Červená řepa - sterilovaná

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 34
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Řepu vybíráme stejně velkou, aby jsme měli všechnu uvařenou ve stejnou dobu. Lepší je menší, je jemnější, více sladká a červenější. Řepu řádně omyjeme. Kusy o velikosti tenisáku vaříme zhruba 35 minut. Pak ji necháme částečně zchladnout a oloupeme ji.
2
Ingredience na nálev dáme do většího hrnce a svaříme. Semínka fenyklu je dobré nechat v plátěném pytlíčku, aroma v nálevu zůstane a semínka pak nemusíme lovit.
3
Oloupanou řepu pokrájíme na hranolky nebo kostičky, které dáváme do čistých a suchých sklenic. Pokud máme řepu velkou jako pingpongové míčky, můžeme nechat vcelku a do sklenic je tak i naskládat. K řepě můžeme přidat na plátky pokrájený, očištěný křen dle chuti. Řepu zalijeme nálevem, sklenice dobře uzavřeme a sterilujeme buď 20 minut při 85 stupních nebo 8-10 minut od bodu varu v hrnci s vodou vyloženým utěrkou nebo ručníkem.
Použité ingredience v tomto receptu: Červená řepa Cukerin Cukr krupice Fenyklová semínka Křen Ocet Sůl Voda
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jonáková
    Jonáková |

    27. 8. 2016 16:26

    Je výborná. Zavařuju pravidelně.

  • Andrea
    Andrea |

    5. 8. 2016 10:26

    Tak už mám plnou zeleninovou bednu velkých sklenic a malou bedýnku od rajských, tech menších třídecových. Když jsem jí minule dělala, nevydrželi nám ani do jara, protože jediný kdo jí nejedl byl děda který řepu nesmí.

  • Ivana Vránová
    Ivana Vránová |

    22. 9. 2015 12:39

    Řepu jsem dělala už víc než před měsícem a v sobotu jsem vezla pár skleniček mamce, která tenhle rok bohužel nic zavařovat nemohla. Jednu jsme hned otevřely a chutnala prý dokonce víc jak ta, kterou vždycky sama dělala a moc jí chválila. Tak děkuji za recept, pochvala od mamky je vždycky to nejvíc :)) .

  • Eva
    Eva |

    23. 8. 2015 17:36

    Vynikajici.

  • Andrea
    Andrea |

    11. 8. 2015 18:37

    Ještě jsem chtěla dodat, že v nálevu bych fenykl určitě nevynechávala. Je v něm vynikající!!!!!!!!

  • Andrea
    Andrea |

    11. 8. 2015 18:33

    Děkuji za výborný recept :-))

  • Žebrová
    Žebrová |

    19. 7. 2015 16:00

    Řepa je vynikající. Po dvou týdnech od zařazování jsme provedli povinnou degustaci a teď už se na kamnech vaří další řepa s nálevem. Děkuji za recept a doporučuji.

  • Kitty
    Kitty |

    31. 8. 2014 16:08

    Podle rady "Ruženky z Moravy " jsem na 5 řep přidala jednu menší cukrovku. Mělo by to být sladké i bez přidání cukru. Včetně jemně postrouhaného domácího křenu. Dám vědět, jak to s přidáním cukrovky bude chutnat. Kitty