Grilovaná krkovice s česnekovou omáčkou

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Pavel Jaroš

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vepřová krkovice
    • pepř mletý
    • sůl
    • grilovací koření
    • worcestrová omáčka
    • koření Nebo nějaká podobná směs koření
    • slunečnicový olej
    • hořčice plnotučná
    • 2
      stroužek česnek
  • Country
    • sůl
    • kmín Římský
    • hořčice
    • paprika
    • česnek
  • Omáčka
    • 1
      bílý jogurt
    • 1
      zakysaná smetana
    • 100
      g majonéza
    • 8
      stroužek česnek 5-8
    • zelené olivy
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
4 plátky krkovice lehce poklepeme, velmi málo osolíme a opepříme, protože směsi koření už sůl a pepř obsahují. Marináda: v misce smícháme grilovaní koření, country koření, worchestrovou omáčku, plnotučnou hořčici, prolisovaný česnek a olej.
2
Maso potřeme marinádou, dáme do misky a necháme v chladničce uležet nejlépe do druhého dne. Minimálně však 3-4 hodiny. Poté grilujeme na rozpáleném grilu cca 3-5 minut na každé straně. Velmi však záleží na intenzitě žáru.
3
Omáčku připravíme tak, že v misce spojíme jogurt, zakysanou smetanu a majonézu, přidáme prolisovaný česnek a jemně nasekané olivy, lehce osolíme a opepříme. Dáme vychladit do ledničky. Podáváme s čerstvým chlebem a čerstvou zeleninou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Michal Kraml
    Michal Kraml |

    30. 10. 2010 18:40

    Člověku,který sem tento recept vložil,bych rád poděkoval,protože přátelé se k nám na grilování s tímto receptem rádi vrací. :-D :-D :-D :-D :-D

  • venyss venyss
    venyss venyss |

    9. 9. 2009 21:01

    No teeeeeda to byla ale veliká dobrota.... Masíčko bylo velmi dobré, ale s tou česnekovou omáčkou to byla naprostá booooooooomba! Kdybych mohla dám 1_* !!!!!

  • Eva Klabzubová
    Eva Klabzubová |

    5. 9. 2009 12:56

    je to opravdu báječný recept. přiznám se, že zastávám obecný názor, že prostě chlapy mají lepší jazýčky a umí lepší recepty:). jen jsem pro odlehčení dala místo majolky yofresh (od helmansu) - je to napůl s jogurtem, aby to bylo trošku dietnější.

  • Anna Vobroučková
    Anna Vobroučková |

    5. 8. 2009 10:45

    Už jsem vyzkoušela marináda byla výborná,maso šťavnaté,dělala jsem i z kuřecích prsou. Dávám 1

  • recepty 73
    recepty 73 |

    14. 4. 2009 07:55

    Pavle Jaroši,máte od nás všech za 1.Obojí bylo moc dodré.Jiří

  • Dana Křížová
    Dana Křížová |

    25. 7. 2008 08:26

    Tak tohle nemělo chybu! Omáčka byla excelentní!!!! Dávám za 1 ;o)

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    13. 7. 2006 13:37

    Tento recept je presne dle meho gusta. Skoda jen, ze muj manzel nesni jak krkovici, tak majonezu, cesnek ani olivy. Holt budu muset jeden den, az budu mit dostatek casu uvarit dve jidla a pochutnat si sama:o]

  • Jitka
    Jitka |

    13. 7. 2006 13:03

    Omáčka z oliv vážně nemá chybu. Na sobotní grilování chystám dvojtou dávku !!!

  • Anonym
    Anonym |

    11. 5. 2006 20:35

    Marinadu jsem udelala podle sebe, ale ta omacka nema chybu! Pridala sjem i trochu jarni cibulky na jemno. Malem jsme se o ni poprali:-)

  • Airan
    Airan |

    11. 5. 2006 11:33

    Mily anonyme, mam gril v troube, tak proc ne? V patek mame pust, tak si ve ctvrtek muzeme dovolit trochu doprat:-)

  • Anonym
    Anonym |

    11. 5. 2006 11:29

    Paní Airan vyse máte, v týdnu grilovat. To my si musíme počkat na víkend. Určitě též vyzkoušíme.

  • Airan
    Airan |

    11. 5. 2006 11:11

    Pane Jaros, recept zni moooc slibne, udelam hned dnes vecer a zitra budu referovat. Ta omacka s olivy me strasne laka:-))

Poslední navštívené:

Abecední seznam: