Bábovka s broskvemi

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Selila

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do másla postupně zapracováváme moučkový i vanilkový cukr a spolu se žloutky je utřeme do pěny. K žloutkové směsi přidáváme střídavě po lžících mouku promíchanou s práškem do pečiva a mléko.
2
Potom zlehka vmícháme sníh z bílků. Broskve oloupeme, nakrájíme na kousky, přidáme do těsta a promícháme. Část těsta potom oddělíme a obarvíme kakaem. Bábovkovou formu důkladně vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a naplníme střídavě světlým a tmavým těstem. Pečeme při mírné teplotě přibližně 45 minut. Po částečném vychladnutí bábovku vyklopíme a pocukrujeme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ekand
    ekand |

    26. 8. 2012 14:56

    Rychlá a výborná, děkuji

  • Zuzkagita
    Zuzkagita |

    1. 2. 2012 12:37

    opravdu je vyborna <3 dekuji za receptik :-*

  • Zuzkagita
    Zuzkagita |

    26. 1. 2012 23:06

    :-P ta vypada velice jedle...o vikendu se do toho dam :-\

  • pivonka_1
    pivonka_1 |

    17. 10. 2011 17:42

    Právě jsem jí vyndala z trouby, ještě je horká a už se cpeme. Je vážně moc dobrá, krásně nadýchaná a lahodí i oku. :-) Akorát dám příště trochu méně cukru, je docela sladká a my příliš nesladíme, jinak nemá chybu. :-)

  • Lucie
    Lucie |

    20. 6. 2011 00:03

    Dobrý večer, prosím Vás o radu. Peču babovky a už si ani nepamatuji, která se naposledy povedla :( Všechny bábovky se mi pravidelně srazí. Normální placka na plech je vždycky výborná, ale bábovka vždycky spadne. Vyzkoušela jsem všechno. Peču v elektrické troubě , zkouším špejlí. Prosím o radu, děkuji.

  • pippiva
    pippiva |

    6. 4. 2011 15:07

    Klarko, uz je opravene-250 g.

  • Klára K.
    Klára K. |

    6. 4. 2011 14:32

    Množstvo cukru nie je opravené

  • pippiva
    pippiva |

    2. 4. 2011 17:07

    Dobra babovecka... Misto mleka jsem soupla slehacku, takze je krasne jemna a taky trochu rumu nemohlo chybet. V ingrediencich neni mnozstvi cukru, dala jsem 150g. Broskve kompotovane, nakrajene na male kosticky, ale i presto jdou ke dnu. Nevadi, i tak je babovka dobra. ;-)

  • Denisa Graulichová
    Denisa Graulichová |

    30. 7. 2009 14:48

    Já tuto bábovku dělám i s jahody a nebo jablky a po rozkrojení vypadá nádherně a je velice chutná

  • niobe nightingale
    niobe nightingale |

    30. 7. 2009 12:42

    Já si myslim, že když jsou na malý kostky, tak by nemusely... Ale jen tak mimochodem - i kdyby spadly, tak ve finále (po vyklopení) stejně budou přece nahoře :D

  • Michaela Linhartová
    Michaela Linhartová |

    30. 7. 2009 10:53

    chtěla bych se zeptat..... nebudou ty broskve na dně tý bábvky?