Bylinková dýně s balkánským sýrem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g dýně očištěná, pokrájená na větší kostky
    • bylinky čerstvé nebo sušené: tymián, rozmarýn... dle chuti
    • 200
      g uzenina dle chuti: špekáček, slanina, klobása... cca
    • 2
      stroužek česnek dle chuti, cca
    • olej nebo máslo
    • 150
      g balkánský sýr nastrouhaný nebo rozdrobený, 100 -

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do olejem nebo máslem vymazané zapékací mísy (pekáčku) nasypeme pokrájenou očištěnou dýni, pokrájenou uzeninu a bylinky dle chuti. Vše promícháme a dáme péct do předehřáté trouby doměkka a dozlatova na 200 stupňů, během pečení přidáme nasekaný česnek a dle potřeby promícháme. Nesolíme, to až nakonec nebo vůbec, jelikož uzenina je slaná a balkánský sýr také. Případně můžeme místo soli použít trošku sojové omáčky. Před dopečením posypeme balkánským sýrem a ještě krátce zapečeme.
2
Pokud vynecháme uzeninu, budeme mít dobrou bylinkovou dýni - bezmasou. Přidáme jen k dýni kousek másla a pečeme čistě jen s česnekem a bylinkami.
3
Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší, pečivem nebo samotné se zeleninovou oblohou. Použít můžeme i jako přílohu, nejlépe pečenou bez uzeniny.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.