• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Svíčková omáčka
    Napište svůj komentář k receptu

    Svíčková omáčka

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.0
    hodnotilo: 70
    doba přípravy: 45 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Svíčková omáčka
    Svíčková omáčka
    Svíčková omáčka
    Svíčková omáčka
    Svíčková omáčka
    Svíčková omáčka
    4fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    6 porce
      • 1
        ks cibule větší
      • celer kousek
      • sůl
      • 2
        ks mrkev střední
      • 1
        ks petržel
      • 1
        špetka tymián
      • 1
        ks bobkový list
      • 3
        ks nové koření
      • 3
        ks pepř celý
      • mouka
      • cukr
      • 200
        ml smetana ke šlehání

    Postup přípravy receptu

    1
    Cibulku nakrájíš na kostičky, osmahneš, přidáš zeleninu rovněž nakrájenou, koření a sůl, můžeš i trochu cukru. Osmahneš a podliješ horkou vodou, dusíš do změknutí zeleniny.
    2
    Pak vybereš koření, zeleninu rozmixuješ, přiliješ smetanu nebo šlehačku trochu zahustíš moukou. Dobře povaříš, až omáčka dostane tu správnou konzistenci. Dochutíš solí, cukrem, citronovou šťávou.

    RADA: Jak na připálenou omáčku?

    3
    Jestli chceš i maso, tak maso opečeš zprudka na pánvi, vložíš do toho zeleninového základu a pečeš v troubě, nebo dusíš na plotně do změknutí masa. Taky můžeš použít papiňák, hlavně u hovězího. U kuřecího, krůtího, králičího ani netřeba.

    RADA: Chyby, které děláme při přípravě masa.

    4
    Pak uděláš hrnečkové knedlíčky (jednoduhé pro začínající hospodyňky) a pozveš drahého k nedělnímu obědu.
    5
    Samozřejmě, je spousta dalších možností KTERAK svíčkovou upraviti a každá ji určitě děláme jinak, mě se to osvědčilo tak a ne jinak, alespoň nemusím dlouho stát u plotny.

    RADA: Národní jídla z Evropy: znáte je všechny?

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Svíčková na smetaně

    Svíčková na smetaně

    Svíčková z kuřete

    Svíčková z kuřete

    Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka

    Svíčková na smetaně podle Richarda…

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • dajinkas | 22. 3. 2019 18:16

      Dneska jsem zkoušela moji první svíčkovou podle tohoto receptu, dala jsem 3 velké mrkve, ale stejně si přítel vyžádal pro příště víc, něco mu tam chybělo :O :)

    • ufo65
      ufo65 | 3. 11. 2017 10:43

      Katerina97 | 4. 9. 2017 02:06 Výborný recept. Vařila jsem svíčkovou poprvé a povedla se. :-)) Asi jsi nenáročná kuchařka,ale to se asi časem změní. a prosím tě nikdy na svíčkovou nebo guláše nepoužívej papiňák všechno chce svůj čas.

    • ufo65
      ufo65 | 3. 11. 2017 10:38

      Trochu jednoduchej recept ne? Určitě bych ji nevařil takhle!

    • Katerina97
      Katerina97 | 4. 9. 2017 02:06

      Výborný recept. Vařila jsem svíčkovou poprvé a povedla se. :-))

    • Pavlína
      Pavlína | 2. 5. 2017 21:15

      Podle tohoto receptu jsem vařila svíčkovou už dvakrát. Minule to byla moje premiéra. Musím říct, že se opravdu povedla!!! Moc děkuji za výborný recept! <3

    • Radek
      Radek | 22. 9. 2016 14:39

      Jdu to zkusit, snad mě moje drahá polovička pochválí

    • Blanka
      Blanka | 4. 8. 2016 00:00

      Pomalu připravuju ingredience (dopoledne budu vařit). Přítel svíčkovou miluje, tak doufám, že se mi povede. Ale jak tu čtu ty pochvaly, určitě sklidí úspěch :). Zajímavý a jednoduše vypadající recept - tak to mám ráda!

    • Martina V.
      Martina V. | 9. 1. 2016 14:23

      Recept vypadá výborně a jednoduše. Naopak jsem ráda, že jsem našla jako vegetarián recept na omáčku bez zapojení masa ;-)

    • Já
      Já | 9. 11. 2015 17:30

      Podle chuti ;-)

    • HaniQua
      HaniQua | 26. 6. 2015 13:53

      taky jsem ted dodělala a musím říct že je lešpí jak někde v restauraci a s domácími knedlíky ještě lepší :) <3

    • goldinka
      goldinka | 20. 4. 2015 21:04

      Dělám zhruba podobně, je to náš rodinný recept,který nikdy nezklame a vždy chutná výborně. :-) Pokud chcete mít hezkou tmavou barvu svíčkové, tak je dobré dát na cibulku nejdříve nastrouhanou mrkev, posolit a opepřit a teprve až pustí šťávu asi po 10 min přidat nastrouhaný celer s petrželí a opět posolit a opepřit a přidat další koření.Tímto delším dušením je chuť výraznější. Pokud je aromatická zelenina a je jí dost, tak ani není nutné přidávat mouku či smetanu :-)

    • Ivca
      Ivca | 5. 4. 2015 15:26

      Ahoj dnes jsem dělala poprvé v životě svíčkovou podle tohoto receptu a byla výborná <3 <3 <3

    • Ivca
      Ivca | 5. 4. 2015 15:25

      Ahoj dnes jsel dělala poprvé v životě svíčkovou podle tohoto receptu a byla výborná <3 <3 <3

    • Petr
      Petr | 30. 1. 2014 14:00

      Dobrý den Mohu divočáka naložit do Halali? Děkuji a hezký den.

    • Michaela
      Michaela | 22. 1. 2014 18:30

      Recept vypadá jednoduše,ale není tam napsano, kolik tam mám dát smetany nebo šlehačky, prosím poradte :-)

    • Kačka
      Kačka | 18. 7. 2013 23:39

      Tak moje první svíčková a byla úžasná, sice sem asi dala moc mrkve, protože byla trošku víc do oranžova, ale byla výborná a přítel si dokonce přidával 8-) Takže suprovej receptík a moc chutnal :-[

    • Jitka
      Jitka | 8. 5. 2013 15:58

      chuť citronu mě zase v omáčce dost vadí, zkusila jsem jednou a víckrát už bych nezariskovala :-$

    • Simba240 | 1. 5. 2013 10:39

      právě na plotně jako sváteční prvomájové jidlo pro přítelkyni snad bude tak dobrá jak se zde píše ;-) po dokončení dám echo jak se povedla

    • addieH | 24. 4. 2013 14:29

      svickovou delam podle tohoto receptu a je vyborna. <3 :-*

    • 4122011 | 11. 2. 2013 12:22

      dochucuji citronem, dodá omáčce pikantnost. jinak moc výborná :-)

    • Růžena Suchá
      Růžena Suchá | 8. 2. 2013 21:10

      Koukám na recepty a jsou lákavé .Musím je vyzkoušet <3

    • drewdark | 12. 1. 2013 18:20

      Moje prvni svickova a celkem se povedla, diky za recept.

    • ihynek | 30. 12. 2012 16:24

      Jednoduše popsaný recept se skvělým výsledkem. Díky za něj a dávám za 1 :) S hvězdičkou...

    • Mickey
      Mickey | 24. 12. 2012 13:04

      No :-| tak to se nauč číst teda..

    • Jan K.
      Jan K. | 16. 12. 2012 21:13

      Áaa vždy se najde nějaký puntíčkář. Já také dělám svíčkovou z vepř. kýty a říkám tomu svíčková. Nebo myslíte, že když budu dělat na jiný způsob svíčkové maso, tak všemu budu říkat svíčková? Ne, každý ví a v mysli má, že svíčková je tato omáčka ať je nebo není z pravé svíčkové.

    • Zbyněk
      Zbyněk | 16. 12. 2012 19:45

      super svíčková ta se fakt povedla :-)

    • syslicek
      syslicek | 8. 11. 2012 11:34

      Svíčkovou jsem dělala podle tohohle receptu poprvé a byla naprosto výborná, přítel si moc pochutnal. Pro někoho, kdo nechce trávit půl dne u plotny naprosto perfektní recept :)

    • Jan
      Jan | 26. 10. 2012 00:58

      Vy musite byt gastronom jak stehno. Svickova NENI omacka, ale maso! Pokud delate svickovou omacku, delate ji ze svicek!

    • vašek amatér | 26. 10. 2012 00:30

      Také ji dělám. Výhoda je, že tuhle svíčkovou zvládne bez púroblémů i chlap. :-D :-D

    • Bára
      Bára | 20. 8. 2012 12:45

      Poprvé jsem vařila svíčkovou a díky tomuto receptu jsem ji zvládla :-) a takhle dobrou svíčkovou jsem ještě nejedla <3 ... děkuji autorce :-*

    • josefosaurus | 1. 5. 2012 10:42

      Super recept, moc chutnalo! Jenom v ingrediencich chybi smetana/slehacka a citron.

    • recepty73
      recepty73 | 3. 5. 2011 09:00

      ...zařazení : omáčky ;-)

    • addieH | 27. 4. 2011 15:17

      dobrá, chutnala nám. byla pochvala.

    • addieH | 27. 4. 2011 15:17

      dobrá, chutnala nám. byla pochvala.

    • addieH | 27. 4. 2011 15:17

      dobrá, chutnala nám. byla pochvala.

    • addieH | 27. 4. 2011 15:17

      dobrá, chutnala nám. byla pochvala.

    • addieH | 27. 4. 2011 15:17

      dobrá, chutnala nám. byla pochvala.

    • addieH | 27. 4. 2011 15:17

      dobrá, chutnala nám. byla pochvala.

    • addieH | 27. 4. 2011 13:38

      stále vařím, ale už ted voní úžasně!! :-)) už aby to bylo, mám na ní takovou chuť!!! :-P

    • addieH | 27. 4. 2011 13:00

      svíčkovou dělám poprvý v životě, už to stojí na plotě, tak jsem zvědavá, jak dopadne. O:-) =-O =-O

    • kladie
      kladie | 11. 3. 2011 12:15

      :-) super recept děkuji

    • erika78
      erika78 | 15. 2. 2011 12:03

      super :-) <3

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Omáčky & guláše Svíčková
    Ostatní Zálivky a omáčky Oběd Večeře Smažení Vaření Vegetariáni Vegani Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Cibule Cukr Mouka Mrkev Nové koření Pepř celý Petržel Smetana ke šlehání Sůl Tymián
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Dort s vanilkovým krémem, jahodami a kiwi

    Dort s vanilkovým krémem, jahodami a…

    Koprová kulajda

    Koprová kulajda

    Velikonoční beránek - fofr

    Velikonoční beránek - fofr

    Salámový aspik

    Salámový aspik

    Vločkové řezy s krémem

    Vločkové řezy s krémem

    Jogurtová buchta s ovocem II.

    Jogurtová buchta s ovocem II.

    Kávový korpus

    Kávový korpus

    Kysané zelí ve sklenicích + salát

    Kysané zelí ve sklenicích + salát

    Chléb z domácí pekárny

    Chléb z domácí pekárny

    Doporučujeme

    20 minut
    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    30 minut
    Polévka z červené čočky

    Polévka z červené čočky

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    43
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy
    43
    Bramboráky
    Bramboráky
    32
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš
    32
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny
    30
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka

    Zajímavé články

    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší recepty na pizzu 5x jinak
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší…
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…

    Sledujte nás

    AHA.cz Chýlková a Kraus! Tvrzení Honzovy bývalky bere dech

    Chýlková a Kraus! Tvrzení Honzovy bývalky bere dech

    AHA.cz Tohle by Ivana číst neměla! Exmilenka Gotta si pustila pusu na špacír

    Tohle by Ivana číst neměla! Exmilenka Gotta si pustila pusu na špacír

    AHA.cz Deník Aha! 27.1.2021

    Deník Aha! 27.1.2021

    Dáma.cz Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Dáma.cz Nový rok bez kocoviny? 5 tipů, jak pít víno, aby vám ráno nebylo zle

    Nový rok bez kocoviny? 5 tipů, jak pít víno, aby vám ráno nebylo zle

    Ženy.cz 6 nejdražších šatů z královských svateb. Kdo trumfnul Kate?

    6 nejdražších šatů z královských svateb. Kdo trumfnul Kate?

    Maminka.cz Poznáte moluska? Podívejte se, jak vypadají a jak se jich zbavit

    Poznáte moluska? Podívejte se, jak vypadají a jak se jich zbavit

    Reflex.cz S Kalouskem o prezidentském křesle. A co podle něj měli společného Masaryk, Havel i Zeman

    S Kalouskem o prezidentském křesle. A co podle něj měli společného Masaryk, Havel i Zeman

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Další doporučené recepty:

    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka
    Svíčková na smetaně podle Richarda…
    Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
    Svíčková na smetaně s karlovarským…
    Svíčková Stroganoff
    Svíčková Stroganoff
    Svíčková Wellington
    Svíčková Wellington
    Svíčková z kuřete
    Svíčková z kuřete
    • Recepty.cz
    • Svíčková omáčka
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí