• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Laskonky III.
    Napište svůj komentář k receptu

    Laskonky III.

    autor: LuckaK.
    0.0
    moje hodnoceni
    4.2
    hodnotilo: 32
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Laskonky III.
    Laskonky III.
    Laskonky III.
    Laskonky III.
    Laskonky III.
    Laskonky III.
    4fotografie
    Nahrát fotku
     

    Nevíte, co se zbylými bílky? Zkuste laskonky, nadýchané a křehké zákusky, které se skvěle hodí jako odpolední zákusek. Pokud je uděláte v mini verzi, můžete mít i nový druh vánočního cukroví z bílků.

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 3
        ks bílek
      • 110
        g kokos nebo namleté ořechy
      • 80
        g cukr mletý
      • 160
        g cukr krupice

    Postup přípravy receptu

    1
    Bílky s cukrem krupice ušleháme do tuhého sněhu. Do něj pak zamícháme cukr moučka a kokos (ořechy).

    RADA: Jak vyšlehat sníh

    2
    Na plech si dáme pečící papír a na něj pak tvoříme lžičkou laskonky. Je lepší, pokud máte formičku na laskonky a nebo nějakou nižšší oválnou formičku. Tu položíte na pečící papír, do ní lžičkou dáte menší porci hmoty a pravítkem můžete uhladit. Formičku pak nadzvednete a pokračujete dál, až zaplníte celý plech. Tvar pěkně drží a laskonky jsou jedna jako druhá. Je lepší dělat nižšší laskonky než zbytečně vysoké, ty by se pak pekly dlouho.
    3
    Troubu si předehřejeme na 100-110 °C, a sušíme asi hodinu. Upečené laskonky poznáme tak, že jdou pěkně nožem sundat z papíru. Pokud se ještě lepí, necháme je dosušit.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Naše laskonky

    Naše laskonky

    Laskonky pravých Labužníků

    Laskonky pravých Labužníků

    Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

    Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • KLára
      KLára | 4. 12. 2016 10:25

      taky to mám moc husté, asi malá vajíčka, ale nevím: přidala jsem 2 bílky a furt je to moc.

    • hanys
      hanys | 15. 12. 2015 20:07

      krem se jmenuje griliáš a kokos do laskonek zasadne nepatří!!!!!!!

    • Lenka
      Lenka | 7. 12. 2015 13:18

      :-D kolečko tlačenky...taky mi občas některé cukroví takhle nabyde...

    • jitka
      jitka | 16. 11. 2015 22:38

      jste mě rozesmála

    • Jája
      Jája | 22. 12. 2014 00:38

      Tak mě se náramně povedly, dala jsem do nich půl na půl kokos a jemně mleté vlašáky, hubičkou je stříkala na pečící papír a parádně jsem 4 plechy najednou za hoďku usušila. Krém jsem dělala "karamelový" /salko a máslo/ a jsou naprosto famózní a i já na ně pořád chodím, všem moc chutnají, na to že jsem laskonky dělala poprvé v životě tak super.

    • majka
      majka | 13. 12. 2014 22:30

      Na ja,laskonky chtějí místo kokosu lískové mleté oříšky

    • majka
      majka | 13. 12. 2014 22:30

      Na ja,laskonky chtějí místo kokosu lískové mleté oříšky

    • Šára
      Šára | 13. 12. 2014 18:09

      Mám laskonky....ještě by to chtělo nějaký dobrý krém :-P

    • Hanula
      Hanula | 13. 12. 2014 11:36

      Ten krém by mě právě taky zajímal :-\

    • Martina
      Martina | 9. 12. 2014 18:14

      Tak pak napište, jak se Vám povedly. Já je také právě dělám a jsou to kokosky :-/

    • Martina
      Martina | 9. 12. 2014 17:58

      Bohužel, mám z nich kokosky... :-( Jsou výborné, ale laskonky to teda určitě nejsou...

    • vidlina
      vidlina | 9. 12. 2014 15:08

      právě peču, tedy suším a jsem zvědavá...nicméně kolečko tlačenky je kolečko tlačenky ;-)

    • Augulupus
      Augulupus | 6. 12. 2014 22:58

      Tak jdu na to. Krem tady neni. Muzu mezi to dat salam?

    • Elejna | 15. 12. 2013 20:00

      Právě jsem je udělala, jsou opravdu výborné. Jen se omlouvám autorce, jsem se ukvapila a omylem zadala 5 při hodnocení, jsem si říkala, čím víc bodů tím líp :-( . Velká omluva, protože tenhle recept je pro mě nej :-)

    • GoodWorthy
      GoodWorthy | 14. 12. 2013 19:00

      Chybí dost podstatná informace, a to krém.

    • marie
      marie | 7. 9. 2013 10:47

      Jsou výborné ,dělám je s kávovým krémem :-)

    • šárka
      šárka | 12. 8. 2013 13:07

      tak nevim přišlo mi to spíš jak kokosky ale měly uspěch i tak :-) :-)

    • Martina N. | 4. 4. 2013 18:49

      Sú výborné, hlavne sa mi páči, že nie sú komplikované vareným cukrom a tak, človek vyšľahá a ide:)

    • fIRCON | 11. 12. 2012 12:43

      Dávám karamelový krém (1x uvařené salko vyšlehané s 1 máslem). Popř. můžete dát jakýkoliv, zkuste gůglit :-)

    • fIRCON | 11. 12. 2012 12:42

      Na svatbu jsem je pekla asi 4 dny před, další den jsem je plnila. Na Vánoce je budu dělat asi dneska, naplním těsně před.

    • Petra
      Petra | 10. 12. 2012 21:22

      Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak dlouho před vánoci se mají laskonky péct, aby byly dobře proleželé. Děkuji

    • Renata
      Renata | 26. 11. 2012 10:38

      Přidejte recept i na tyto stránky a soutěžte o nový iPad mini :) http://www.soutezplus.cz/s/uMaWTQdh/

    • pepina
      pepina | 7. 11. 2012 12:01

      a co náplň?

    • jen tak
      jen tak | 13. 2. 2012 22:54

      v USA prodavaji i neslazeny kokos najdete ho v HEB, Sprout, Central Market, Whole Food i normalni obchody (Albertson, Kroger, Ralph) v oddeleni organickych orechu

    • MONIKA
      MONIKA | 12. 1. 2012 18:25

      Udelala jsem je presne podle receptu jsou vynikajici,jenom jsou dost sladky,priste uberu malinko cukru,jinak jsou super,vubec se nerozpadavaji,davam 1* :-) :-) :-)

    • iveta
      iveta | 14. 12. 2011 19:22

      pani Marie,mohla byste mi napsat recept na ten vareny krem?moc Vam dekuji

    • helena
      helena | 25. 11. 2011 02:08

      tenhle recept je opravdu super! Ziji v USA tak je kokos trochu jiny z obchodu a je sladky, ale jinak dopadly dobre. Moc chutnaly a urcite je budu delat znovu :-))

    • verca.valkova
      verca.valkova | 29. 8. 2011 09:25

      už jsem je pekla podruhé jsou naprosto výborné :)

    • Zuzka
      Zuzka | 30. 4. 2011 16:19

      Ahoj, chystám se dělat laskonky poprvé a chtěla bych se zepta. Jelikož toho pečení mám na oslavu hodně, vydrží mi laskonky týden? Nebo si je mám nejdřív upíct a pak den předem teprve plnit? Děkuju za odpověď. O:-)

    • Michelle21 | 7. 2. 2011 14:24

      Super, krásně se mi povedly, lehounké a rychlé :-) dávám 1 :-)

    • pavla
      pavla | 21. 12. 2010 11:30

      muzete prosim dat recept na ten vareny krem? :) dekuji

    • Eva
      Eva | 16. 12. 2010 19:23

      A recept na ten vařený krém najdu také zde? Předem děkuji za odpověď :)

    • Marie L.
      Marie L. | 11. 3. 2010 15:04

      Doporučuji vařený krém, je pevnější a dlouho vydrží. Letos jsem ho dávala do vánočního cukroví, byl opravdu moc dobrý.

    • Di -
      Di - | 11. 3. 2010 05:58

      Paní Jaroslavo, jakýkoliv pudinkový krém s máslem, který běžně děláte. Může být jenom vanilkový nebo můžete přidat kakao, kávu apod.

    • Jaroslava Breuová
      Jaroslava Breuová | 10. 3. 2010 20:35

      Dobrý den,chtěla bych prvně vyzkoušet tento recept,ale potřebovala bych k tomu ještě recept na krém,kterým bych ty laskonky namazala.Tak jsem chtěla poprosit,jestli někdo recept máte,jestli by se nepodělil.Zatím děkuji a pak dám vědět jak se povedly.

    • Anna Doležalová
      Anna Doležalová | 20. 3. 2009 10:35

      Lucie, peču již podruhé a vždy se povedly. Dnes jsem pekla a zároveň plním. Jsou moc dobré. Možná ještě vyzkouším i ostatní recepty.

    • Lucie Kubáňová
      Lucie Kubáňová | 18. 4. 2008 17:48

      To máte pravdu, já je jednou skladovala v boxu, jak píšete a navlhly a úplně se rozpadly :-(

    • Patrick Schmitt
      Patrick Schmitt | 16. 4. 2008 22:12

      Není zač, já rád. ;-) Mimochodem doporučuji neskladovat v uzavřeném boxu.

    • Sylva Karešová
      Sylva Karešová | 16. 4. 2008 21:13

      Byly výborné :-)

    • Lucie Kubáňová
      Lucie Kubáňová | 16. 4. 2008 10:40

      Moc děkuji za fotečku, je úúúúúúúúúúúúúúúúžasná.DÍKY :-)

    • Lucie Kubáňová
      Lucie Kubáňová | 31. 3. 2008 09:41

      Dobrý den Patriku, moc děkuji za velmi užitečné rady, které vždy pomohou k ještě lepšímu úspěchu.Pečlivě jsem si je pročetla a dopsala k mému receptu a určitě někdy vyzkouším.Na fotku se moc těším.Mějte se hezkya ještě jednou moc děkuji.Lucka.

    • Patrick Schmitt
      Patrick Schmitt | 26. 3. 2008 18:57

      Zbylo mi 6 bílků z vaření tak jsem konečně vyzkoušel i tento recept na laskonky. Ještě jsem sice neochutnal hotové laskonky, ale vše vypadá, jak má. Laskonky se ani neroztekly, ani nezůstaly uvnitř vlhké, krásně se vysušily a jsou krásně bílé. Nutno dodat ale, že jsem se nedržel úplně receptu, protože s laskonkami mám už hodně zkušeností (dobrých i špatných), takže pár rad: Do bílků s krupicí dávám ještě špetku soli. Ze začátku šlehám na nejnižším stupni několik minut, až než je hmota bílá, pak zapnu maximální otáčky a ještě několik minut šlehám dál. Kokosu či ořechů dávám o něco míň (na 6 bílků 180 g, takže na 3: 90 g) a musí se to vmíchávat velmi opatrně nejlépe pomocí stěrkou, vždy lehce posypat sníh a pak 1x až 2x podebrat sníh a obrátit. Troubu rozehřívám při dolním ohřevu a horkém vzduchu na 170°C, a když vložím laskonky, stáhnu na 70°C. Peču asi 2 hodiny, pak troubu vypnu a nechám ještě dojít. Takto se skutečně dají péct tři plechy nad sebou. Autorce děkuji a ještě dodám fotku.

    • Lucie Kubáňová
      Lucie Kubáňová | 23. 3. 2008 13:39

      Jak píšu v receptu, peču v horkovzdušné troubě na 100 C, tím se laskonky suší.Nestalo se mi,že by byly hnědé nebo spálené, ba naopak.Tím, že stáhneze teplotu na 50 C akorát docílíte toho, že je budete sušit jednou tak dlouhou dobu.Hodně úspechů :-)

    • Jana
      Jana | 20. 12. 2007 11:34

      Rozhodně se teplota musí stáhnout asi na 50°, jinak budou nažloutlé nebo hnědé. Osobně jsem zkoušela. :-( Ale myslím, že čokoládová cik cak poleva to určitě spraví.

    • Anonym
      Anonym | 16. 11. 2007 10:15

      Po vložení laskonek se teplota stáhne na 50-60°C?Nebo se pečou po celou dobu na 100°C?Dík za odpověď.

    • antonin morra
      antonin morra | 15. 11. 2007 18:35

      no konecne jsem to taky dokazala tvym receptem.moc ti dekuju.jsuo vazne super.

    • Patrick Schmitt
      Patrick Schmitt | 31. 8. 2007 20:00

      hmm...konecne recept na laskonky ktery zni uplne...urcite vyzkousim...ted uz chybi jen vhodna napln...nejaka vanilkova by byla urcite moc dobra :-) Byl bych skutecne moc rad, kdyby se mi to s timto receptem podarilo. Ostatni bud skoncily neuspokojivym vysledkem nebo takovym, ze konecny produkt letel do kose...

