Dýňové sušenky s čokoládou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 35 minut
počet porcí: 18 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • sůl
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • hřebíček
    • prášek do pečiva 1/2 lžičky
    • zázvor
    • čokoláda veganská 3/4 hrnku
    • muškátový oříšek
    • 1,5
      hrnek celozrnná mouka
    • dýňové pyré 3/4 hrnku
    • skořice - mletá
    • cukr krupice 1/2 hrnku
    • třtinový cukr 1/2 hrnku
    • kokosový olej 1/4 hrnku

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu zapněte na 175 °C. Plech vyložte pečicím papírem.
2
Prosejte mouku se špetkou soli, práškem do pečiva a kořením. Rozpuštěný kokosový olej prošlehejte se vším cukrem. Přidejte dýňové pyré a důkladně prošlehejte. Postupně přidejte suchou směs a nakonec vmiste i čokoládu. Na plech vyložený pečicím papírem klaďte lžící hromádky a sušenky pečte 10–12 minut dozlatova.
3
Po vyndání je nechte na plechu asi 2 minuty zchladnout a teprve pak sundávejte, jinak by se polámaly. Náš TIP: Dýni očistěte, nakrájejte na menší kostičky, zalijte vodou, asi 1 cm nad ni. Uvařte, a až trochu prochladne, dohladka rozmixujte. Zbylé pyré můžete zamrazit nebo z něj udělat třeba polévku.
Kategorie: Nejlepší dezerty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: