Hlíva s hořčicí

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g hlíva ústřičná 150 -
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce olej necelá
    • 1
      ks cibule velká
    • 1
      lžíce hladká mouka rovná
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná 1,5 -
    • sůl
    • pepř mletý
    • sojová omáčka dle chuti, není nutná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle a oleji osmažíme cibuli dosklovata. Pak přidáme pokrájenou hlívu, osolíme a pod poklicí dusíme zvolna doměkka. Podlévat není nutné, hlíva pustí většinou dost tekutiny.
2
Až se nám šťáva vydusí, ještě za občasného promíchání hlívu osmažíme, poté zaprášíme moukou a ještě smažíme.
3
Nakonec přidáme hořčici, kterou za stálého míchání necháme v hlívě vyčpět a když začne vonět, máme hotovo.
4
Už jen opepříme a osolíme dle chuti, případně zakápneme sojovou omáčkou a podáváme.
5
Podáváme s pečivem a pivem nebo bramborovou přílohou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Raja
    Raja |

    23. 6. 2015 13:47

    Parádní recept !!! Hlívu můžu na nejrůznější způsoby. Mám recepty v kalendářihttp://www.pg.cz/cs/produkt/4518-kucharka-ne-jen-pro-muze-kalendar-2016-23-1-x-14-5-cm taky z hlívy a jsem z hlívy unešená !!!

  • BronislavaP
    BronislavaP |

    22. 6. 2015 15:52

    Zajímavá chuť, rozhodně doporučuji vyzkoušet! O:-)