Lilek s rajčaty

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: pippiva

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks lilek vetsi
    • 4
      ks rajčata stredni velikosti
    • 1
      stroužek česnek
    • bazalka par listku
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme vypotit. Po vypocení nakrájíme na kostky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme dostatečné množství oleje a lilek osmažíme dozlatova. Osmaženy lilek si dáme bokem, v menším množství oleje si osmažíme celý česnek, přidáme rajčata, bazalku natrhanou na kousky, osolíme, připadně dochutíme trochou cukru a necháme vařit 10 -15 minut. Pak přidáme osmažený lilek, promícháme, necháme prohřát. Můžeme ještě dosolit. Podáváme jako přílohu nebo samostatný chod s pečivem.
2
Jedná se o klasický italský recept, používaný zejména v letním období.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jindra
    Jindra |

    30. 6. 2016 23:17

    Výborné!

  • Lucie
    Lucie |

    3. 5. 2014 17:26

    Výtečné! Lilek milujeme, moc jsme si pochutnali. Díky :-)

  • Barbara
    Barbara |

    31. 8. 2012 07:59

    Moc dobré, děkuji.

  • Jana
    Jana |

    26. 2. 2012 10:52

    zdravá věc a skvělá chuť :-*