• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ
    • Recepty.cz
    • Kmínový chlebík
    Napište svůj komentář k receptu

    Kmínový chlebík

    autor: Danuše Bednářová
    0.0
    moje hodnoceni
    4.0
    hodnotilo: 56
    doba přípravy: 240 minut
    obtížnost: snadné
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Kmínový chlebík
    Kmínový chlebík
    Kmínový chlebík
    Kmínový chlebík
    Kmínový chlebík
    3fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 320
        ml voda
      • 2
        lžíce olivový olej
      • 1
        lžíce jablečný ocet
      • 250
        g pšeničná chlebová mouka
      • 250
        g žitná chlebová mouka
      • 2
        lžička kmín
      • 2
        lžička sůl
      • 1
        lžička cukr
      • 1
        lžička droždí

    Postup přípravy receptu

    1
    Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Zapneme program základní (Basic, Klasik apod.) pekárny Eta (Vega, Clatronic apod.). Po upečení vyjmeme z nádoby a necháme vychladnout na mřížce zabalený do utěrky.
    2
    Těsto na chlebík lze při zadělávání doplnit i osmaženou cibulkou. Hladkou mouku pšeničnou chlebovou lze bez problémů zaměnit za klasickou mouku hladkou. Chléb je výborný i s ní.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Jogurtový chlebík

    Jogurtový chlebík

    Jablečný chlebík

    Jablečný chlebík

    Tvarohový chlebík

    Tvarohový chlebík

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Janaso | 19. 2. 2018 12:50

      Přidala jsem lněné semínko, chléb je výborný! :)

    • Beruškaraduška
      Beruškaraduška | 30. 1. 2013 11:09

      Chleba je výborný, jeden z nejlepších co jsem kdy pekla ;-)

    • JAmedvěd | 12. 1. 2012 18:01

      nevěřil jsem komentářům a říkal jsem si, že to lidi přehánějí. Chleba jsem upekl a zachránil doma pekárnu. Manželka ji chtěla vyhodit, že to neudělá debrej chleba - tento jsme snědli na večeři celej a řadím ho mezi nejlepší které jsem měl. Díky :-) O:-)

    • posada
      posada | 12. 4. 2011 07:36

      Mám domácí pekárnu ETA Delicca pár týdnů a nemůžu stále přijít na správnou kombinaci surovin , aby chleba hlavně držel a nesypal se, nebo aby nebyl lepivý uprostřed. Zkusil jsem proto ten Váš recept a konečně se povedl ;-) . Akorát jsem místo jablečného octu použil obyčejný a místo pšeničné chlebové mouky jsem použil hladkou. Pekárna měla program Klasik, malý a tmavá kůrka .Chleba je také moc výborný, jak konzistencí tak i chutí. Děkuji za tip a dávám za 1. 8-)

    • elldarka | 20. 1. 2011 11:50

      Občas udělám, obyčejný, dobrý...

    • Hana Eismanová
      Hana Eismanová | 28. 4. 2010 17:49

      My ho pečeme asi dva roky a ještě nám nepřestal chutnat. Vydrží dlouho měkký. Dávám 1

    • Jana Kubáčková
      Jana Kubáčková | 7. 5. 2009 17:21

      Paní Valentinko, těsto vyndejte hned po skončení hnětení, vytvarujte bochník a nechte kynout asi 2 hod. na plechu. Pak upečte. Lépe se s těstem pracuje před vykynutím, po vykynutí se dost lepí. Držím palce.

    • Valentinka I.
      Valentinka I. | 17. 4. 2009 09:23

      Včera jsem upekla a dnes již není...je výborný. Neměla jsem pšeničnou chlebovou mouku, tak jsem nahradila klasickou bílou...pekla jsem v Clatronic-program normal-tmavá kůrka. Dávám za jedna a do oblíbených. Jinak paní Jano s tou troubou to vyzkouším také..pak písnu jak to dopadlo .-) Láká mne mít tvar klasického bochánku.

    • Valentinka I.
      Valentinka I. | 17. 4. 2009 09:21

      Včera jsem upekla a dnes již není...je výborný. Neměla jsem pšeničnou chlebovou mouku, tak jsem nahradila klasickou bílou...pekla jsem v Clatronic-program normal-tmavá kůrka. Dávám za jedna a do oblíbených. Jinak paní Jano s tou troubou to vyzkouším také..pak písnu jak to dopadlo .-) Láká mne mít tvar klasického bochánku.

