Červená řepa od Dáši

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • olej
    • 1,5
      kg červená řepa uvařená, oloupaná, nakrájená (může být i nastrouhaná)
    • 1,5
      kg zelí bílé, nakrouhané
    • 250
      g cibule na proužky
  • Nálev
    • 1
      l voda
    • 370
      ml ocet
    • 3
      lžíce sůl
    • 300
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z vody, octa, soli a cukru svaříme nálev, do kterého přidáme nakrájené zelí, cibuli nakrájenou na proužky, červenou řepu na nudličky. Vaříme asi 8 minut. Poté směs plníme do sklenic, povrch zalijeme lžičkou oleje. Uzavřeme a sterilujeme 20 minut při 80 °C.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • MOPA
    MOPA |

    28. 5. 2014 06:32

    Recept je moc dobrý, dala jsem řepu syrovou a vůbec to nevadí. :-[

  • Lada Kovářová
    Lada Kovářová |

    6. 10. 2008 20:00

    Prověřím data přidání, promáznu. Děkuji za upozornění.

  • Di -
    Di - |

    6. 10. 2008 19:55

    To je už potřetí totožný recept. Nejstarší je od Jarky O. z roku 2006 (komentáře): Sterilovaná červená řepa se zelím. Další stejný recept je Červená řepa se zelím (2007).

  • Marie Zlá
    Marie Zlá |

    6. 10. 2008 18:37

    Dělam podobny salat ale zbytečne ho nevarim, gor kdyz v zime potrebujeme vitaminy, vydrzi v chlednem spajzu klidne celou zimu. Ja si svarim nalev a vsechnu pokrajenou zeleninu (repu klidne aj syrovou nastrouhanou na hrubsim struhadle) zaliju jeste horkym nalevem(klidne aj s nejakym korenim dle chuti), pridam dost najemno postrouhaneho krenu, ktery to vlasne taky konzervuje. Necham chvili spocnout a napechuju to do 3 litrove sklenice a prikryju plastovym vickem a v zime si vzdy nalozime podle potreby. Pokud toho udelam moc, tak to nandam do sklenicek a zavarim ale jen par minutek, nekazi se to.