Bramborová pomazánka s Romadurem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g vařené brambory - oloupané, jemně nastrouhané
    • 100
      g romadůr
    • 2
      lžíce majonéza nebo zakysaná smetana
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná
    • 1
      stroužek česnek nastrouhaný nebo rozetřený
    • pepř mletý
    • sůl dle chuti
    • 1
      ks nakládané okurky jemně nastrouhaná
    • 1
      ks cibule menší, jemně pokrájená
    • 2
      ks vařená vejce - jemně nastrouhaná, nejsou nutná
    • chilli - jen pokud máme rádi pomazánky pikantní, není nutné

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nastrouhané brambory, okurku, česnek, drobně pokrájený romadůr a cibuli dáme do mísy. Přidáme hořčici s majolkou (zakysanou smetanou) a ochutíme solí a pepřem. Dobře promícháme a dle konzistence přidáme nastrouhaná vejce. Pokud je konzistence po zamíchání tak akorát (záleží na druhu použitých brambor), nemusíme je do pomazánky přidávat a můžeme je nechat na dozdobení čerstvého pečiva, na které budeme pomazánku natírat.
2
Pomazánku necháme alespoň hodinu v chladnu proležet, pak jako přízdobu můžeme použít jak zeleninu čerstvou tak i sterilovanou, vejce, šunku, bylinky...

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.