Marináda na kuřecí křídla

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Redakce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1200
      g kuřecí křídla
    • 0,3
      šálek sherry ocet + 2 lžíce
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 0,6
      šálek datle
    • 0,3
      šálek meruňkový džem
    • sůl
    • pepř mletý
    • 0,3
      šálek mandle plátky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ve velké míse smícháme kuřecí křídla, 2 lžíce sherry octa, 1/4 lžičky soli a 1/4 lžičky pepře. Promícháme, aby se všechny křídla dobře obalily a necháme stát v pokojové teplotě 30 minut.

RADA: Jak naporcovat kuře

2
Mezitím v malé pánvi nebo hrnci svaříme datle, džem, zbývající 1/4 sherry octa. Necháme zakryté probublávat asi 30 minut, dokud nebude ovoce měkké. Necháme vychladit.

RADA: Recept na meruňkový džem

3
Na rozpálený gril rozložte kuřecí křídla a s občasným otáčením grilujte 20 minut na přikrytém grilu. Poté potírejte pomocí štětce připraveným džemem a nezakryté grilujte do zlatova asi 5 minut. Během grilování ještě jednou potřete džemem.
4
Před podáváním můžete posypat praženými plátky mandlí.

RADA: Jak grilovat s perfektním výsledkem radí Zdeněk Pohlreich

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: