Punčové kokosové řezy

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 150
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 150
      g moučkový cukr
    • 4
      lžíce voda vařící
    • 1
      ks čokoládová poleva
  • Punčová nádivka
    • 2
      balíček dětské piškoty
    • 250
      ml hnědý rum
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      sklenice rybízová marmeláda
  • Krém
    • 200
      g kokos
    • 1
      sklenice mléko
    • 250
      g máslo
    • 200
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky ušleháme s cukrem a postupně přiléváme vařící vodu.
2
Sníh s bílků ušleháme a přidáme společně s moukou ke žloutkům.
3
Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme.
4
Punčová nádivka: piškoty rozdrtíme a zvlhčíme rumem, citronovou šťávou a marmeládou tak, abychom nádivku mohli natřít na piškot.
5
Kokosový krém: kokos spaříme horkým mlékem. Máslo utřeme s cukrem a vmícháme vychladlou kokosovou hmotu.
6
Piškot potřeme punčovou nádivkou, kokosovým krémem a polijeme čokoládovou polevou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • jana779
    jana779 |

    3. 10. 2015 12:50

    Vynikající zákusek, stal se z něj hit rodinných oslav, děkuji za recept !

  • Drahomíra
    Drahomíra |

    18. 10. 2013 09:24

    Výborný zákusek, dala jsem víc piškotů, víc rumu, víc marmelády. Moje 60 leté spolužačky s naší 70 letou třídní učitelkou byly nadšené. Váš recept posílám dál. Jednoduché, rychlé, alespoň pro zkušené pekařky. ;-)

  • Jitka
    Jitka |

    13. 4. 2012 17:00

    Vyzkoušeno, můžu říct, že moc chutnal, jen je trošku pracný, ale měl úspěch.

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik |

    29. 11. 2011 18:08

    Tento recept jsem jedla letos v červnu v jedné Pražské cukrárně a velmi mě chutnal. Musel být úplně stejný jako tento recept. :-)

  • janča 3
    janča 3 |

    29. 9. 2011 18:44

    na oslavě narozenin všem moc chutnal každý chtěl poslat recept děkuji

  • Zuzkagita
    Zuzkagita |

    19. 9. 2011 17:31

    Dekuji za recept.Rezy jsou moc dobre,ale priste dam mene rumu. <:-)

  • Skazka
    Skazka |

    21. 11. 2010 12:47

    Velice dobré, a zdá se mi ještě lepší, když se nechaly uležet do dalšího dne, piškot pěkně zvhlnul a je to bezva:-)

  • Amel Arabová
    Amel Arabová |

    4. 3. 2010 14:54

    Píši za 1* vždy když je upeču mají obrovský úspěch.

  • Lenka Váňová
    Lenka Váňová |

    21. 2. 2007 17:17

    Bezvadné, velmi chutné, ubrala bych trochu cukru a přidala lžičku rumu nebo trochu kypřícího prášku do piškotu.

  • Jitka Bublová
    Jitka Bublová |

    9. 10. 2006 12:31

    Včera jsem pekla (trochu modifikované) a super, celá rodina chválila. Dnes jsem vzala kousek do práce a taký velký úspěch. Místo piškotu z receptu jsem udělala hrníčkové těsto s olejem. Krém jsem nastavila kaší z hrubé mouky a máslo snížila na polovinu. Krém byl super, lehoučký, výborný. Možná jsem měla těsto vyšší, než kdybych použila to z receptu, a tak mi přišla dávka punčové hmoty akorát. Každopádně díky za recept, je opravdu moc a moc výborný.

  • Sísa
    Sísa |

    10. 7. 2006 13:02

    Včera jsem vyzkoušela, a přijde mi dost velká dávka punčové hmoty na celkem tenký piškot. Příště dám poloviční dávku. Jinak super.

  • Anina
    Anina |

    23. 6. 2006 23:00

    Prý se musí punčový řezy nějak zatěžovat, a nechat prolnout do druhého dne.

  • Jana
    Jana |

    23. 6. 2006 22:02

    Jaká gramáž píškot - jsou ruzne. Dekuji.

  • Hana Langrová
    Hana Langrová |

    23. 6. 2006 16:23

    Je to na klasicky plech s vyšším okrajem.Ty vejce se dají šlehat buď celá s cukrem a nebo jen žloutky s cukrem a pak snih záleží na Vás.

  • Sísa
    Sísa |

    23. 6. 2006 10:18

    Já rozhodně šlehám vejce zvlášť. Na jak asi velký plech vyjde těsto? Děkuji

  • Di
    Di |

    23. 6. 2006 09:26

    Šárko zkuste někdy ušlehat na piškot zvlášť bílky a zvlášť žloutky (cukr rozdělte do obojího) a uvidíte ten rozdíl. Nebo začněte bílky s cukrem a do tuhého sněhu vešlehejte žloutky. Není to marnění času a tu jednu nádobu navíc lehce umyjete - není to přece připečený kastról.

  • Šárka Tkáčová
    Šárka Tkáčová |

    23. 6. 2006 08:12

    Nevím kdo recept poslal , ale když to tak čtu,tak bych to šlehala určitě dohromady.Celá vejce s cukrem a přidávat pak vařící vodu.Když tam není tuk,tak proč mazat nádobí a marnit čas?

Abecední seznam: