Dýňovo-zelná polévka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Sisi70

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks brambory
    • 1
      ks hlávkové zelí stačí menší nebo jen půlka
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín
    • muškátový oříšek
    • 300
      ml smetana
    • 1,5
      kg dýně
    • masox
    • olej
    • voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji necháme zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou dýni, trochu osmahneme a podlijeme vodou tak, aby dýně byla tak akorát ponořená. Přidáme na kostičky nakrájenou bramboru, kostku masoxu, sůl, pepř, kmín a muškátový oříšek a vaříme, dokud dýně není měkká.
2
Potom sundáme z plotny a rozmixujeme. Vlijeme smetanu a přidáme na nudličky nakrájené hlávkové zelí. Vaříme ještě cca 15 min., zelí by mělo zůstat křupavé.
3
Pokud je polévka příliš hustá, zředíme ještě vývarem či mlékem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.