Andaluzská omáčka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      plechovka rajský protlak
    • 1
      sklenice rostlinný olej
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      ks nakládané kapie
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na pánvi rozehřejeme protlak se dvěma lžícemi oleje a za stálého míchání přidáme kapii nakrájenou na nudličky.
2
Žloutky šleháme se solí a pepřem, postupně přidáváme citronovou šťávu a zbytek oleje. Šleháme tak dlouho, až vznikne majonéza.
3
Do vychladlého rajčatového protlaku s paprikou přidáme majonézu a promícháme. Tato omáčka je vynikající k vařené nebo smažené rybě.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ariska
    ariska |

    15. 4. 2012 17:47

    mohu poprosit o upresneni, jak velkou (s jakym obsahem) sklenici ? a jak to ma vypadat,kdyz se usleha zloutek s olejem ? i kdyz jsem na to vzala slehaci metly,tak porad to vypadalo jako tekuty rozmichany zloutek :-(

  • Petra_z_Pardubic
    Petra_z_Pardubic |

    30. 6. 2011 15:36

    Tak ji zkuste a uvidíte sama. Budete se olizovat za ušima :-)

  • Petra_z_Pardubic
    Petra_z_Pardubic |

    30. 6. 2011 15:35

    Také mi to tak přišlo, ale po ochutnání to bylo perfektní. :-)

  • Petra_z_Pardubic
    Petra_z_Pardubic |

    30. 6. 2011 15:33

    Chutná i ke kuřeti :-)

  • Aninka
    Aninka |

    23. 6. 2006 23:21

    Skvělá omáčka, je trochu pracnější,než jiné omáčky. Ale chutově dobrá.

  • Lada Hrabovská
    Lada Hrabovská |

    10. 5. 2006 19:14

    Drahá paní Lado,zdá se mi že jste zde nejpravidelnější spisovatel receptů.Ale co je hlavní,tak to je to,že jsou vaše pokrmy opravdu dobré a chutné.Můžete takto pokračovat a já budu mít za chvíli skvělou novou a chutnou kuchařku. Vaše čtenářkyně Lada

  • Anonym
    Anonym |

    2. 5. 2006 16:39

    vazena Darino, az to ochutnate, pak teprve muzete tvrdit, jestli to chutne je nebo neni, nebo vy to poznate od pohledu? uplne klasicke GAZPACHO, ktere je tady v Andalusii narodnim pojmem. bezne se pije napr. jako polevka, ale dobre vychlazena. Ja osobne doporucuji, na horke letni dny neni nic lepsiho a je to dietnejsi nez zmrzliny

  • darina sablij
    darina sablij |

    18. 2. 2006 12:49

    nevypada to chutně