Lilkové lodičky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks lilek
    • sůl
    • 5
      lžíce vařená rýže
    • 2
      lžíce kukuřice
    • 2
      lžíce paprika
    • 2
      lžíce hrášek
    • 6
      plátek slanina
    • olej
    • 8
      lžíce sýr 6 do směsi+2 na posypání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
*Množství pro dvě osoby.
2
Lilek rozpůlíme-podélně a vydlabeme dužinu. Lilek uvnitř posolíme, dužinu také a necháme vypotit. Pak vysušíme ubrouskem nebo utěrkou.
3
Směs na naplnění:pokrájenou dužinu, rýži, sýr a zeleninu v misce smícháme.
4
Lilek vyložíme dvěma plátky slaniny, pak naplníme směsí, položíme plátek slaniny a dáme zapéct do předehřáté trouby na cca 20-25 minut ve vymazaném pekáči olejem. Ke konci posypeme ještě sýrem, který necháme na lodičkách rozpéct a podáváme.
5
Pokud vynecháme slaninu, máme vegetariánský pokrm.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Zuzana Jetenská
    Zuzana Jetenská |

    8. 8. 2016 14:18

    Vynikající lilek, moc nám chutnal :))

  • Anet
    Anet |

    28. 8. 2014 11:38

    Musím také pochválit. Recept jsem zkoušela včera a bylo to příjemné překvapení. Anglickou slaninu jsem nakrájela na kostičky, osmahla na pánvi, přidala mraženou zeleninku, uvařenou rýži, okořenila. Touto směsí jsem naplnila lilky, dužinu z nich jsem ani do směsi nedávala. Ke konci jsem posypala sýrem. Trochu jsem recept pozměnila, ale bylo to vynikající. Díky za tip, ráda brzy zopakuji :-)

  • Markéta
    Markéta |

    4. 7. 2013 07:33

    A já už vím co budu dneska dělat k obědu O:-) , děkuji za nápad, dám vědět jak to dopadlo.

  • Kačka
    Kačka |

    16. 1. 2013 14:00

    Neměla jsem sice všechno potřebné,ale to hlavní-lilek a rýži jo.Zeleninu jsem dala mraženou do polévky,uzený sýr vyměnila za veselou krávu a kousek salámu se taky našlo.No výborné to bylo,pěkně jsme lilky vydlabávali lžící a pošmákli jsme si.Děkuji.

  • Monika Tichá
    Monika Tichá |

    12. 7. 2012 13:59

    Do pekáčku se mi jich vešlo akorát šest, takže jsem dělala ze 3 ks a snědlo se všechno. Děkuji :-)) <:-) , brzy zopakuji ;-)

  • renda
    renda |

    11. 1. 2012 09:55

    super lilek, dík

  • Jitka
    Jitka |

    4. 8. 2011 21:46

    Lilek milujeme. Sklízíme už vlastní a máme ho několikrát do týdne. Takto upravený s rýží je velmi chutný a dá se různě míchat podle chuti nebo stavu lednice. Děkuji za pěkný nápad, chutnalo nám velice.

  • Jana
    Jana |

    25. 5. 2011 14:32

    Moc dobré :-*

  • cuoco
    cuoco |

    30. 4. 2011 13:38

    Lilek ked je cerstvy nie je horky .

  • Simča S.
    Simča S. |

    2. 4. 2011 12:34

    Dzou - lilek má v sobě hořké látky, proto se nechává tzv. vypotit: Nakrájíš ho na plátky - nebo podel tohoto receptu si uděláš "lodičky" - a vše zlehka osolíš. Necháš to stát cca 15 - 30 minut a uvidíš sama, kolik hnědavé (a hořké) tekutiny se z lilku vypotí. Tu pak vyleješ, já ještě lilkové plátky či jiné dílky osuším kuchňskou papírovou utěrkou a pak teprve lilek tepelně upravuji. Tak ať se recept povede :-). Simča

  • dzou
    dzou |

    2. 4. 2011 12:03

    Dotaaaz :)))) Co znamena nechat vypotit lilek? Jako jak se to dela? :))) Predem dik za odpoved :)))

  • recepty73
    recepty73 |

    19. 1. 2011 12:39

    ...u nás za 12,- a už jsme je snědli :-( . :-*

  • Jana Kadlecová
    Jana Kadlecová |

    19. 1. 2011 10:43

    Vypadá to lákavě ;-) :-))

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    19. 1. 2011 08:06

    Hele, to měli někde v akci lilky?? :-D Děláš mi chutě hned od rána :-P