    • Monika Davidová
      Monika Davidová | 31. 12. 2006 19:47

      Laskonky jsem letos na Vánoce taky dělala. Jedny jsem dělala kokosové a jedny oříškové a celá rodina mi je moc chválila a moc si na nich pochutnali.Hodnotím 1 s ****Moc děkuji za super receptMonika

    • Veronika Miškářová
      Veronika Miškářová | 21. 12. 2006 09:17

      Laskonky jsem taky zkoušela. Nakonec jsem dělala takové hrudky lžičkou a taky moc dobrý....Hodnotím známkou 1. Pa pa

    • Lucie Kubáňová
      Lucie Kubáňová | 18. 12. 2006 14:20

      Jsem ráda,že se vám laskonky povedly :o))

    • Vilma Čadková
      Vilma Čadková | 14. 12. 2006 19:33

      Teď jsem laskonky dopekla, jsou opravdu dobré. Dělala jsem je s lískovými oříšky a jako formičku jsem použila tu na kolečka, na srdíčka nedržela tvar.Dávám za 1.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
    Moučníky Zákusky Cukroví Pečení Šlehání Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Cukr krupice Kokos
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Mleté maso s kapustou

    Mleté maso s kapustou

    Krupicovo-tvarohový koláč s ovocem

    Krupicovo-tvarohový koláč s ovocem

    Špagety s brokolicí

    Špagety s brokolicí

    Rybízový koláč s kokosem

    Rybízový koláč s kokosem

    Bazalkové kuře s ořechy

    Bazalkové kuře s ořechy

    Bramborové klobásy

    Bramborové klobásy

    Pečené brambory s kuřecím plátkem

    Pečené brambory s kuřecím plátkem

    Můj dýňový kompot s ananasem

    Můj dýňový kompot s ananasem

    Krupicová kaše

    Krupicová kaše

    Doporučujeme

    30 minut
    Čočková polévka s pórkem

    Čočková polévka s pórkem

    30 minut
    Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

    Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

    30 minut
    Toskánská polévka

    Toskánská polévka

    20 minut
    Banánové lívance s kokosem a mákem

    Banánové lívance s kokosem a mákem

    20 minut
    Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

    Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

    20 minut
    Panna cotta s granátovým jablkem

    Panna cotta s granátovým jablkem

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    Poslední sledované recepty

    32
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    24
    Bramboráky
    Bramboráky
    23
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    23
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš
    21
    Palačinky
    Palačinky

    Zajímavé články

    Oslaďte si život pohárem nejen na MDŽ: retro piškotový, opilý, zmrzlinový a další
    Oslaďte si život pohárem nejen na MDŽ: retro…
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová, Štíbrová a další celebrity!
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová…
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů vám pomůže rozhodnout, co vařit
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů…
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle trend musíte zkusit!
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle…
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný sýra si zamilují i děti!
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný…

    Sledujte nás

    AHA.cz Tamara a Tomáš Klusovi: KONEC jedné etapy!

    Tamara a Tomáš Klusovi: KONEC jedné etapy!

    AHA.cz Děs Děrgela z Ordinace: Místo líbánek peklo, stálo to šílené peníze

    Děs Děrgela z Ordinace: Místo líbánek peklo, stálo to šílené peníze

    AHA.cz Deník Aha! 6.3.2021

    Deník Aha! 6.3.2021

    Dáma.cz Bolek Polívka: Chtěl studovat biologii, málem emigroval, stále je v pubertě

    Bolek Polívka: Chtěl studovat biologii, málem emigroval, stále je v pubertě

    Dáma.cz Jak připravit batáty? 6 nejlepších receptů s masem i rybou

    Jak připravit batáty? 6 nejlepších receptů s masem i rybou

    Ženy.cz 5 sukní, které se budou na jaře nejvíc nosit. Kterou už máte doma?

    5 sukní, které se budou na jaře nejvíc nosit. Kterou už máte doma?

    Maminka.cz Kdy jsem selhala jako máma? Tohle přiznaly maminky!

    Kdy jsem selhala jako máma? Tohle přiznaly maminky!

    Reflex.cz Opozice měla jednat o vládě národní spásy, ale šanci nevyužila. Je to chyba, říká Kalousek v novém pořadu Reflexu

    Opozice měla jednat o vládě národní spásy, ale šanci nevyužila. Je to chyba, říká Kalousek v novém pořadu Reflexu

    E15.cz Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Abecedazahrady Máte malou zahradu? 30 tipů, jak z ní vybudovat útulné místo k odpočinku

    Máte malou zahradu? 30 tipů, jak z ní vybudovat útulné místo k odpočinku

    Další doporučené recepty:

    Lasagne se třemi druhy sýra
    Lasagne se třemi druhy sýra
    Lasagne se zelím a (nejen) telecím masem
    Lasagne se zelím a (nejen) telecím masem
    Laskonky dle časopisu F.O.O.D.
    Laskonky dle časopisu F.O.O.D.
    Laskonky pravých Labužníků
    Laskonky pravých Labužníků
    Lavina z Becherovky
    Lavina z Becherovky
    Lávové koláčky
    Lávové koláčky
    • Recepty.cz
    • Laskonky III.
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí