Andaluský rajčatový salát s Chorizem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Smith-P.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g chorizo točené
    • 250
      g cherry rajčátka
    • 2
      ks rajčata keříková
    • 2
      ks česnek stroužky
    • 2
      ks šalotka alternativně v odpovídajícím množství jarní cibulka nebo červená cibule
    • 4
      lžíce extra panenský olivový olej
    • 3
      lžíce sherry ocet a 1 až 2 lžičky navíc, alternativně sladké balsamico (např. značky Kühne)
    • petrželka hladká, asi 1/4 svazku
    • 80
      g parmská šunka ideálně však Serrano
    • 100
      g sýr feta nakrájený na kostky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Točené pikantní Chorizo nakrájíme na 0,3-0,5 cm silná kolečka, cherry rajčátka rozpůlíme, keříková rajčata nakrájíme na měsíčky a rozpůlíme, stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky, šalotky nakrájíme na velmi tenká kolečka, z petrželky si vytvarujeme doutník a nasekáme.
2
Do horké pánve dáme 2 lžíce olivového oleje, přidáme Chorizo a smažíme dokřupava (na konci bude mít relativně tmavou barvu).
3
Mezitím dáme do misky cherry rajčata a rajčata, přidáme šalotky, zalijeme zbývajícím olivovým olejem a lžičkou sherry octa, promícháme, přidáme nasekanou petrželku. Až je Chorizo téměř hotové, přidáme česnek, a v okamžiku, kdy začne chytat barvu, zalijeme zbývajícím sherry octem, necháme krátce vyvařit alkohol.
4
Chorizo s česnekem přidáme k salátu a zalijeme částí tekutiny z pánve. //(**Tip:** Zbytek si můžeme nechat na jindy a použít třeba jako marinádu na kuře.)//
5
\\
6
Vše promícháme a servírujeme porce zdobené fetou či jiným ovčím nebo kozím sýrem a Serranem. Podáváme např. s rustikální bagetkou pokapanou olivovým olejem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: