Bylinková játrová omáčka se žampiony

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g kuřecí játra nebo králičí, krůtí...
    • 100
      g čerstvé žampiony
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek 1 -
    • 1
      snítka rozmarýn
    • 1
      snítka snítka tymiánu
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      dl vývar cca
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji osmažíme lehce dorůžova jemně pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit i očištěná osolená a opepřená játra.
2
Po osmažení jater přidáme krátce osmažit i nasekaný česnek, snítky bylinek a celé malé nebo větší, pokrájené žampiony.
3
Dále přilijeme vývar a pod poklicí podusíme do změknutí jater.
4
Vývar následně zahustíme jíškou dle požadované hustoty sosu, vše ještě krátce povaříme a můžeme podávat.
5
Podáváme s rýží, těstovinami či bramborovou přílohou.
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: