Lasagne

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 105 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Fidu

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • 50
      g máslo + 2 lžíce a 1 lžička
    • sůl dle chuti
    • 1
      ks mrkev
    • 2
      stroužek česnek
    • 50
      g hladká mouka
    • 750
      l mléko
    • pepř mletý dle chuti
    • 50
      g anglická slanina
    • 125
      ml hovězí vývar
    • 1
      lžička oregáno sušené
    • 250
      g mozzarella
    • 125
      ml červené víno
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • 300
      g mleté maso - hovězí
    • 100
      g parmazán strouhaný
    • 1
      špetka muškátový oříšek strouhaný
    • 2
      ks řapíkatý celer stonky
    • 250
      g lasagne
    • 400
      g nakládaná loupaná rajčata

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nakrájíme slaninu a mozzarellu na kostičky, mrkev, celer a cibuli nadrobno.

RADA: Jak krájet cibuli? Koukněte na VIDEO

2
V širokém kastrolu rozpustíme 50 g másla. Když začne pěnit, přidáme slaninu a zeleninu s česnekem. Na středním ohni osmahneme (2-3 minuty). Přidáme mleté maso. Za stálého míchání smažíme dohněda (cca 5 minut).

RADA: Jak rychle loupat česnek? Podívejte se na VIDEO

3
Přidáme rajčata včetně šťávy a rozmačkáme je vařečkou. Přilijeme víno a vývar, okořeníme solí, pepřem a oreganem.

RADA: Rajčatové recepty, které si zamilujete

4
Vaříme pod pokličkou na mírném ohni cca 60 minut. Podle potřeby dolíváme vývar nebo vodu.
5
V dalším hrnci rozehřejeme 2 lžíce másla na bešamelovou omáčku. Vmícháme mouku a krátce osmahneme. Přilijeme mléko a pečlivě mícháme, aby se nevytvořily žmolky.
6
Omáčku přivedeme k varu a na středním ohni vaříme do zhoustnutí (cca 10 minut).
7
Ochutíme solí, pepřem, muškátem a citronovou šťávou.
8
Troubu předehřejeme na 200°C, horkovzdušnou na 180°C.
9
Do formy nalijeme trochu bešamelové omáčky tak, aby pokryla dno. Poklademe plátky těsta, které zakryjeme boloňskou omáčkou. Posypeme mozzarellou. Formu plníme střídavě plátky těsta, boloňskou omáčkou, bešamelovou omáčkou a mozzarellou. Poslední vrstvu tvoří bešamelová omáčka.
10
Hotové lasagne posypeme parmazánem a vločkami másla (1 lžička).
11
Pečeme v troubě 40 minut dozlatova.
12
Před podáváním necháme 5–10 minut v teplé troubě odpočívat.
13
Zasypeme čerstvou bazalkou a podáváme. Dobrou chuť. :)

RADA: Jak udržet bazalku čerstvou po celý rok

Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: