Laskonky III.

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: LuckaK.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks bílek
    • 160
      g cukr krupice
    • 80
      g cukr mletý
    • 110
      g kokos nebo namleté ořechy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bílky s cukrem krupice ušleháme do tuhého sněhu. Do něj pak zamícháme cukr moučka a kokos (ořechy). Na plech si dáme pečící papír a na něj pak tvoříme lžičkou laskonky. Je lepší, pokud máte formičku na laskonky a nebo nějakou nižšší oválnou formičku. Tu položíte na pečící papír, do ní lžičkou dáte menší porci hmoty a pravítkem můžete uhladit. Formičku pak nadzvednete a pokračujete dál, až zaplníte celý plech. Tvar pěkně drží a laskonky jsou jedna jako druhá. Je lepší dělat nižšší laskonky než zbytečně vysoké, ty by se pak pekly dlouho. Troubu si předehřejeme na 100-110 °C, a sušíme asi hodinu. Upečené laskonky poznáme tak, že jdou pěkně nožem sundat z papíru. Pokud se ještě lepí, necháme je dosušit.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • KLára
    KLára |

    4. 12. 2016 10:25

    taky to mám moc husté, asi malá vajíčka, ale nevím: přidala jsem 2 bílky a furt je to moc.

  • hanys
    hanys |

    15. 12. 2015 20:07

    krem se jmenuje griliáš a kokos do laskonek zasadne nepatří!!!!!!!

  • Lenka
    Lenka |

    7. 12. 2015 13:18

    :-D kolečko tlačenky...taky mi občas některé cukroví takhle nabyde...

  • jitka
    jitka |

    16. 11. 2015 22:38

    jste mě rozesmála

  • Jája
    Jája |

    22. 12. 2014 00:38

    Tak mě se náramně povedly, dala jsem do nich půl na půl kokos a jemně mleté vlašáky, hubičkou je stříkala na pečící papír a parádně jsem 4 plechy najednou za hoďku usušila. Krém jsem dělala "karamelový" /salko a máslo/ a jsou naprosto famózní a i já na ně pořád chodím, všem moc chutnají, na to že jsem laskonky dělala poprvé v životě tak super.

  • majka
    majka |

    13. 12. 2014 22:30

    Na ja,laskonky chtějí místo kokosu lískové mleté oříšky

  • majka
    majka |

    13. 12. 2014 22:30

    Na ja,laskonky chtějí místo kokosu lískové mleté oříšky

  • Šára
    Šára |

    13. 12. 2014 18:09

    Mám laskonky....ještě by to chtělo nějaký dobrý krém :-P

  • Hanula
    Hanula |

    13. 12. 2014 11:36

    Ten krém by mě právě taky zajímal :-\

  • Martina
    Martina |

    9. 12. 2014 18:14

    Tak pak napište, jak se Vám povedly. Já je také právě dělám a jsou to kokosky :-/

  • Martina
    Martina |

    9. 12. 2014 17:58

    Bohužel, mám z nich kokosky... :-( Jsou výborné, ale laskonky to teda určitě nejsou...

  • vidlina
    vidlina |

    9. 12. 2014 15:08

    právě peču, tedy suším a jsem zvědavá...nicméně kolečko tlačenky je kolečko tlačenky ;-)

  • Augulupus
    Augulupus |

    6. 12. 2014 22:58

    Tak jdu na to. Krem tady neni. Muzu mezi to dat salam?

  • Elejna
    Elejna |

    15. 12. 2013 20:00

    Právě jsem je udělala, jsou opravdu výborné. Jen se omlouvám autorce, jsem se ukvapila a omylem zadala 5 při hodnocení, jsem si říkala, čím víc bodů tím líp :-( . Velká omluva, protože tenhle recept je pro mě nej :-)

  • GoodWorthy
    GoodWorthy |

    14. 12. 2013 19:00

    Chybí dost podstatná informace, a to krém.

  • marie
    marie |

    7. 9. 2013 10:47

    Jsou výborné ,dělám je s kávovým krémem :-)

  • šárka
    šárka |

    12. 8. 2013 13:07

    tak nevim přišlo mi to spíš jak kokosky ale měly uspěch i tak :-) :-)

  • Martina N.
    Martina N. |

    4. 4. 2013 18:49

    Sú výborné, hlavne sa mi páči, že nie sú komplikované vareným cukrom a tak, človek vyšľahá a ide:)

  • fIRCON
    fIRCON |

    11. 12. 2012 12:43

    Dávám karamelový krém (1x uvařené salko vyšlehané s 1 máslem). Popř. můžete dát jakýkoliv, zkuste gůglit :-)

  • fIRCON
    fIRCON |

    11. 12. 2012 12:42

    Na svatbu jsem je pekla asi 4 dny před, další den jsem je plnila. Na Vánoce je budu dělat asi dneska, naplním těsně před.

  • Petra
    Petra |

    10. 12. 2012 21:22

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak dlouho před vánoci se mají laskonky péct, aby byly dobře proleželé. Děkuji

  • Renata
    Renata |

    26. 11. 2012 10:38

    Přidejte recept i na tyto stránky a soutěžte o nový iPad mini :) http://www.soutezplus.cz/s/uMaWTQdh/

  • pepina
    pepina |

    7. 11. 2012 12:01

    a co náplň?

  • jen tak
    jen tak |

    13. 2. 2012 22:54

    v USA prodavaji i neslazeny kokos najdete ho v HEB, Sprout, Central Market, Whole Food i normalni obchody (Albertson, Kroger, Ralph) v oddeleni organickych orechu

  • MONIKA
    MONIKA |

    12. 1. 2012 18:25

    Udelala jsem je presne podle receptu jsou vynikajici,jenom jsou dost sladky,priste uberu malinko cukru,jinak jsou super,vubec se nerozpadavaji,davam 1* :-) :-) :-)

  • iveta
    iveta |

    14. 12. 2011 19:22

    pani Marie,mohla byste mi napsat recept na ten vareny krem?moc Vam dekuji

  • helena
    helena |

    25. 11. 2011 02:08

    tenhle recept je opravdu super! Ziji v USA tak je kokos trochu jiny z obchodu a je sladky, ale jinak dopadly dobre. Moc chutnaly a urcite je budu delat znovu :-))

  • verca.valkova
    verca.valkova |

    29. 8. 2011 09:25

    už jsem je pekla podruhé jsou naprosto výborné :)

  • Zuzka
    Zuzka |

    30. 4. 2011 16:19

    Ahoj, chystám se dělat laskonky poprvé a chtěla bych se zepta. Jelikož toho pečení mám na oslavu hodně, vydrží mi laskonky týden? Nebo si je mám nejdřív upíct a pak den předem teprve plnit? Děkuju za odpověď. O:-)

  • Michelle21
    Michelle21 |

    7. 2. 2011 14:24

    Super, krásně se mi povedly, lehounké a rychlé :-) dávám 1 :-)

  • pavla
    pavla |

    21. 12. 2010 11:30

    muzete prosim dat recept na ten vareny krem? :) dekuji

  • Eva
    Eva |

    16. 12. 2010 19:23

    A recept na ten vařený krém najdu také zde? Předem děkuji za odpověď :)

  • Marie L.
    Marie L. |

    11. 3. 2010 15:04

    Doporučuji vařený krém, je pevnější a dlouho vydrží. Letos jsem ho dávala do vánočního cukroví, byl opravdu moc dobrý.

  • Di -
    Di - |

    11. 3. 2010 05:58

    Paní Jaroslavo, jakýkoliv pudinkový krém s máslem, který běžně děláte. Může být jenom vanilkový nebo můžete přidat kakao, kávu apod.

  • Jaroslava Breuová
    Jaroslava Breuová |

    10. 3. 2010 20:35

    Dobrý den,chtěla bych prvně vyzkoušet tento recept,ale potřebovala bych k tomu ještě recept na krém,kterým bych ty laskonky namazala.Tak jsem chtěla poprosit,jestli někdo recept máte,jestli by se nepodělil.Zatím děkuji a pak dám vědět jak se povedly.

  • Anna Doležalová
    Anna Doležalová |

    20. 3. 2009 10:35

    Lucie, peču již podruhé a vždy se povedly. Dnes jsem pekla a zároveň plním. Jsou moc dobré. Možná ještě vyzkouším i ostatní recepty.

  • Lucie Kubáňová
    Lucie Kubáňová |

    18. 4. 2008 17:48

    To máte pravdu, já je jednou skladovala v boxu, jak píšete a navlhly a úplně se rozpadly :-(

  • Patrick Schmitt
    Patrick Schmitt |

    16. 4. 2008 22:12

    Není zač, já rád. ;-) Mimochodem doporučuji neskladovat v uzavřeném boxu.