    • Valentinka I.
      Valentinka I. | 17. 4. 2009 08:55

      Včera jsem upekla a mile mne překvapil...je naprosto výtečný. Neměla jsem mouku pšeničnou chlebovou, tak jsem nahradila klasickou hladkou. pekla jsem v pekárně Clatronick - program normal - tmavá kůrka. Souhlasím, že by mněl být tento recept v TOP 10...dávám za jedna a do oblíbených. Jinak paní Jano s tou troubou to vyzkouším také, ...pak písnu jak to dopadlo .-)

    • Jana Kubáčková
      Jana Kubáčková | 7. 3. 2009 11:59

      Trošku jsem si naběhla. Zkusila jsem těsto po zadělání v pekárně vyndat a upéct v troubě. Před pečením jsem potřela slanou vodou. Pekla jsem na 180 asi 45 min. Moje rodina už jiný nechce, takže jsem si experimentama přidělala práci :-). Ale můžu doporučit je opravdu vynikající.

    • Jana Kubáčková
      Jana Kubáčková | 3. 2. 2009 22:01

      Pro klima klima: kvásek kupuji sušený v DM drogerii. Půl sáčku rozdělám ve 100 ml vlažné vody a naleji do pekárny. Doplním vodu do 320 ml a díle postupiji dle návodu. Sušeního droždí dávám jen půl lžičky. Jiný chléb už skoro nepeču, tenhle je opravdu výborný a všem nám chutná.

    • klima klima
      klima klima | 8. 11. 2008 18:42

      Já tento chlebík dělám několik let, jen se mi pořád zdálo málo vody (mám Etu Harmony) a tak jsem postupně skončila při stejném poměru ostatních ingrediencí na 400 ml vody a 1/3 kostky droždí a je akorát. Peču na celozrnný program. Nedávno jsem do něj začala přidávat trochu sušeného česneku (semínka dávám dle chuti) a zdá se mi ještě lepší.Taky jsem si vyzkoušela, že vykynutí velmi závisí na množství cukru, stačí ubrat jen trochu a už tak nevyskočí. Jestli se objeví Jana, prosím, ať napíše, jak to dělá s tím kváskem, mně to nějak nešlo.

    • Renata Havlova
      Renata Havlova | 28. 10. 2008 16:06

      chleba je výborný, poprvé jsem zkoušela s 8g čerstvým droždím a pak dle receptu se suchým. Oba se povedli na výbornou. Dávám za 1.

    • Jana Kubáčková
      Jana Kubáčková | 6. 10. 2008 21:40

      Chleba jsem upekla přesně podle návodu a byl moc dobrý. Jelikož jsem zvyklá péct chleba se sušených chlebovým kváskem, upekla jsem ho potom i s kváskem a ten už nemá chybu. Dávám 1.

    • Gábina H
      Gábina H | 6. 10. 2008 09:02

      Jani, nebojte, každá pekárna prodávaná v ČR má mít český návod.

    • Jana Remková
      Jana Remková | 4. 10. 2008 19:28

      Velice mne zaujal,tento recept.Pekánu ještě nemám,ale mám v úmyslu si ji pořídit,jen se trochu bojím těch programů Basic-Klasik Vega-Clatronic... je k tomu i nějaký český návod?Jinak z toho asi budu jelen!

    • Petr Kazik
      Petr Kazik | 29. 9. 2008 20:57

      musim dat za jedna, chleba je dobry a recept si zaslouzi postup v TOP zebricku

    • Ivana Nováčková
      Ivana Nováčková | 27. 9. 2008 12:21

      Recept na tento chlebík je zde už asi stálicí. Ani se nedivím, je opravdu velice chutný. Po vyzkoušení tento týden si jej přidávám k domácí pekárně (DOMO) k těm nejoblíbenějším.Řadím už se ke "zkušenějším" pekařkám, ale tohoto receptu se nemusejí obávat ani začátečníci 8-)

    • leňulínek
      leňulínek | 5. 7. 2008 21:41

      Místo olivového oleje jsem dala normální rostlinný a chlebík se povedl. Byl vynikající. Za recept děkuji a dávám 1 * Pekla jsem v pekárně Eta Harmony na základní program, velikost II., propečení střední...

    • Liška
      Liška | 25. 4. 2008 21:49

      Opravdu vynikající, chutnal celé rodině...příjemná změna po všech "semínkáčcích" a "celozrňáčcích". Doporučuji vyzkoušet!

    • Jana
      Jana | 29. 2. 2008 21:10

      Tento chlebík považujem za najlepší,aj keď si ho prilepšujem ešte 1 nastrúhaným zemiakom,pridávam slnečnicové jadierka,sezamové a ľanové semienka a drtené pšeničné klíčky(sušené).Po upečení ho dopekám ešte asi 15 minút,ale to čakanie stojí za to.Mňamušky,je fantastický!!!!!!!!Samozrejme za 1!!!!!!!!!!!

    • hana Valentová
      hana Valentová | 28. 1. 2008 12:39

      Chlebík se mi povedl a byl moc dobrý, takový obyčejný chleba...dávám 1

    • Bohumila Pavelková
      Bohumila Pavelková | 15. 1. 2008 09:56

      Tento chléb je opravdu moc dobrý,chutnal celé rodině.všem doporučuji.

    • Sarka Honzakova
      Sarka Honzakova | 28. 12. 2007 15:03

      Ježíšek mi naježil pekárnu a tak jsem hned druhý den zvolila tento recept jako svou prvotinu (dříve jsem pekla doma dalamánky, takže mouky byly v zásobě). No a výsledek byl mňam, hodnotím za 1. Příště dám jen jiný olej, rodině nevadí, ale mě olivový moc nevoní a měla jsem pořád pocit, že ho cítím. Schválně jsem kousek chleba uchránila až do dneška (3. den po upečení) a ještě dnes byl moc dobrý.

    • Jarka Mastilová
      Jarka Mastilová | 20. 11. 2007 06:44

      Hodnocení 1 si tento chlebík zaslouží.Povedl se a byl moc dobrý.Další recepty p.Bednářové budu i nadále zkoušet,protože se mi zatím všechny pěkně povedly.Pekárnu mám jen chvíli,takže zkouším co se dá všechno v této pekárně upéct.

    • Anonym
      Anonym | 19. 10. 2007 09:03

      Šárko nejlepší je Eta Harmony mám ji já i spousta známích má největší pečící výkon a je to česká značka

    • Hospodyňka
      Hospodyňka | 12. 9. 2007 15:20

      Tenhle chleba je vynikající! Hlavně mi vyhovuje, že je tu pšeničná mouka napůl s žitnou. Teď jsem si objednala mouky z mlýnu Korunka, tak se těším na "novou chlebovou dimenzi"...Ztím peču jen z hladké obyčejné a žitnou seženu pouze celozrnnou.

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 11. 1. 2007 13:53

      Šárko, mrkněte na stránku www.pekarny.unas.cz a určitě si vyberete:-))

    • Šárka
      Šárka | 11. 1. 2007 10:09

      Paní Bednářová,čtu samou chválu na Vaše recepty v domásí pekárně.Ráda bych Vás požádala o radu,uvažuji,že si pekárnu pořídím, ale nevím,jaká značka je nejlepší.Můžete mi prosím Vy a nebo někdo jiný, poradit?Děkuji Šárka

    • Helena Stříbrná
      Helena Stříbrná | 5. 1. 2007 10:03

      Přidávám ještě lžíci pšeničných otrub a vody dávám 325 ml. Kmín konbinuji celý a drcený. Peču v pekárně Moulinex home bread inox.

    • Jarmila Butulová
      Jarmila Butulová | 16. 11. 2006 17:16

      Musím se přidat, ke kolegyni Maruš, také jsem si vybrala tento chlebík jako prvotinu a je výborný. Nemá chybu.

    • Danuše Bednářová
      Danuše Bednářová | 8. 9. 2006 14:44

      To je skvělé. Jsem moc ráda, že se vám napoprvé podařil a hlavně že chutnal. Přeji hodně úspěchů i při pokračování.

    • Maruš
      Maruš | 8. 9. 2006 14:16

      Paní Bednářová,tento Váš recept jsem si vybrala jako premiéru,do mé nové pekárny.Použila jsem hladkou mouku klasickou a žitnou chlebovou.Chlebík se moc vydařil,je vynikající.Co mám ještě dodat,nestačil ani vychladnout a je snězený.Děkuji za recept.Budu pokračovat ve zkoušení dalších receptíků.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Pokrmy Domácí pekárna Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Jablečný ocet Kmín Olivový olej Pšeničná chlebová mouka Sůl Voda Žitná chlebová mouka
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Blesková pomazánka

    Blesková pomazánka

    Brokolicová polévka se žampiony

    Brokolicová polévka se žampiony

    Cibulačka se sýrem II.

    Cibulačka se sýrem II.

