Nadívané kuře

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • sůl
    • 80
      g máslo
  • Nádivka
    • játra kuřecí
    • žaludek kuřecí
    • 60
      g máslo
    • petrželka
    • sůl
    • 2
      ks žloutek
    • 80
      g žemle
    • 2
      lžíce sladká smetana
    • 2
      ks bílek
    • 20
      g strouhanka
    • muškátový květ na špičku nože - mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nádivka: Na troše másla podusíme nasekanou petrželku, nasekaná játra a žaludek. Zbytek másla utřeme se solí a žloutky, přidáme koření, vychladlá podušená játra a žaludek, na kostičky nakrájenou žemli (zvlhčenou smetanou), sníh ušlehaný z bílků, podle potřeby strouhanku a vše společně důkladně promícháme.
2
Kuře očistíme a nadzvedneme opatrně kůži od volete až k prsíčkům. Otvor naplníme nádivkou a zašijeme silnou bílou nití. Na pekáči rozpustíme máslo, vložíme na něj připravené osolené kuře, povrch potřeme máslem a v troubě upečeme z jedné strany dozlatova. Potom kuře obrátíme a za častého potírání máslem a podlévání vývarem nebo vodou je upečeme také z druhé strany.

Komentáře k receptu

  • Jindra
    Jindra |

    6. 12. 2014 10:26

    :-D :-D :-D :-D :-D :-D

  • Anonym
    Anonym |

    25. 10. 2005 07:58

    na kolik stupňů v troubě? my dělali nadívané kuře, když jsme měli plynovou troubu, teď máme elektrickou.