Recept na grilované vepřové – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Vepřové maso grilujeme ze všech druhů masa nejčastěji. Aby bylo křehké a šťavnaté, je lepší ho před grilováním naložit do marinády a to třeba už den předem. Z lednice ho však nezapomeňte vyndat s předstihem, aby nešlo ze studené lednice rovnou na gril.

Nejlepší vepřové části masa na grilování jsou kotlety, pečeně, krkovička, žebírka, svíčková, kýta nebo mleté maso v podobě burgerů. Péct také můžete samozřejmě celé selátko.

Vepřové maso byste na grilu neměli splašeně co chvíli otáčet ale dát mu svůj čas a v průběhu pečení ho otočit jen jednou. Maso by se mělo zprudka zatáhnout na vysoké teplotě. Pokud ho otáčíte, nepíchejte do něj vidličkou, přicházíte tak o šťávu a maso si vysušujete.