• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Nanukové Řezy podle babičky Marušky
Napište svůj komentář k receptu

Nanukové Řezy podle babičky Marušky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nanukové Řezy podle babičky Marušky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 4
      ks vejce
    • 300
      g moučkový cukr
    • 7
      lžíce černá káva
    • 100
      g ořechy mleté
    • 100
      g hladká mouka
    • 100
      g hrubá mouka
  • Krém
    • 1
      l mléko
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 200
      g máslo
    • 200
      g cukr
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      balíček vanilkový cukr to utřeme
  • Čokoládová poleva
    • 1
      ks čokoláda tabulka
    • 100
      g ztužený tuk

Postup přípravy receptu

1
Žloutky, moučkový cukr, černou kávu ušleháme, poté přidáme oříšky, hladkou mouku a hrubou mouku. Vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a dáme péct.
2
Krém: mléko, hladkou mouku a žloutek uvařime na hladkou kaši, kterou necháme vychladnout. Utřeme 200 g másla, 200 g cukru, 1 žloutek, vanilkový cukr a vmícháme do vychladlé kaše.
3
Upečený řez, potřeme krémem a polijeme čokoládovou polevou: 1 tabulka čokolády, 100 g ztuženého tuku (rozpustíme ve vodní lázni), řezy ihned krájíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cibulová polévka podle Marušky

Cibulová polévka podle Marušky

Nanukové řezy

Nanukové řezy

Vánočka podle babičky

Vánočka podle babičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Irena | 3. 9. 2016 11:11

    No ono já se ani nedivím. Litr mléka na 3 lžíce mouky je fakt dost. Dala jsem pro jistotu jen 3/4 l a i tak mi ta kaše připadá celkem řídká, ale krém snad bude v pohodě. Ten litr si ale fakt nedovedu představit. A ten vařený žloutek mi taky připadá jako nesmysl. Taky si myslím, že z bílků se má ušlehat sníh a přidat do těsta, když už se tam nedává kypřící prášek. Takže pokud se někdo striktně řídil receptem a zdrcl se mu korpus a pak ještě vylil litr mléka do WC, tak se té pětce nedivím.

  • Anička | 11. 10. 2015 14:33

    Zajímalo by mně, proč dal někdo receptu pětku, když je to takové labužnické :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

  • makov | 1. 4. 2013 17:56

    Tak, jak je to s tím žloutkem? Ve sloupci nad postupem je v krému napsaný 1ks a dole v postupu je řeč o 2ks. Jak to tedy je? Poradíte prosím? makov@centrum.cz O:-)

  • mysalin | 23. 1. 2013 20:35

    Tyto řezy patří k našim oblíbeným. Dávám 1*.

  • Ewissa | 24. 4. 2012 00:08

    Vyborny kolacik.Orechy som nahradila mandlami.Chutil vsetkym a zmyzol zo stola v priebehu par hodin

  • berta | 19. 3. 2012 15:31

    fakt vynikajici , nechapu jak da nekdo za pet , to chtel jen pani Marusku nastvat nebo co ?

  • zo.ho | 1. 6. 2011 20:22

    moc dobré <3 , cukr se dá ubrat, tak nemusíme hned kazit pětkou drahá markapone333

  • markapone333
    markapone333 | 31. 1. 2011 19:20

    Strašně sladký.

  • recepty73
    recepty73 | 16. 10. 2010 20:36

    1*

  • recepty 73 | 11. 3. 2010 14:31

    Čokoládovou polevu jsem dělal podle svého,s máslem,aby se nelámala a ještě jsem sypal oříškovou drtí.Recept je velmi povedený,dělám ho už léta a vždy s úspěchem!Posílám 1* a foto.Jiří

  • Di | 6. 4. 2008 20:19

    A to já zase honem hledám, co bych neudělala pro vařením postižené kamarádky.

  • Jana Remková | 5. 4. 2008 09:21

    Je tady tolik mluvení kolem jednoho receptu,ale nikoho ani nenapadlo ho ohodnotit.Někdy si opravdu připadám,jako na tržnici,promiňte mi ten výraz,holky.Takže,recept se mi líbí a je mi jedno,jestli tady už je.Je tady spousta nových kuchařinek a ty ho přece honem nebudou hledat v tom množství receptů.Takže já dávám za 1,protože jsem ho včera dělala a dnes nesu na narozeniny dceři.Jana

  • Di | 4. 4. 2008 07:30

    Hedviko, už dost toho sebeobviňování. Už jsem Vám napsala, že sice nemám ráda opakující se recepty (totožné), ale že ten Váš opravdu přinesl (alepoň mně) něco nového. Čekám jen na příležitost, kdy piškot s kávou vyzkoušet.

  • Hedvika | 3. 4. 2008 15:07

    já si ty recepty zde prohlížím den co den a čerpán ispiraci...některé se tu opakují opravdu mockrát, ale upřímě, z každého si mohu vzít něco. Chyba je asi na mé straně, ale četla jsem ty recepty na nanukové řezy a zdálo se mi, že tento není úplně stejný. Krásný den kuchařky a kuchaři :-)

  • Di | 2. 4. 2008 20:48

    Jitko, já si to představit dovedu a taky se to snažím před vložením každého nového receptu udělat. Počítačová technika nám přece pomůže podobný recpet najít během několika málo vteřin - buď podle názvu nebo podle ingrediencí. Ale souhlasím s Vámi, že Anonymové by tu být nemělii a nezáleží na tom, zda se podepíšete celým jménem nebo přezdívkou. V každém případě to svědčí o tom, že si za svým názorem stojíte.

  • Vilma | 2. 4. 2008 18:51

    Vážená Jitko B., od toho, aby se recepty neopakovaly, tu snad jsou moderátoři, ne? Není to jen živelná diskuze na nějakém fóru! A jestli se někdo podepíše jménem či vůbec, není podstatné, vymyslet si můžete přece cokoliv, nikdo nebude zjišťovat IP adresu:-)

  • Jitka B. | 2. 4. 2008 12:48

    Hedviko, Váš recept vypadá fajn a určitě ho vyzkouším, kombinace vypadá slibně. Nechápu, proč pořád někdo do omrzení vkládá hlášky typu "tenhle nebo podobný recept už tu je" (a v 90 % případů samozřejmě anonym). Když to vezmeme do důsledku, těžko někdo vymyslí něco super převratného, piškotové moučníky si jsou podobné, tak to prostě je. V každém případě to vidím v rubrice nové recepty a buď si to vyberu nebo ne, je to prostě inspirace. A nedovedu si představit, že by někdo před vložením nového receptu procházel to obrovské množství starých, jestli tám náhodou není něco podobného. To by u toho taky mohl uhynout sešlostí věkem...

  • Marsi | 1. 4. 2008 22:21

    Hedviko,hezky jste to napsala....babicky uz totiz patri skoro mezi ohrozeny druh...:-}

  • Hedvika | 31. 3. 2008 19:32

    určitě je na každém, zda ubere cukr či ne, já osobně ve většině receptů taky cukr ubírám. :-) Takto to mám opsané přímo od babičky mého manžela. Babičky si moc vážím a tak proto jsem to sem napsala. Krásný den. :-)

  • Zuzana Šindlerová | 31. 3. 2008 12:23

    Hedviko, vůbec to nebyl omyl, recept zní velmi lákavě, piškot je zajímavý, určitě vyzkouším. Zrovna včera jsem pekla Rychlé ořechové řezy s pudinkem a do 3 vajíček se zašlehává spolu s cukrem10 lžíc vody, piškot je úžasný. Tady bych asi jen ubrala cukr, ale to už je na každém. Děkuji za recept.

  • Di | 30. 3. 2008 19:50

    Vůbec ne, Hedviko. Buďte ráda, že je o Váš recept zájem.

  • Hedvika | 30. 3. 2008 15:06

    koukám, že dělit se o recept, byl omyl. Přeji všem hezký den

  • Marsi | 29. 3. 2008 22:12

    Ja davam na 4 vejce 2 lzice horke vody,vysleham do peny a pak pridavam cukr.

  • Di | 28. 3. 2008 16:28

    Možná je na více cukru a také více sypkých přísad více tekutiny. Aůe až budu recept zkoušet, cukr určitě uberu, vidím to tak na 200 g. Nejsme zvyklí na moc sladké moučníky.

  • anonymka | 28. 3. 2008 16:15

    To jo, do žloutků taky dávám horkou vodu, ale na jeden žloutek 1 lžíci! A ještě: není to moc sladký? celkem tam přijde půl kila cukru...

  • Di | 28. 3. 2008 16:14

    Není problém ušlehat vejce s cukrem, pak přidat tekutinu a nakonec ostatní ingredience. Zvláště při tak velkém množství cukru. Já dělám piškot s tekutinou (horkou vodu) vždy.

  • anonymka | 28. 3. 2008 15:27

    Kdo má vyzkoušeno, že 4 vejce jdou dobře ušlehat se 7 lžicemi tekutiny???

  • Anonym | 28. 3. 2008 07:52

    Víš anonime(27.3),nejde o malichernost ,ale o to, aby se totožné recepty zbytečně neopakovaly.Pokud se opakuje 2x no prosim,ale některé recepty jsou tu nesčetněkrát.Jde o to,aby si autor receptu pokud možno prošel recepty na tomto webu a aby zbytečně nevkládal už tu založené.Kolářovi toto za nás neudělají a ani nemohou.Je to na nás ,aby tady byl jakýsi pořádek nebo přehled.Kdo bude za 10 let hledat potřebný recept -těbůh ,to ani vyhledávač nebude nic platný.:-)PS

  • anonim | 27. 3. 2008 20:13

    tady je receptů , že strácím přehled co tu je a co ne na co se přít o takovou maličkost ,autoři receptů jsou určitě rádi ,že se o recept mohou podělit a určitě nezkoumají co tu je a co ne . neničme si život malichernostna :-))

  • Anonym | 27. 3. 2008 14:22

    "mrtě" u nás znamená beze zbytku

  • Hedvika | 27. 3. 2008 13:31

    moc se omlouvám, ale neuvedla jsem, že z bílků se ušlehá sníh...tak pro doplnění. Omlouvám se. Jinak, vím, že tu ten recept je, ale nepřijde mi úplně stejný a dělím se o něj z toho důvodu, že mi moooc u babičky chutnalo.

  • Jarka O. | 27. 3. 2008 10:48

    U nás na Vysočině, když se něco sní do "mrtě", nezbyde ani drobeček:-)) Tak nevím...

  • Hela - | 27. 3. 2008 10:37

    Myslím, že je známý výraz např. "snědl to do poslední mrtě" a to zmanemá do posledního kousíčku, do poslední kapky. Ale že by "mrtě" znamenalo velké množství, to by mě nenapadlo. Ale jinak je pravda, že placka s obyč máslovým krémem navrch a čoko polevou je tu stokrát.

  • Di | 27. 3. 2008 09:37

    Piškot s krémem a čokoládou tu rozhodně už je a já jsem dost velký odpůrce opakování receptů do nekonečna. Ale tenhle recept má zvláštní piškot, který se rozhodně neopakuje. Velmi mě to zaujalo, zatím jsem spíše hotový oříškový korpus kropila kávou. Určitě vyzkouším.

  • Hanička | 27. 3. 2008 07:04

    Mockrát děkuji za recept, neznám ho a jsem ráda že tu je. Dnes jdu na něj.

  • Anonym | 26. 3. 2008 21:38

    Výraz "mrtě" neznám, ze souvislosti předpokládám, že "hezky česky" to znamená HAFO. Mrtě je nějaký krajový výraz ? :)))

  • lenka | 26. 3. 2008 21:25

    Páni,další stejný recept(na těchto stránkách je ho mrtě),ale pod jiným názvem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černá káva Čokoláda Cukr Hladká mouka Hrubá mouka Máslo Mléko Moučkový cukr Ořechy Vanilkový cukr Vejce Žloutek Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept

Mohlo by vám zachutnat

Trhanec

Trhanec

Jablečný štrůdl

Jablečný štrůdl

Ovocný dort

Ovocný dort

Šlehačková roláda III.

Šlehačková roláda III.

Skrytý banánový koláč

Skrytý banánový koláč

Fofr perník

Fofr perník

Koláč švestkový s drobenkou

Koláč švestkový s drobenkou

Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes

Sladké jednohubky

Sladké jednohubky

Doporučujeme

15 minut
Skořicoví zajíci z listového těsta

Skořicoví zajíci z listového těsta

30 minut
Risotto s medvědím česnekem

Risotto s medvědím česnekem

25 minut
Banánoví mini beránci

Banánoví mini beránci

15 minut
Muffiny se špenátem, fettou a sušenými rajčaty

Muffiny se špenátem, fettou a…

20 minut
Velikonoční sušenky

Velikonoční sušenky

15 minut
Mini bábovkoví zajíci

Mini bábovkoví zajíci

90 minut
Baby kuřátka s nádivkou a zeleninou

Baby kuřátka s nádivkou a zeleninou

20 minut
Vejce se špenátem a prosciuttem

Vejce se špenátem a prosciuttem

30 minut
Jehněčí kotlety na bylinkách

Jehněčí kotlety na bylinkách

Bazar
Nanukátor forma na nanuky mrkev - SKLADEM Nanukátor forma na nanuky mrkev - SKLADEM Více info
ŠATY NANUK ZMRZLINA TUNIKA ZN. H&M SKLADEM VÍCE KS ŠATY NANUK ZMRZLINA TUNIKA ZN. H&M SKLADEM VÍCE KS Více info
Sada korálků v krabičce , perly po babičce... Sada korálků v krabičce , perly po babičce... Více info
ČEPIČKA OD BABIČKY ČEPIČKA OD BABIČKY Více info

Poslední sledované recepty

84
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
42
Klasické lečo
Klasické lečo
39
Snadné čokoládové muffiny
Snadné čokoládové muffiny
37
Cookies (Sušenky)
Cookies (Sušenky)
32
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Velikonoční pašijový týden: Víte, co se má podle tradic jíst na Škaredou středu, Velký pátek nebo Bílou sobotu?
Velikonoční pašijový týden: Víte, co se má podle…
Jak se vyznat ve vejcích: Vyplatí se vsadit na šťastné slepice, nebo jde o marketingový tah?
Jak se vyznat ve vejcích: Vyplatí se vsadit na…
Ekonom z New Yorku vyrábí z jídla portréty slavných. Podívejte se, jak vypadá Gordon Ramsay nebo Ed Sheeran!
Ekonom z New Yorku vyrábí z jídla portréty…
Apríl! Pobavte se u vtipné galerie od nápaditých kuchtíků
Apríl! Pobavte se u vtipné galerie od nápaditých…
Stolování za socialismu a dnes: Ladislav Špaček prozradí, v čem jsme se za ta léta zlepšili.
Stolování za socialismu a dnes: Ladislav Špaček…
AHA.cz Soukup s Vémolou na ostří nože: Schyluje se k bitce!

Soukup s Vémolou na ostří nože: Schyluje se k bitce!

Mimibazar Velikonoční dekorace: Vyrobte si originální zvířátka za pár korun

Velikonoční dekorace: Vyrobte si originální zvířátka za pár korun

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Dřív neměli na jídlo, dnes jsou miliardáři: Které celebrity vyrostly v chudobě?

Dřív neměli na jídlo, dnes jsou miliardáři: Které celebrity vyrostly v chudobě?

Ženy.cz Jaké boty vzít k trendy džínům? 9 nadčasových kombinací, které vás nezradí

Jaké boty vzít k trendy džínům? 9 nadčasových kombinací, které vás nezradí

Blesk.cz Tereza Brodská: Prozradila tajemství filmu Noc na Karlštejně!

Tereza Brodská: Prozradila tajemství filmu Noc na Karlštejně!

SportRevue.cz 15 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je Pavel Nedvěd

15 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je Pavel Nedvěd

Maminka.cz Mikuláš u celebrit: Agáta Hanychová sdílela uplakané video, Lela Vémola se těšila víc než děti!

Mikuláš u celebrit: Agáta Hanychová sdílela uplakané video, Lela Vémola se těšila víc než děti!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čeká romantika a něžnosti a komu hrozí vyčerpání

Horoskop na další týden: Koho čeká romantika a něžnosti a komu hrozí vyčerpání

Abecedazahrady DIY Velikonoční dekorace ze sena, mechu a okrasné trávy

DIY Velikonoční dekorace ze sena, mechu a okrasné trávy

Další doporučené recepty:

Nanuk kokosový s malinami
Nanuk kokosový s malinami
Nanuk z tropického ovoce
Nanuk z tropického ovoce
Nanukové řezy
Nanukové řezy
Nanuky s Pribináčkem a ovocem
Nanuky s Pribináčkem a ovocem
Náplň do tortill
Náplň do tortill
Náplň do zapékaných rajčat či paprik
Náplň do zapékaných rajčat či paprik
  • Recepty.cz
  • Nanukové Řezy podle babičky Marušky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí