Bylinková bageta

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 7
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: wiccare

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks bageta
    • 150
      g máslo
    • bazalka
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      stroužek česnek podle chuti
    • sýr uzený, eidam - podle chuti a toho co máte doma
    • petrželka a jiné další bylinky, co máte doma

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Utřeme si česnek. Máslo necháme trochu změknout a nakrájíme ho na kostičky. Přidáme česnek, sůl, pepř a nasekané čerstvé bylinky. Ideální je čerstvá bazalka a k tomu přidat třeba nějaké sušené, co máte doma např. petrželku. Vše utřeme dohladka.
2
Bagetu rozkrojíme na dvě poloviny (nebo i více částí, pokud je hodně dlouhá), aby se nám pak vešla do trouby nebo do remosky. Můžete si koupit i mini bagety. Nařízneme je několikrát šikmo podélně skoro na skrz. Mezi každé dva plátky namažeme bylinkové máslo.
3
Kusy bagety dáme na alobal, postrouháme sýrem a zabalíme. Zapékáme. Doba závisí na tom, jak to máte rádi propečené. Stačí i deset minut. Výborné je, když mezi plátky přidáte nějakou šunku. Ideálně uzenou - výborná je se Schwarzwaldskou :-)
4
Poté bagetu můžete rozkrájet úplně a podávat.
5
Podáváme samotné jako malou večeři nebo jako přílohu k masu či polévce.
Použité ingredience v tomto receptu: Bageta Bazalka Česnek Máslo Pepř mletý Petrželka Sůl Sýr
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • kyslik
    kyslik |

    27. 1. 2013 15:06

    :-$ na jednu bagetu dat 150 gramu masla a tucny syr je nutne mit dobre fungujici sverac :-D , to je mala vecere jak stehno :-D

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    26. 9. 2011 02:49

    Dělávám je často, česnekem nešetřím ;-)

  • Tereza T
    Tereza T |

    3. 11. 2010 12:25

    Opraveno, díky za upozornění.

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    3. 11. 2010 11:34

    ve vygenerovaných surovinách je Petželka místo Petrželka :-\

Abecední seznam: