřové, drůbeží) a uložíme přes noc do ledničky. Potom už jen smažíme na... více o Skvělá marináda na maso

    10 minut
    Vynikající marináda - nejen na gril

    Vynikající marináda - nejen na gril

    Vše pečlivě rozmícháme, aby se olej se vše ostatní dobře promíchalo. Do této směsi naložíme naklepané a trochu osolené kuřecí maso nebo vepřovou... více o Vynikající marináda - nejen na gril

    Dresink ke grilovanému masu

    Dresink ke grilovanému masu

    Cibulku nakrájíme na drobná kolečka, sýr nakrájíme na drobné kostičky a smícháme se zakysanou smetanou, jednoduché a geniální!... více o Dresink ke grilovanému masu

    Marináda na kuře

    Marináda na kuře

    Kuře okořeníme kořením na kuře a tymiánem. Poté ho naložíme do marinády, připravené z kečupu, hořčice, špetky tymiánu, čtyřmi lžícemi oleje a drceného... více o Marináda na kuře

    Jogurtová marináda na kuře

    Jogurtová marináda na kuře

    Všechny suroviny smícháme a přidáme ke kuřecím křídlům či stehnům. Toto množství je zhruba na 5 stehýnek nebo 10 křidélek. Při grilování potíráme.... více o Jogurtová marináda na kuře

    Marináda na králíka nebo kuře

    Marináda na králíka nebo kuře

    Veškeré ingredience řádně promícháme a potřeme tím naporcovaného králíka nebo kuře ze všech stran. Uložíme do pekáče a zalijeme zbylou marinádou.... více o Marináda na králíka nebo kuře

    10 minut
    Marináda na steaky

    Marináda na steaky

    Smíchejte na pánvi nejprve kuřecí (hovězí) vývar se sójovou omáčkou a medem. Promíchejte a uveďte do varu. Přimíchejte kečup (ošklivě se zdrcne, ale... více o Marináda na steaky

    Kuřecí křidýlka - marináda

    Kuřecí křidýlka - marináda

    - vše smíchat - vložit kuřecí křidýlka - nechat proležet v lednici - grilovat nebo péci v troubě... více o Kuřecí křidýlka - marináda

    40 minut
    Grilovaný losos v marinádě

    Grilovaný losos v marinádě

    Med rozpustíme v citronové šťávě, přidáme hořčici, sójovou omáčku, chilli, sůl a vytvoříme marinádu. Porce lososa naložíme do připravené marinády a... více o Grilovaný losos v marinádě

    Dipy ke grilovanému masu - s kapary

    Dipy ke grilovanému masu - s kapary

    Kapary necháme okapat, polovinu jich nasekáme a ostatní necháme vcelku, smícháme je s majonézou a podle chuti přidáme pepř, příp. sůl. Kapary stačí... více o Dipy ke grilovanému masu - s kapary

    Dipy ke grilovanému masu - z červené řepy

    Dipy ke grilovanému masu - z červené…

    Červenou řepu uvaříme ve slupce, po vychladnutí oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, přidáme prolisovaný česnek, olivový olej, sůl a pepř a... více o Dipy ke grilovanému masu - z červené řepy

    Dipy ke grilovanému masu - ze zakysané smetany

    Dipy ke grilovanému masu - ze…

    Do zakysané smetany zamícháme nasekané (nejlépe čerstvé) bylinky, které máme k dispozici, prolisovaný česnek, sůl a pepř, lžičku hořčice, můžeme... více o Dipy ke grilovanému masu - ze zakysané smetany

    5 minut
    Marináda k vepřovému podle Z. Pohlreicha

    Marináda k vepřovému podle Z.…

    Cibuli nakrájejte najemno. Všechny ingredience smíchejte. Tato marináda se nejlépe hodí na vepřové maso, protože jablka a vepřové jdou k sobě velmi... více o Marináda k vepřovému podle Z. Pohlreicha

    10 minut
    Řecká marináda na grilované maso - Moschári

    Řecká marináda na grilované maso -…

    Bílý jogurt smíchejte se všemi ingrediencemi, česnek nadrťte. Tato marináda se hodí ke všem masům, nejlépe se svou chutí ale doplňuje maso drůbeží.... více o Řecká marináda na grilované maso - Moschári

    10 minut
    Pikantní marináda na grilované maso

    Pikantní marináda na grilované maso

    Sojovou omáčku, kečup a olej smíchejte v misce. Přidejte grilovací koření, česnek, chilli a podle chuti i sůl a pepř. Marinádu natřete na maso a... více o Pikantní marináda na grilované maso

    10 minut
    Bylinkové máslo s jarní cibulkou

    Bylinkové máslo s jarní cibulkou

    Jarní cibulku nasekáme na jemni. Povolené máslo smícháme s ostatními surovinami a necháme ztuhnout v chladu v misce nebo zabalené do válečku v alobalu... více o Bylinkové máslo s jarní cibulkou

    5 minut
    Meduňková marináda s mátou a jogurtem

    Meduňková marináda s mátou a jogurtem

    Uvedené ingredience dejte do mísy. Dobře promíchejte. Maso se do marinády snažte naložit vždy den předem (ryby postačí marinovat kratší dobu) příp.... více o Meduňková marináda s mátou a jogurtem

    15 minut
    Italská marináda

    Italská marináda

    Máslo rozpusťte v menším kastrůlku, vmíchejte citrónovou šťávu, přidejte bazalku, tymián, pepř a osolte. Maso se do marinády snažte naložit vždy den... více o Italská marináda

    5 minut
    Francouzská marináda

    Francouzská marináda

    Chilli papričku a bazalku nakrájíme na drobné kousíčky. V misce rozmícháme olivový olej a dijonskou hořčici a přilijeme víno. Vše smícháme dohromady a... více o Francouzská marináda

    5 minut
    Pikantní marináda na maso

    Pikantní marináda na maso

    Nakrájíme všechny bylinky, chilli papričky a česnek rozetřeme. Smícháme olej s citronovou šťávou, přidáme bylinky, papričky a česnek a promícháme.... více o Pikantní marináda na maso

    5 minut
    Brazilská marináda

    Brazilská marináda

    Smícháme pivo, kečup a citrónovou šťávu. Česnek rozmačkáme, cibuli nakrájíme a oboje přimícháme do tekuté směsi. Následně přidáme zbytek ingrediencí,... více o Brazilská marináda

    5 minut
    Švestková pikantní marináda

    Švestková pikantní marináda

    Pokud máme čerstvé švestky, nakrájíme je najemno. Papričku rozdrtíme. Vše dáme do hrnce, přidáme pomerančovou šťávu a marmeládu a vaříme pozvolna asi... více o Švestková pikantní marináda

    5 minut
    Pivní marináda na grilování

    Pivní marináda na grilování

    Všechny ingredience smíchejte a marinádou potírejte maso nebo klobásky průběžně při grilování. Nakonec jednou potřete i po vyndání z grilu.... více o Pivní marináda na grilování

    5 minut
    Sweet chilli marináda

    Sweet chilli marináda

    Do oleje vmícháme šalvěj, chilli, pepř a skořici. V druhé misce smícháme protlak, prolisovaný česnek, med, sojovou omáčku, worchestrovku a rozdrolíme... více o Sweet chilli marináda

    5 minut
    Bylinkovo-octová marináda

    Bylinkovo-octová marináda

    Slijte dohromady ocet a olej. Najemno nakrájejte petrželovou nať, kapary, cibulku, bazalku, kerblík, estragon a pažitku. Vše přimíchejte do oleje s... více o Bylinkovo-octová marináda

    10 minut
    Marináda na žebra

    Marináda na žebra

    Smícháme kečup s worcestrovou omáčkou, citronovou šťávou a dalšími ingrediencemi a naložíme do marinády předem uvařená žebra. Necháme naložené přes... více o Marináda na žebra

    15 minut
    Omáčka chimmichurri ke grilovanému masu

    Omáčka chimmichurri ke grilovanému…

    Nejprve utřeme česnek se solí a bylinky nasekáme najemno. Vše pak smícháme spolu s olivovým olejem, citronovou šťávou, trochou nastrouhané citronové... více o Omáčka chimmichurri ke grilovanému masu

