Tvarohovo-vanilkový koláč s ovocem a žmolenkou

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 5
      ks vejce
    • 170
      g cukr krupice
    • 170
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • vanilkový lusk nebo vanilkové aroma
    • 140
      g máslo - rozpuštěné
    • mléko pokud je třeba, dle hustoty těsta
  • Drobenka
    • 100
      g hrubá mouka
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 80
      g moučkový cukr
    • 80
      g máslo - změklé
    • ovoce dle chuti: lesní plody (maliny,ostružiny, borůvky, jahody...)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme dřeň z vanilkového lusku nebo vanilkové aroma, tvaroh (pokojová teplota, ne z ledničky!), rozpuštěné máslo a mouku smíchanou s kypřidlem. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech. Na rozetřené těsto poklademe omyté a osušené ovoce, které zasypeme drobenkou užmoulanou z daných ingrediencí. Takto připravený koláč dáme péct do předehřáté trouby na cca 40 minut - dorůžova (vyzkoušíme špejlí). Po vychladnutí můžeme ještě pocukrovat moučkovým cukrem, záleží na kyselosti(sladkosti) použitého ovoce.
2
*Ingredience jsou na klasický koláčový plech, koláč není příliš vysoký.
3
*Někdy dělám do muffinových formiček a cca čtvrtinu dávky odebírám.

Komentáře k receptu

  • Eva Sobotková
    Eva Sobotková |

    22. 10. 2013 14:46

    Je to výborný koláč.Dala jsem na něj naše nejvíc oblíbené meruňky a jak nás znám,do večera je pryč.

  • Věrka
    Věrka |

    6. 12. 2011 07:18

    Nádherně voní a je výborný. Dávala jsem kompotované třešně. Výška koláče mi vyhovuje, není nízký ani vysoký, je brzy pečený a nemám strach z připálení. Trouba mi totiž od spodu hodně pálí :-( .

  • Palánová
    Palánová |

    23. 7. 2011 21:16

    Tolik chvály se nad ním sneslo, zasloužil si to!

  • name
    name |

    26. 6. 2011 08:40

    luxusbuchta :-P :-P :-P

  • Andrejka
    Andrejka |

    27. 5. 2011 10:53

    Dělala jsem s prvníma jahůdkama a koláč je fantastický <3 <3 , krásně voněl už za syrova a při pečení ještě víc. Chuťově byl bombastický a jen se po něm zaprášilo. U nás má velkou jedničku!