    Ředkvičková pomazánka s okurkami

    Ředkvičková pomazánka s okurkami

    Pivní preclíky, housky, rohlíky

    Pivní preclíky, housky, rohlíky

    Jablečný závin s tvarohem z pomazánkového másla

    Jablečný závin s tvarohem z…

    Houskový knedlík z domácí pekárny

    Houskový knedlík z domácí pekárny

    Cibulové (pórkové) vepřové maso

    Cibulové (pórkové) vepřové maso

    Zeleninový salát s rukolou a opečenou bagetkou

    Zeleninový salát s rukolou a opečenou…

    Doporučujeme

    20 minut
    Tvarohová pomazánka s vejci

    Tvarohová pomazánka s vejci

    20 minut
    Hrášková polévka s lososem

    Hrášková polévka s lososem

    30 minut
    Quesadilla s kuřecím masem a koriandrovou smetanou

    Quesadilla s kuřecím masem a…

    15 minut
    Těstovinový salát s tuňákem a mozzarellou

    Těstovinový salát s tuňákem a…

    30 minut
    Dýňová tofu pomazánka

    Dýňová tofu pomazánka

    90 minut
    Borůvkový cheesecake

    Borůvkový cheesecake

    5 minut
    Smoothie bowl s jahodami

    Smoothie bowl s jahodami

    45 minut
    Jahodové tiramisu II.

    Jahodové tiramisu II.

    110 minut
    Citronový dort s třešněmi

    Citronový dort s třešněmi

    Poslední sledované recepty

    52
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    45
    Palačinky
    Palačinky
    38
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    27
    Americké lívance
    Americké lívance
    24
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie

    Zajímavé články

    Rajská omáčka s hovězím masem: Recept Přemka Forejta budete milovat!
    Rajská omáčka s hovězím masem: Recept Přemka…
    Bramborový guláš, sedlácký salát nebo placky: 7 receptů na celý týden!
    Bramborový guláš, sedlácký salát nebo placky: 7…
    Tradiční a české: 7 receptů na nadýchané rohlíčky, buchty, koláče i vdolky
    Tradiční a české: 7 receptů na nadýchané rohlíčky…
    Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky: Skvělý oběd z jednoho pekáče
    Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky:…
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z mletého masa!
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z…

    Sledujte nás

    AHA.cz Gott běhal za modelkami do šatny! Já jsem si Karla celý život vážila, ale ...

    Gott běhal za modelkami do šatny! Já jsem si Karla celý život vážila, ale ...

    AHA.cz Suchánek v šoku: „Zavři dveře, č*ráku,“ řvali na něj

    Suchánek v šoku: „Zavři dveře, č*ráku,“ řvali na něj

    AHA.cz Deník Aha! 20.4.2021

    Deník Aha! 20.4.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo konečně zaboduje v práci?

    Horoskop na tento týden: Kdo konečně zaboduje v práci?

    Dáma.cz Seriál Ulice: Márovi hrozí vězení, půjde Blance o život?

    Seriál Ulice: Márovi hrozí vězení, půjde Blance o život?

    Ženy.cz Navzdory pandemii: Nové české módní značky, které byste měli znát!

    Navzdory pandemii: Nové české módní značky, které byste měli znát!

    Maminka.cz Rodičovská dovolená 2021: Vše, co o ní potřebujete vědět

    Rodičovská dovolená 2021: Vše, co o ní potřebujete vědět

    Reflex.cz Pavel: Hamáčkovi nevěřím, do Moskvy chtěl. Jsem připraven kandidovat na prezidenta, vstup do KSČ byla chyba

    Pavel: Hamáčkovi nevěřím, do Moskvy chtěl. Jsem připraven kandidovat na prezidenta, vstup do KSČ byla chyba

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Kapkové zavlažování: Šetří čas, peníze a funguje i proti plevelu

    Kapkové zavlažování: Šetří čas, peníze a funguje i proti plevelu

    Další doporučené recepty:

    Kmínové přírodní filety
    Kmínové přírodní filety
    Kmínové přírodní maso - minutka
    Kmínové přírodní maso - minutka
    Kmínovo-papriková polévka
    Kmínovo-papriková polévka
    Kmínový pšenično-žitný chléb
    Kmínový pšenično-žitný chléb
    Knedle v hrnečku
    Knedle v hrnečku
    Knedlíčky s bylinkami ze strouhanky
    Knedlíčky s bylinkami ze strouhanky
    • Recepty.cz
    • Kmínový chlebík
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí