Lilek s tofu a rajčaty

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Lukáš S

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks lilek měkčí
    • 100
      g tofu natural
    • 2
      ks rajčata
    • 2
      ks sušená rajčata
    • 150
      ml bílé víno - suché
    • mořská sůl
    • cukr
    • panenský olivový olej
    • hladká mouka
    • 20
      ml smetana
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1. Lilek zbavíme zelené stopky, podélně nakrájíme na pět silnějších plátků.
2
2. Spodní plátek nasekáme na menší kousky a dáme stranou. Povaříme 100 ml vína s hrstkou cukru, přidáme plátek lilku, který jsme nasekali na menší nudličky a pomalu pod pokličkou vaříme.
3
3. Zatím si připravíme rajčatovou náplň s tofu. Na malé kousky nakrájená rajčata orestujeme na troše olivového oleje, zalijeme 50 ml vína, více osolíme, přidáme špetku cukru a dusíme pod pokličkou, dokud se víno téměř nevypaří.
4
4. Tofu zjemníme smetanou a spojíme. Tužší směs smícháme s rajčaty a zkaramelizovanými kousky lilku. Podle chuti přidáme sůl a šťávu s citronu.
5
5. Osušené plátky lilků osolíme z obou stran, obalíme v hladké mouce a klademe na rozpálenou pánev. Smažíme na mírném stupni, občas sejmeme z ohně, či podle potřeby přidáme pár kapek olivového oleje. Z každé strany smažíme cca 6 minut.
6
6. Hotové lilky dáme na papírový ubrus, sejmeme tak přebytečný olej. Na talíř klademe lilky od nejširšího dílu, mezi plátky podáváme náplň.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    30. 6. 2013 10:31

    Jídlo je dobré (teda až na tu hrstku cukru, to určitě nedávat tolik :D), ale příprava trvala strašně dlouho - smažit každý plátek lilku z jedné strany šest minut znamená, že pokud připravujete oběd pro celou rodinu a nesmažíte paralelně na čtyřech pánvích, že u toho budete stát hóóódně dlouho. Takže pokud hodnotím poměr chuť x délka vaření, dávám dvojku (a to jenom proto, že mám lilek strašně ráda)