  • Sylva Karešová
    Sylva Karešová |

    16. 4. 2008 21:13

    Byly výborné :-)

  • Lucie Kubáňová
    Lucie Kubáňová |

    16. 4. 2008 10:40

    Moc děkuji za fotečku, je úúúúúúúúúúúúúúúúžasná.DÍKY :-)

  • Lucie Kubáňová
    Lucie Kubáňová |

    31. 3. 2008 09:41

    Dobrý den Patriku, moc děkuji za velmi užitečné rady, které vždy pomohou k ještě lepšímu úspěchu.Pečlivě jsem si je pročetla a dopsala k mému receptu a určitě někdy vyzkouším.Na fotku se moc těším.Mějte se hezkya ještě jednou moc děkuji.Lucka.

  • Patrick Schmitt
    Patrick Schmitt |

    26. 3. 2008 18:57

    Zbylo mi 6 bílků z vaření tak jsem konečně vyzkoušel i tento recept na laskonky. Ještě jsem sice neochutnal hotové laskonky, ale vše vypadá, jak má. Laskonky se ani neroztekly, ani nezůstaly uvnitř vlhké, krásně se vysušily a jsou krásně bílé. Nutno dodat ale, že jsem se nedržel úplně receptu, protože s laskonkami mám už hodně zkušeností (dobrých i špatných), takže pár rad: Do bílků s krupicí dávám ještě špetku soli. Ze začátku šlehám na nejnižším stupni několik minut, až než je hmota bílá, pak zapnu maximální otáčky a ještě několik minut šlehám dál. Kokosu či ořechů dávám o něco míň (na 6 bílků 180 g, takže na 3: 90 g) a musí se to vmíchávat velmi opatrně nejlépe pomocí stěrkou, vždy lehce posypat sníh a pak 1x až 2x podebrat sníh a obrátit. Troubu rozehřívám při dolním ohřevu a horkém vzduchu na 170°C, a když vložím laskonky, stáhnu na 70°C. Peču asi 2 hodiny, pak troubu vypnu a nechám ještě dojít. Takto se skutečně dají péct tři plechy nad sebou. Autorce děkuji a ještě dodám fotku.

  • Lucie Kubáňová
    Lucie Kubáňová |

    23. 3. 2008 13:39

    Jak píšu v receptu, peču v horkovzdušné troubě na 100 C, tím se laskonky suší.Nestalo se mi,že by byly hnědé nebo spálené, ba naopak.Tím, že stáhneze teplotu na 50 C akorát docílíte toho, že je budete sušit jednou tak dlouhou dobu.Hodně úspechů :-)

  • Jana
    Jana |

    20. 12. 2007 11:34

    Rozhodně se teplota musí stáhnout asi na 50°, jinak budou nažloutlé nebo hnědé. Osobně jsem zkoušela. :-( Ale myslím, že čokoládová cik cak poleva to určitě spraví.

  • Anonym
    Anonym |

    16. 11. 2007 10:15

    Po vložení laskonek se teplota stáhne na 50-60°C?Nebo se pečou po celou dobu na 100°C?Dík za odpověď.

  • antonin morra
    antonin morra |

    15. 11. 2007 18:35

    no konecne jsem to taky dokazala tvym receptem.moc ti dekuju.jsuo vazne super.

  • Patrick Schmitt
    Patrick Schmitt |

    31. 8. 2007 20:00

    hmm...konecne recept na laskonky ktery zni uplne...urcite vyzkousim...ted uz chybi jen vhodna napln...nejaka vanilkova by byla urcite moc dobra :-) Byl bych skutecne moc rad, kdyby se mi to s timto receptem podarilo. Ostatni bud skoncily neuspokojivym vysledkem nebo takovym, ze konecny produkt letel do kose...

  • Monika Davidová
    Monika Davidová |

    31. 12. 2006 19:47

    Laskonky jsem letos na Vánoce taky dělala. Jedny jsem dělala kokosové a jedny oříškové a celá rodina mi je moc chválila a moc si na nich pochutnali.Hodnotím 1 s ****Moc děkuji za super receptMonika

  • Veronika Miškářová
    Veronika Miškářová |

    21. 12. 2006 09:17

    Laskonky jsem taky zkoušela. Nakonec jsem dělala takové hrudky lžičkou a taky moc dobrý....Hodnotím známkou 1. Pa pa

  • Lucie Kubáňová
    Lucie Kubáňová |

    18. 12. 2006 14:20

    Jsem ráda,že se vám laskonky povedly :o))

  • Vilma Čadková
    Vilma Čadková |

    14. 12. 2006 19:33

    Teď jsem laskonky dopekla, jsou opravdu dobré. Dělala jsem je s lískovými oříšky a jako formičku jsem použila tu na kolečka, na srdíčka nedržela tvar.Dávám za 1.