Dančí kýta na pivu

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g dančí kýta cca
    • 200
      g špek - pokrájený na klínky
    • pepř mletý
    • sůl
    • 2
      lžíce hladká mouka cca
    • 2
      ks cibule velké
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      lžíce máslo
    • 2
      dl pivo - světlé, cca
    • snítka tymiánu - čerstvá
    • 1
      lžička instantní jíška nebo domácí, cca
    • 100
      g lišky - nakládané, cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kýtu pokrájíme na větší špalíčky, špek dáme do mrazáku ztuhnout. Každý kus kýty protkneme jedním nebo dvěma klínky špeku. Maso osolíme, opepříme a zaprášíme moukou.
2
Cibule oloupeme, nakrájíme na větší měsíčky a ve velké pánvi (kastrolu) na rozpáleném oleji a másle zprudka opečeme. Pak zalijeme pivem (10°) a přidáme rozmarýn.
3
Pod pokličkou dusíme doměkka, případně ještě dle potřeby podlijeme.
4
Maso pak vyjmeme, výpek zahustíme jíškou, provaříme, přidáme scezené lišky a necháme je prohřát.
5
Příloha dle chuti: šťouchané brambory, noky, rýže...

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.