Dýňové rizoto

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Redakce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 570
      ml zeleninový vývar
    • 1
      ks cibule
    • 12
      ks šalvěj
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 170
      g rýže na rizoto
    • 250
      g dýně
    • 50
      kg máslo
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • parmazán na ozdobení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vývar přiveďte téměř do varu a pak vařte při velmi nízké teplotě. Na pánvi v oleji osmažte cibulku na mírném ohni, dokud nebude měkká, ale ne dozlatova. Přidejte nasekanou šalvěj a vařte pár minut. Přidejte rýži a dobře promíchejte, aby se zrnka pokryla olejem, potom nalijte jednu třetinu vývaru a přiveďte k mírnému varu.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

2
Vařte, dokud se téměř všechen vývar nevstřebá. Přidejte dýni a trochu více vývaru a pokračujte v občasném míchání, dokud se vývar nevstřebá. Přidávejte další vývar, dokud dýně není měkká a rýže hezky "al dente". Nemusíte spotřebovat všechen vývar, ale textura by měla být krémová.
3
Když je rizoto téměř uvařené, zahřejte slunečnicový olej na malé pánvi a rychle osmažte listy šalvěje - stačí jen pár vteřin. Vmíchejte máslo do rizota a dochuťte solí a pepřem. Rozdělte do 4 misek a posypte několika křupavými šalvějovými listy a parmezánem.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.