Nanukové Řezy podle babičky Marušky

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 4
      ks vejce
    • 300
      g moučkový cukr
    • 7
      lžíce černá káva
    • 100
      g ořechy mleté
    • 100
      g hladká mouka
    • 100
      g hrubá mouka
  • Krém
    • 1
      l mléko
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 200
      g máslo
    • 200
      g cukr
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      balíček vanilkový cukr to utřeme
  • Čokoládová poleva
    • 1
      ks čokoláda tabulka
    • 100
      g ztužený tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky, moučkový cukr, černou kávu ušleháme, poté přidáme oříšky, hladkou mouku a hrubou mouku. Vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a dáme péct.
2
Krém: mléko, hladkou mouku a žloutek uvařime na hladkou kaši, kterou necháme vychladnout. Utřeme 200 g másla, 200 g cukru, 1 žloutek, vanilkový cukr a vmícháme do vychladlé kaše.
3
Upečený řez, potřeme krémem a polijeme čokoládovou polevou: 1 tabulka čokolády, 100 g ztuženého tuku (rozpustíme ve vodní lázni), řezy ihned krájíme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Irena
    Irena |

    3. 9. 2016 11:11

    No ono já se ani nedivím. Litr mléka na 3 lžíce mouky je fakt dost. Dala jsem pro jistotu jen 3/4 l a i tak mi ta kaše připadá celkem řídká, ale krém snad bude v pohodě. Ten litr si ale fakt nedovedu představit. A ten vařený žloutek mi taky připadá jako nesmysl. Taky si myslím, že z bílků se má ušlehat sníh a přidat do těsta, když už se tam nedává kypřící prášek. Takže pokud se někdo striktně řídil receptem a zdrcl se mu korpus a pak ještě vylil litr mléka do WC, tak se té pětce nedivím.

  • Anička
    Anička |

    11. 10. 2015 14:33

    Zajímalo by mně, proč dal někdo receptu pětku, když je to takové labužnické :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

  • makov
    makov |

    1. 4. 2013 17:56

    Tak, jak je to s tím žloutkem? Ve sloupci nad postupem je v krému napsaný 1ks a dole v postupu je řeč o 2ks. Jak to tedy je? Poradíte prosím? makov@centrum.cz O:-)

  • mysalin
    mysalin |

    23. 1. 2013 20:35

    Tyto řezy patří k našim oblíbeným. Dávám 1*.

  • Ewissa
    Ewissa |

    24. 4. 2012 00:08

    Vyborny kolacik.Orechy som nahradila mandlami.Chutil vsetkym a zmyzol zo stola v priebehu par hodin

  • berta
    berta |

    19. 3. 2012 15:31

    fakt vynikajici , nechapu jak da nekdo za pet , to chtel jen pani Marusku nastvat nebo co ?

  • zo.ho
    zo.ho |

    1. 6. 2011 20:22

    moc dobré <3 , cukr se dá ubrat, tak nemusíme hned kazit pětkou drahá markapone333

  • markapone333
    markapone333 |

    31. 1. 2011 19:20

    Strašně sladký.

  • recepty73
    recepty73 |

    16. 10. 2010 20:36

    1*

  • recepty 73
    recepty 73 |

    11. 3. 2010 14:31

    Čokoládovou polevu jsem dělal podle svého,s máslem,aby se nelámala a ještě jsem sypal oříškovou drtí.Recept je velmi povedený,dělám ho už léta a vždy s úspěchem!Posílám 1* a foto.Jiří

  • Di
    Di |

    6. 4. 2008 20:19

    A to já zase honem hledám, co bych neudělala pro vařením postižené kamarádky.

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    5. 4. 2008 09:21

    Je tady tolik mluvení kolem jednoho receptu,ale nikoho ani nenapadlo ho ohodnotit.Někdy si opravdu připadám,jako na tržnici,promiňte mi ten výraz,holky.Takže,recept se mi líbí a je mi jedno,jestli tady už je.Je tady spousta nových kuchařinek a ty ho přece honem nebudou hledat v tom množství receptů.Takže já dávám za 1,protože jsem ho včera dělala a dnes nesu na narozeniny dceři.Jana

  • Di
    Di |

    4. 4. 2008 07:30

    Hedviko, už dost toho sebeobviňování. Už jsem Vám napsala, že sice nemám ráda opakující se recepty (totožné), ale že ten Váš opravdu přinesl (alepoň mně) něco nového. Čekám jen na příležitost, kdy piškot s kávou vyzkoušet.

  • Hedvika
    Hedvika |

    3. 4. 2008 15:07

    já si ty recepty zde prohlížím den co den a čerpán ispiraci...některé se tu opakují opravdu mockrát, ale upřímě, z každého si mohu vzít něco. Chyba je asi na mé straně, ale četla jsem ty recepty na nanukové řezy a zdálo se mi, že tento není úplně stejný. Krásný den kuchařky a kuchaři :-)

  • Di
    Di |

    2. 4. 2008 20:48

    Jitko, já si to představit dovedu a taky se to snažím před vložením každého nového receptu udělat. Počítačová technika nám přece pomůže podobný recpet najít během několika málo vteřin - buď podle názvu nebo podle ingrediencí. Ale souhlasím s Vámi, že Anonymové by tu být nemělii a nezáleží na tom, zda se podepíšete celým jménem nebo přezdívkou. V každém případě to svědčí o tom, že si za svým názorem stojíte.

  • Vilma
    Vilma |

    2. 4. 2008 18:51

    Vážená Jitko B., od toho, aby se recepty neopakovaly, tu snad jsou moderátoři, ne? Není to jen živelná diskuze na nějakém fóru! A jestli se někdo podepíše jménem či vůbec, není podstatné, vymyslet si můžete přece cokoliv, nikdo nebude zjišťovat IP adresu:-)

  • Jitka B.
    Jitka B. |

    2. 4. 2008 12:48

    Hedviko, Váš recept vypadá fajn a určitě ho vyzkouším, kombinace vypadá slibně. Nechápu, proč pořád někdo do omrzení vkládá hlášky typu "tenhle nebo podobný recept už tu je" (a v 90 % případů samozřejmě anonym). Když to vezmeme do důsledku, těžko někdo vymyslí něco super převratného, piškotové moučníky si jsou podobné, tak to prostě je. V každém případě to vidím v rubrice nové recepty a buď si to vyberu nebo ne, je to prostě inspirace. A nedovedu si představit, že by někdo před vložením nového receptu procházel to obrovské množství starých, jestli tám náhodou není něco podobného. To by u toho taky mohl uhynout sešlostí věkem...

  • Marsi
    Marsi |

    1. 4. 2008 22:21

    Hedviko,hezky jste to napsala....babicky uz totiz patri skoro mezi ohrozeny druh...:-}

  • Hedvika
    Hedvika |

    31. 3. 2008 19:32

    určitě je na každém, zda ubere cukr či ne, já osobně ve většině receptů taky cukr ubírám. :-) Takto to mám opsané přímo od babičky mého manžela. Babičky si moc vážím a tak proto jsem to sem napsala. Krásný den. :-)

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    31. 3. 2008 12:23

    Hedviko, vůbec to nebyl omyl, recept zní velmi lákavě, piškot je zajímavý, určitě vyzkouším. Zrovna včera jsem pekla Rychlé ořechové řezy s pudinkem a do 3 vajíček se zašlehává spolu s cukrem10 lžíc vody, piškot je úžasný. Tady bych asi jen ubrala cukr, ale to už je na každém. Děkuji za recept.

  • Di
    Di |

    30. 3. 2008 19:50

    Vůbec ne, Hedviko. Buďte ráda, že je o Váš recept zájem.

  • Hedvika
    Hedvika |

    30. 3. 2008 15:06

    koukám, že dělit se o recept, byl omyl. Přeji všem hezký den

  • Marsi
    Marsi |

    29. 3. 2008 22:12

    Ja davam na 4 vejce 2 lzice horke vody,vysleham do peny a pak pridavam cukr.

  • Di
    Di |

    28. 3. 2008 16:28

    Možná je na více cukru a také více sypkých přísad více tekutiny. Aůe až budu recept zkoušet, cukr určitě uberu, vidím to tak na 200 g. Nejsme zvyklí na moc sladké moučníky.

  • anonymka
    anonymka |

    28. 3. 2008 16:15

    To jo, do žloutků taky dávám horkou vodu, ale na jeden žloutek 1 lžíci! A ještě: není to moc sladký? celkem tam přijde půl kila cukru...

  • Di
    Di |

    28. 3. 2008 16:14

    Není problém ušlehat vejce s cukrem, pak přidat tekutinu a nakonec ostatní ingredience. Zvláště při tak velkém množství cukru. Já dělám piškot s tekutinou (horkou vodu) vždy.

  • anonymka
    anonymka |

    28. 3. 2008 15:27

    Kdo má vyzkoušeno, že 4 vejce jdou dobře ušlehat se 7 lžicemi tekutiny???

  • Anonym
    Anonym |

    28. 3. 2008 07:52

    Víš anonime(27.3),nejde o malichernost ,ale o to, aby se totožné recepty zbytečně neopakovaly.Pokud se opakuje 2x no prosim,ale některé recepty jsou tu nesčetněkrát.Jde o to,aby si autor receptu pokud možno prošel recepty na tomto webu a aby zbytečně nevkládal už tu založené.Kolářovi toto za nás neudělají a ani nemohou.Je to na nás ,aby tady byl jakýsi pořádek nebo přehled.Kdo bude za 10 let hledat potřebný recept -těbůh ,to ani vyhledávač nebude nic platný.:-)PS

  • anonim
    anonim |

    27. 3. 2008 20:13

    tady je receptů , že strácím přehled co tu je a co ne na co se přít o takovou maličkost ,autoři receptů jsou určitě rádi ,že se o recept mohou podělit a určitě nezkoumají co tu je a co ne . neničme si život malichernostna :-))

  • Anonym
    Anonym |

    27. 3. 2008 14:22

    "mrtě" u nás znamená beze zbytku

  • Hedvika
    Hedvika |

    27. 3. 2008 13:31

    moc se omlouvám, ale neuvedla jsem, že z bílků se ušlehá sníh...tak pro doplnění. Omlouvám se. Jinak, vím, že tu ten recept je, ale nepřijde mi úplně stejný a dělím se o něj z toho důvodu, že mi moooc u babičky chutnalo.

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    27. 3. 2008 10:48

    U nás na Vysočině, když se něco sní do "mrtě", nezbyde ani drobeček:-)) Tak nevím...

  • Hela -
    Hela - |

    27. 3. 2008 10:37

    Myslím, že je známý výraz např. "snědl to do poslední mrtě" a to zmanemá do posledního kousíčku, do poslední kapky. Ale že by "mrtě" znamenalo velké množství, to by mě nenapadlo. Ale jinak je pravda, že placka s obyč máslovým krémem navrch a čoko polevou je tu stokrát.

  • Di
    Di |

    27. 3. 2008 09:37

    Piškot s krémem a čokoládou tu rozhodně už je a já jsem dost velký odpůrce opakování receptů do nekonečna. Ale tenhle recept má zvláštní piškot, který se rozhodně neopakuje. Velmi mě to zaujalo, zatím jsem spíše hotový oříškový korpus kropila kávou. Určitě vyzkouším.

  • Hanička
    Hanička |

    27. 3. 2008 07:04

    Mockrát děkuji za recept, neznám ho a jsem ráda že tu je. Dnes jdu na něj.

  • Anonym
    Anonym |

    26. 3. 2008 21:38

    Výraz "mrtě" neznám, ze souvislosti předpokládám, že "hezky česky" to znamená HAFO. Mrtě je nějaký krajový výraz ? :)))

  • lenka
    lenka |

    26. 3. 2008 21:25

    Páni,další stejný recept(na těchto stránkách je ho mrtě),ale pod jiným názvem.