Bramborová roláda s povidly

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Eva1

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg brambory
    • 70
      g dětská krupice
    • 70
      g solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      ks rozšlehané vejce
    • 0,5
      lžička sůl
    • 100
      g švestková povidla
    • 2
      lžíce piškoty
    • mák mletý
    • moučkový cukr
    • máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Umeleme nebo nastrouháme, přidáme sůl, vejce, krupici, solamyl a vypracujeme těsto. Pokud je těsto řídké přidáme trochu Solamylu.
2
Připravíme si náplň. Rozmícháme povidla a zahustíme pomletými piškoty nebo nastrouhaným perníkem.
3
Těsto rozdělíme na tři díly a postupně vyválíme pláty, které potřeme připravenou náplní. Opatrně, ale pevně stočíme do rolády, konce stlačíme k sobě, aby se neotevřely.
4
Rolády vložíme do vroucí osolené vody, po chvíli pomocí vařečky odlepíme ode dna, vaříme 15 – 20 minut. Opatrně vyjmeme a ostrým nožem nakrájíme.
5
Podáváme posypané mletým mákem s cukrem a poléváme rozpuštěným máslem. Zdobíme krémovou smetanou a mátou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Petra_z_Pardubic
    Petra_z_Pardubic |

    28. 6. 2011 00:31

    Stejně se mi to pořád lepilo...

  • Míša
    Míša |

    22. 3. 2011 20:28

    Vypadá skvěle, určitě vyzkouším, povidla zbožňuji :-P !Jen si nemyslím, že je toto jídlo náročné na přípravu ;-) .