    Další podobné recepty

    35 minut
    Kuřecí prsa s grilovaným fenyklem

    Kuřecí prsa s grilovaným fenyklem

    Kuřecí maso potřete olejem s estragonem. Nechte hodinu odležet. Mezitím si připravte fenykl, zbavte ho vrchní vrstvy a překrojte. Osolte, opepřete a... více o Kuřecí prsa s grilovaným fenyklem

    40 minut
    Pivní marinované špízy

    Pivní marinované špízy

    Z piva a ostatních ingrediencí umícháme marinádu, ve které necháme v chladnu, alespoň přes noc (nejlépe 24 hodin) odpočívat - marinovat připravené... více o Pivní marinované špízy

    40 minut
    Vepřové grilované špízy na Firewire

    Vepřové grilované špízy na Firewire

    Tento pokrm je pro lidi, kteří rádi experimentují a mají rádi asijské, speciálně japonské chutě. ½ kg vepřové kotlety nakrájíme na 5 cm široké proužky... více o Vepřové grilované špízy na Firewire

    10 minut
    Grilovací marináda I.

    Grilovací marináda I.

    Smícháme všechny přísady a potřeme maso. Přikryjeme a necháme v chladu odpočinout po dobu několika hodin nebo přes noc. Pečeme na středním ohni.... více o Grilovací marináda I.

    20 minut
    Kuřecí prsa na švestkách

    Kuřecí prsa na švestkách

    Zapalte oheň v grilu a nechte ho dojít do stadia řeřavých uhlíků. Kuřecí prsíčka důkladně potřete olejem, osolte, opepřete a posypte pomerančovou... více o Kuřecí prsa na švestkách

    25 minut
    Bolachan (grilované mleté hovězí maso)

    Bolachan (grilované mleté hovězí maso)

    Maso umleté hodně najemno ochuťte jednou, nadrobno nakrájenou chilli papričkou. Do směsi přidejte sambal, rozmačkaný banán a ústřicovou omáčku. Vše... více o Bolachan (grilované mleté hovězí maso)

    45 minut
    Grilovaný candát na rajčatech

    Grilovaný candát na rajčatech

    Citron ostrouhejte a šťávu vymačkejte, oloupaný zázvor nadrobno nakrájejte. Kůru, šťávu a zázvor promíchejte se 2 lžícemi oleje a skořicí. Do této... více o Grilovaný candát na rajčatech

    60 minut
    Obalovaná kuřecí stehna

    Obalovaná kuřecí stehna

    Maso omyjeme a osušíme. Strouhanku smícháme s parmazánem a sezamovými semeny. Vejce rozšleháme. Stehna obalíme v mouce, protáhneme v rozšlehaných... více o Obalovaná kuřecí stehna

    30 minut
    Rib eye steak se sušenými rajčaty

    Rib eye steak se sušenými rajčaty

    Maso nakrájejte přes vlákno na čtyři stejně velké steaky. Každý pokapejte olejem, potřete utřeným česnekem, přidejte tymián nebo rozmarýn a drcený... více o Rib eye steak se sušenými rajčaty

    30 minut
    Pikantní burger

    Pikantní burger

    Nejdříve si připravíme maso. Smícháme všechny ingredience (BBQ omáčku si dělám vlastní přidávám cca 1-2 lžíce) a necháme maso odpočinout v ledničce... více o Pikantní burger

    30 minut
    Grilovaná kachna na pomerančích

    Grilovaná kachna na pomerančích

    Zapalte oheň v grilu a nechte dojít do stadia řeřavých uhlíků. Metitím očistěte porce kachny od přebytečného tuku a pomerančovou šťávu, víno, koření a... více o Grilovaná kachna na pomerančích

    Kořeněná panenka - grilovaná

    Kořeněná panenka - grilovaná

    Koriandr smícháme s olejem, hořčicí a špetkou soli a pepře. Panenky očistíme, osušíme a potřeme hořčičnou směsí, necháme alespoň hodinu odležet.... více o Kořeněná panenka - grilovaná

    20 minut
    Grilovaná cuketa

    Grilovaná cuketa

    Menší cuketu nakrájíme na kolečka cca 7 mm silná, z obou stran pokapeme olejem a posypeme kořením. Uložíme do uzavíratelné misky a necháme alespoň půl... více o Grilovaná cuketa

    60 minut
    Marinovaná kuřecí prsa II.

    Marinovaná kuřecí prsa II.

    1. Kuřecí prsa nakrájíme na kousky. Přibližně 2 x 4 x 0.5 cm. Prsa umyjeme, dáme do větší mísy, přidáme olej, pivo, horčici, rajčatový protlak a gyros... více o Marinovaná kuřecí prsa II.

    Žampiony na grilu

    Žampiony na grilu

    Menší žampiony očistíme a rozkrojíme na polovinu. Zabalíme do tenkého plátku anglické slaniny a napíchneme na grilovací jehlu. Pozvolna grilujeme.... více o Žampiony na grilu

    Masová směs na grilu

    Masová směs na grilu

    Maso nakrájíme přes vlákno na stejnoměrné plátky a zlehka naklepeme. Zeleninu nakrájíme na plátky. Maso a zeleninu dostatečně okořeníme. Vše zalijeme... více o Masová směs na grilu

    20 minut
    Pálivé hotdogy

    Pálivé hotdogy

    Bagety podélně rozkrojte (ale nedokrojte), vydlabejte střídku a vnitřek pokapejte máslem a posypte cibulkou a bylinkami. Ogrilujte nebo osmažte... více o Pálivé hotdogy

    35 minut
    Shin Din Pho (mořský ďas po sečuánsku)

    Shin Din Pho (mořský ďas po sečuánsku)

    Brzlík nechte odležet minimálně 6 hodin (raději déle, ideálně přes noc) v octové vodě (nejlépe z povařeného rýžového octa, který není tak kyselý). Pak... více o Shin Din Pho (mořský ďas po sečuánsku)

    20 minut
    Špíz s mořskými plody po asijsku

    Špíz s mořskými plody po asijsku

    Většinu oloupaného zázvoru nakrájejte na velmi drobné kostičky. Polovinu zázvoru promíchejte s pomerančovou šťávou a kůrou, pepřem a omáčkou teriyaki... více o Špíz s mořskými plody po asijsku

    30 minut
    Uzený losos na grilu

    Uzený losos na grilu

    Osušený filet zbavený případných zbylých kostí namočíme na 15 minut do rumu kůží nahoru. Filet nemusí v rumu plavat, stačí na dně misky 0,5 centimetru... více o Uzený losos na grilu

    20 minut
    Makrela na grilu Institutu kompliment

    Makrela na grilu Institutu kompliment

    Rybu důkladně omyjeme, odřízneme hlavu a ocas. Celou rybu pokapeme citronovou šťávou zvenku i zevnitř. Posypeme kořením bez soli. Čerstvé bylinky... více o Makrela na grilu Institutu kompliment

    30 minut
    Panenka s olivovou tapenádou

    Panenka s olivovou tapenádou

    Panenku rozkrojte na 4 steaky, opepřete, potřete olejem smíchaným s lístky šalvěje a marinujte. Maso grilujte z každé strany 3–4 minuty a teprve pak... více o Panenka s olivovou tapenádou

    Balíčky s pikantní náplní

    Balíčky s pikantní náplní

    Velmi drobně nakrájená rajčata promíchejte s limetkovou kůrou, petrželí a mátou. Sýr rozdělte na 16 stejně velkých kousků. Těsto nakrájejte na 16... více o Balíčky s pikantní náplní

    10 minut
    Okoun se salátem ve středomořském stylu

    Okoun se salátem ve středomořském…

    Zapalte oheň v grilu a nechte dojít do stadia řeřavých uhlíků. Ryby potřete olejem, dobře osolte a opepřete. Do břišní dutiny vložte několik plátků... více o Okoun se salátem ve středomořském stylu

    20 minut
    Rybí špíz s krevetami

    Rybí špíz s krevetami

    Rybí maso a cuketu nakrájejte na větší kostky a oloupanou šalotku na třetiny. Na grilovací jehly střídavě napichujte rybí maso, cukety, krevety a... více o Rybí špíz s krevetami

    30 minut
    Grilovaný tuňák se salátem a broskví

    Grilovaný tuňák se salátem a broskví

    Tuňáka nakrájejte na 4 stejné steaky, potřete je olejem, přidejte nakrájenou chilli papričku a koriandr a marinujte 2 hodiny. Potom steaky z tuňáka... více o Grilovaný tuňák se salátem a broskví

    Pomerančovo-medové kotlety - grilované

    Pomerančovo-medové kotlety - grilované

    Maso očistíme, zbavíme tuku, nařízneme kraje. Všechny suroviny na marinádu promícháme a kotlety do směsi naložíme na 30 minut. Před grilováním kotlety... více o Pomerančovo-medové kotlety - grilované

    50 minut
    Vepřová panenka po středomořském způsobu

    Vepřová panenka po středomořském…

    Šunku promíchejte v míse s kůrou a velmi jemně nakrájenou šalvějí. Panenky očistěte a každou rozkrojte napříč na polovinu. Podélně nařízněte asi do... více o Vepřová panenka po středomořském způsobu

    Báječné špízy

    Báječné špízy

    Maso a anglickou slaninu nakrájíme na kostky, cibuli na půlměsíčky. Začneme střídavě napichovat na špejle nebo grilovací jehly. Do misky dáme 5 lžic... více o Báječné špízy

    15 minut
    Italské kuře II.

    Italské kuře II.

    Na plech dáme olej, přidáme nakrájená rajčata, brambory na čtvrtky, cibuli na kolečka a papriku na proužky. Vše okořeníme bazalkou, oregánem, osolíme... více o Italské kuře II.

    Doporučujeme

    20 minut
    Tvarohová pomazánka s vejci

    Tvarohová pomazánka s vejci

    105 minut
    Krůtí roláda s citronovou majonézou a pečeným salátem

    Krůtí roláda s citronovou majonézou a…

    60 minut
    Grilovaný lilek Badrijani

    Grilovaný lilek Badrijani

    Poslední sledované recepty

    22
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    20
    Palačinky
    Palačinky
    19
    Karlovarský knedlík
    Karlovarský knedlík
    19
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    19
    Mechový dort s mascarpone
    Mechový dort s mascarpone

    Zajímavé články

    Bramborový guláš, sedlácký salát nebo placky: 7 receptů na celý týden!
    Bramborový guláš, sedlácký salát nebo placky: 7…
    Tradiční a české: 7 receptů na nadýchané rohlíčky, buchty, koláče i vdolky
    Tradiční a české: 7 receptů na nadýchané rohlíčky…
    Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky: Skvělý oběd z jednoho pekáče
    Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky:…
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z mletého masa!
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z…
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny Pawlowské
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny…

    Sledujte nás

    AHA.cz Kam zmizela sexy Kohoutová? To je tedy zjev!

    Kam zmizela sexy Kohoutová? To je tedy zjev!

    AHA.cz Petr Novák (†51): ZUŘÍ TVRDÝ BOJ O DĚDICTVÍ!

    Petr Novák (†51): ZUŘÍ TVRDÝ BOJ O DĚDICTVÍ!

    AHA.cz Nedělní Aha! 18.4.2021

    Nedělní Aha! 18.4.2021

    Dáma.cz Jak vytrhnout velrybě stoličku: Co se dělo na natáčení úspěšné komedie?

    Jak vytrhnout velrybě stoličku: Co se dělo na natáčení úspěšné komedie?

    Dáma.cz NUMEROLOGIE: Vypočítejte si své životní číslo. Je to jednoduché a funguje to!

    NUMEROLOGIE: Vypočítejte si své životní číslo. Je to jednoduché a funguje to!

    Ženy.cz Veselé pastelové kabelky ovládnou jaro! Tady máte nejlepší z nich

    Veselé pastelové kabelky ovládnou jaro! Tady máte nejlepší z nich

    Maminka.cz Kila po porodu neřeším, jsem ženská, ne chrastítko, říká modelka Aneta Vignerová

    Kila po porodu neřeším, jsem ženská, ne chrastítko, říká modelka Aneta Vignerová

    Reflex.cz Vrbětice 2014 – co teď? Vyčistit Pražský hrad a Strakovu akademii od ruských švábů!

    Vrbětice 2014 – co teď? Vyčistit Pražský hrad a Strakovu akademii od ruských švábů!

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Rozkládací sedačky nejen na každodenní spaní. Kterou si pořídíte?

    Rozkládací sedačky nejen na každodenní spaní. Kterou si pořídíte?

    • Recepty.cz
    • Příležitosti
    • Grilování & BBQ
    • Marinády a grilovací omáčky
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí