• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Pařížské rohlíčky od Dáši
    Napište svůj komentář k receptu

    Pařížské rohlíčky od Dáši

    autor: Eva K.
    0.0
    moje hodnoceni
    3.0
    hodnotilo: 2
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Pařížské rohlíčky od Dáši
    Pařížské rohlíčky od Dáši
    Pařížské rohlíčky od Dáši
    Pařížské rohlíčky od Dáši
    Pařížské rohlíčky od Dáši
    Pařížské rohlíčky od Dáši
    4fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 3
        ks bílek
      • 200
        g moučkový cukr
      • 100
        g mleté ořechy
      • 2
        lžíce strouhanka
      • 2
        lžíce kakao
    • Krém:
      • 2
        ks vejce
      • 100
        g cukr
      • 1
        balíček vanilkový cukr
      • 1
        kostka máslo
      • kakao nebo káva
      • čokoláda na polití

    Postup přípravy receptu

    1
    Bílky ušleháme zvlášť, dáme nad páru a vmícháme cukr, ořechy, strouhanku a kakao. Mícháme, až je směs horká, odstavíme, necháme mírně vychladnout. Dáme do sáčku nebo zdobičky, stříkáme na plech (pečící papír) středně silné tyčinky, kousek od sebe, nabydou. Jemně sušíme v troubě při cca 160 °C. Po vyndání z trouby jsou měkké, ale po chvíli ztvrdnou na kámen. (Sundavám z papíru až vychladlé).
    2
    Pečeme alespoň 14 dní předem, klidně i dříve, uložíme. Těsně před vánoci (1-2 dny) zdobíme krémem: vejce, cukr a vanilkový cukr šleháme v páře do zhoustnutí. Vychladlé zašleháme do 1 másla, přidáme kakao nebo kávu podle chuti. Vychladíme. Stříkáme ozdobně na korpusy, namáčíme celé do čokolády (kromě spodní strany).
    3
    Možná jsou trochu pracnější, ale je to asi nejlepší cukroví, co mám, musím péct každé vánoce a jedna dávka nestačí.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Červená řepa od Dáši

    Červená řepa od Dáši

    Pařížské rohlíčky II.

    Pařížské rohlíčky II.

    Pařížské rohlíčky IV.

    Pařížské rohlíčky IV.

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • kopalka | 9. 12. 2014 13:24

      Tento rok jsem byla líná a všimla jsem si podobnosti s receptem na kokosky, takže jsem bílky nešlehala vůbec v páře, ale normálně metlama s polovinou cukru do tuha, do toho jemně zamíchala zbytek. Dál už stříkala na plech podle receptu. Vyšly úplně stejně krásné, ne-li hezčí a rychleji a jednodušeji.

    • ramona
      ramona | 17. 12. 2013 16:41

      ...podle mne bílky našlehat ... ;-)

    • kopalka | 17. 11. 2012 15:03

      To mě mrzí. Těsto je tekuté a roztéká se na plechu, když je hodně teplé, je třeba ho nechat chvíli zchladnout, potom to udělá hezké tyčinky.

    • Petra
      Petra | 14. 12. 2011 10:39

      Prosím o radu, zkoušela jsem, ale nepodařilo se mi z toho vytvořit tyčinky, ale placky. Těsto bylo moc tekuté, a nevím kde jsem udělala chybu. :-(

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
    Moučníky Cukroví Svačina Pečení Pošírování Šlehání Vánoce Dobrůtka Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Čokoláda Cukr Kakao Máslo Mleté ořechy Moučkový cukr Strouhanka Vanilkový cukr Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Houskové knedlíky

    Houskové knedlíky

    Rohlíčky pro bezdomovce

    Rohlíčky pro bezdomovce

    Kuřecí řízek s hořčicí

    Kuřecí řízek s hořčicí

    Kuřecí roláda s houbovou nádivkou

    Kuřecí roláda s houbovou nádivkou

    Jehněčí kotlety - grilované

    Jehněčí kotlety - grilované

    Perníková bábovka se švestkami - ,,Hujerka,,

    Perníková bábovka se švestkami - ,…

    Jablečné vdolečky - kynuté, pečené

    Jablečné vdolečky - kynuté, pečené

    Zelný salát z kysaného zelí

    Zelný salát z kysaného zelí

    Kuřecí steak ze stehna ala čína

    Kuřecí steak ze stehna ala čína

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    50 minut
    Pstruh na čekankovém risottu

    Pstruh na čekankovém risottu

    15 minut
    Chřestový salát s kozím sýrem

    Chřestový salát s kozím sýrem

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

    60 minut
    Bramborové vdolky se skořicí

    Bramborové vdolky se skořicí

    45 minut
    Brownies

    Brownies

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    Poslední sledované recepty

    21
    Palačinky
    Palačinky
    15
    Bramboráky
    Bramboráky
    14
    Hraběnčiny řezy
    Hraběnčiny řezy
    12
    Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
    Holandský řízek - sekaný…
    11
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…

    Zajímavé články

    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen na víkend
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen…
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty inspirované přírodou
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty…
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl předlohou Joži Uprky?
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl…
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje každý: V tomto podání byste je milovali!
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje…

    Sledujte nás

    AHA.cz Zrada, kterou Bohdalová nikdy neodpustila: Hodně silné kafe!

    Zrada, kterou Bohdalová nikdy neodpustila: Hodně silné kafe!

    AHA.cz Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    AHA.cz Deník Aha! 15.4.2021

    Deník Aha! 15.4.2021

    Dáma.cz 109 let od zkázy Titanicu: Při natáčení filmu málem zemřela Kate Winslet

    109 let od zkázy Titanicu: Při natáčení filmu málem zemřela Kate Winslet

    Dáma.cz Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Ženy.cz Inspirace z Instagramu: Dvojitý denim je letošní velký hit, jak ho nosit?

    Inspirace z Instagramu: Dvojitý denim je letošní velký hit, jak ho nosit?

    Maminka.cz Rodičovská dovolená 2021: Vše, co o ní potřebujete vědět

    Rodičovská dovolená 2021: Vše, co o ní potřebujete vědět

    Reflex.cz Marek Stoniš: Patrisse Cullorsová a Mikuláš Minář - konec dobrý, všechno dobré

    Marek Stoniš: Patrisse Cullorsová a Mikuláš Minář - konec dobrý, všechno dobré

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    Další doporučené recepty:

    Pařížské kostky černobílé
    Pařížské kostky černobílé
    Pařížské rohlíčky II.
    Pařížské rohlíčky II.
    Pařížské rohlíčky IV.
    Pařížské rohlíčky IV.
    Pařížské řezy ....Danča
    Pařížské řezy ....Danča
    Pařížské telecí řízky
    Pařížské telecí řízky
    Pařížské těstíčko (na obalování nebo na smažené placičky)
    Pařížské těstíčko (na obalování nebo na…
    • Recepty.cz
    • Pařížské rohlíčky od Dáši
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí