• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Pravá pistáciová zmrzlina
    Napište svůj komentář k receptu

    Pravá pistáciová zmrzlina

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 1
    doba přípravy: 30 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Pravá pistáciová zmrzlina
    Pravá pistáciová zmrzlina
    Pravá pistáciová zmrzlina
    Pravá pistáciová zmrzlina
    Pravá pistáciová zmrzlina
    Pravá pistáciová zmrzlina
    Pravá pistáciová zmrzlina
    5fotografií
    Nahrát fotku
     

    Ideální osvěžení v parných dnech? Samozřejmě zmrzlina a nejlépe ta domácí! Vyzkoušejte oblíbenou pistáciovou. Čistě přírodní, lahodná a s kousky pistácií potěší i náročnější mlsné jazýčky.

    Suroviny

    4 porce
      • sůl 2-3 špetky, postupně ochutnávejte, aby jste nepřesolili
      • 5
        dl mléko
      • 2
        dl moučkový cukr možno dávku snížit
      • 1
        ks šlehačka min. 31% ideální 40% tuku - šlehačka DELUXE můj nápad
      • 2
        dl pistácie nesolené, pražené
      • 0,25
        lžička lecithin sójový
      • 0,50
        lžička guaranová guma

    Postup přípravy receptu

    1
    Mléko smícháte s celými pistáciemi a pozvolna uvedete do varu, mírně bublající mléko s oříšky vaříte přikryté zhruba 5 minut. Odstavíte a necháte zakryté stranou alespoň 15 minut. Později mléko s pistáciemi tyčovým mixérem rozmíchejte co nejjemněji. Po vychladnutí scedíte přes plátno a důkladně vyždímáte. K tomu pistáciovému základu přidáte moučkový cukr a rozpustíte, přisypete lecithin a guarovou gumu (oba produkty jsou rostlinného původu, seženete v lékárně 100% granulovaný čistý lecithin, zahušťovací guarovou gumu - přášek ve zdravé výživě nebo prodejně pro bezlepkovou dietu). Důkladně rozmíchejte. Přilijete smetanu a mírně promícháte.

    RADA: Kam na nejlepší zmrzlinu v Praze?

    2
    V uzavřené nádobě uložíte do mrazničky chladit, občas zamícháte, aby zmrzlina nenamrzala na okrajích nádoby a nedělala hrudky. Takto předchlazenou směs před vlitím do zmrzlinového strojku "zmrzlinovače". Vyšleháte mixérem. Ve strojku se mrazí cca 20 až 35 min. do konzistence kopečkové zmrzliny. Poznáte, že pravá pistáciová chutná zcela jinak, než se prodává. Kdo chce ušetřit, použije sladké loupané mandle místo pistácií, přikápne mandlové aroma a přibarví potravinářskou zelenou barvou.
    3
    Do hotové zmrzliny můžete vmíchat nasekané pistácice nebo čokoládové hoblinky. Je to můj vlastní odzkoušený recept. Jedná se o přírodní domácí zmrzlinu k jejíž výrobě potřebujete pokud možno zmrzlinový strojek, který se dá koupit v rozmezí 1.200,- až 4.000 Kč.

    RADA: Nejlepší domácí zmrzlina? Recept jak na to

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Zmrzlinové sendviče

    Zmrzlinové sendviče

    Domácí čokoládová zmrzlina

    Domácí čokoládová zmrzlina

    Zmrzlinové sendviče

    Zmrzlinové sendviče

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • katka
      katka | 8. 7. 2016 16:19

      chci se optat v receptu píšeš přecedit přes plátno, co s pistáciemi co v plátýnku zůstanou?

    • katka
      katka | 8. 7. 2016 16:16

      chci se optat píšeš v receptu že po svaření a rozmixování se má přecedit. co s těmi pistáciemi co zůstanou v tom plátýnku?děkuji

    • Lkavan
      Lkavan | 20. 5. 2013 19:51

      Vyzkousel jsem a vysledek super. Barva sice nebyla zelena, ale spis do zluta, chut ale OK. Nepodarilo se mi pistacie idealne rozmixovat, ale kousky orisku me nevadi, spis naopak. Pouzivam prisady Biozoon: Lecitin = Emulzoon, guaranova guma = Guarzoon. Mrazim to tekutym dusikem, zmrzlina je tak hotova za par sekund :-P

    • Anonym
      Anonym | 25. 4. 2006 12:38

      Desertmane taky jsem s tim měl problém, když jsem sestavoval recepturu této zmrzliny... Například ttp://www.bezlepkovyobchod.info/index.php?main_page=product_info&products_id=241. Lecithin ganulovaný 100% přírodní (ne ampule) v každé lékárně (sojový tuk) Dóza 100 g mě stála cca. 80,-)

    • desertman
      desertman | 28. 3. 2006 18:59

      Kde se dá koupit ta guma a lecithin (je to drahé?)?

    • Pavlína Svitáková
      Pavlína Svitáková | 2. 3. 2006 15:23

      Moc dík !!

    • Gabriela B
      Gabriela B | 2. 3. 2006 14:22

      Pavlíno, nesolené nepražené pistácie mívají v Bio obchodech.

    • Pavlína Svitáková
      Pavlína Svitáková | 2. 3. 2006 11:19

      Bomba!!! Je čas oprášit zmrzlinovač.Jen musím koupit gumu a lecithin.Doposud jsem dělala zmrzliny ovocné nebo se smetanovým základem.Ale na tento recept se těším.Možná bude problém koupit nesolené nepražené pistacie.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Dezerty Krémy & pudingy & zmrzlina
    Pokrmy Sladké Chlazení Děti Vegetariáni Bez lepku Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Guaranová guma Lecithin Mléko Moučkový cukr Pistácie Šlehačka Sůl

    Domácí zdravé müsli: Deník veganky

    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Špagety s mletým masem a zeleninou

    Špagety s mletým masem a zeleninou

    Křenová pomazánka k tyčinkám

    Křenová pomazánka k tyčinkám

    Kapr pečený s bylinkami na másle

    Kapr pečený s bylinkami na másle

    Prokládané brambory s cuketou - zdravě a chutně

    Prokládané brambory s cuketou -…

    Rabínův šoulet

    Rabínův šoulet

    Penne s čerstvým špenátem a kuřecím masem

    Penne s čerstvým špenátem a kuřecím…

    Kuře (nejen) na zelí

    Kuře (nejen) na zelí

    Kvašený zeleninový salát Pickles

    Kvašený zeleninový salát Pickles

    Gnocchi se slaninou, sušenými rajčaty a parmazánem

    Gnocchi se slaninou, sušenými rajčaty…

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    50 minut
    Pstruh na čekankovém risottu

    Pstruh na čekankovém risottu

    15 minut
    Chřestový salát s kozím sýrem

    Chřestový salát s kozím sýrem

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

    60 minut
    Bramborové vdolky se skořicí

    Bramborové vdolky se skořicí

    45 minut
    Brownies

    Brownies

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    Domácí zdravé müsli: Deník veganky

    Poslední sledované recepty

    29
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    29
    Palačinky
    Palačinky
    29
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie
    25
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle
    23
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny

    Zajímavé články

    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje každý: V tomto podání byste je milovali!
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje…
    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný po generace
    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný…
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu: Květákové placičky či bramborová pánev
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu:…
    Zpět do školy jedině s chutnou svačinou! 5 receptů na dobroty do baťůžku
    Zpět do školy jedině s chutnou svačinou! 5…
    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem zahájí grilovací sezónu!
    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem…

    Sledujte nás

    AHA.cz Tohle Taťána Brzobohatá nečekala! Nůž na krku od Ondřeje

    Tohle Taťána Brzobohatá nečekala! Nůž na krku od Ondřeje

    AHA.cz Karel Gott: PROBLÉM S PRODEJEM JEHO POKLADU!

    Karel Gott: PROBLÉM S PRODEJEM JEHO POKLADU!

    AHA.cz Deník Aha! 13.4.2021

    Deník Aha! 13.4.2021

    Dáma.cz Seriál Ulice: Kdo získá srdce Prokopa a Lumíra a klíčový soud s Marešem

    Seriál Ulice: Kdo získá srdce Prokopa a Lumíra a klíčový soud s Marešem

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Koho podrží přátelé?

    Horoskop na tento týden: Koho podrží přátelé?

    Ženy.cz Pořád je milujeme: 30 nejkrásnějších šatů s balonovými rukávy

    Pořád je milujeme: 30 nejkrásnějších šatů s balonovými rukávy

    Maminka.cz Tátové podle zvěrokruhu. Raci jsou úžasně vnímaví, Býci děti uplácejí. Lvi se jimi chlubí

    Tátové podle zvěrokruhu. Raci jsou úžasně vnímaví, Býci děti uplácejí. Lvi se jimi chlubí

    Reflex.cz Normalizace v době covidové: Čím více nařízení, zákazů a prohlášení, tím více obcházení, lží a švejkování

    Normalizace v době covidové: Čím více nařízení, zákazů a prohlášení, tím více obcházení, lží a švejkování

    E15.cz Místo chatky vyrostla vila se zahradou na střeše. Na pozemku se nevykácel jediný strom

    Místo chatky vyrostla vila se zahradou na střeše. Na pozemku se nevykácel jediný strom

    Abecedazahrady Pampeliška: Zatočí s revmatismem, vyčistí játra

    Pampeliška: Zatočí s revmatismem, vyčistí játra

    Další doporučené recepty:

    Prasečí uši
    Prasečí uši
    Pravá boloňská omáčka
    Pravá boloňská omáčka
    Pravá Hoisin čína s nudlemi
    Pravá Hoisin čína s nudlemi
    Pravá třešňová bublanina
    Pravá třešňová bublanina
    Pravé Americké Lívance
    Pravé Americké Lívance
    Pravé italské těsto na pizzu
    Pravé italské těsto na pizzu
    • Recepty.cz
    • Pravá pistáciová zmrzlina
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí