• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Díratá buchta z čokoládových figurek
    Napište svůj komentář k receptu

    Díratá buchta z čokoládových figurek

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.5
    hodnotilo: 30
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Díratá buchta z čokoládových figurek
    Díratá buchta z čokoládových figurek
    Díratá buchta z čokoládových figurek
    Díratá buchta z čokoládových figurek
    Díratá buchta z čokoládových figurek
    Díratá buchta z čokoládových figurek
    Díratá buchta z čokoládových figurek
    Díratá buchta z čokoládových figurek
    6fotografií
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Buchta
      • 600
        g polohrubá mouka
      • 300
        g cukr krupice
      • 1
        balíček vanilkový cukr
      • 2
        ks vejce
      • 1
        balíček prášek do pečiva
      • 10
        lžíce rostlinný olej
      • 4
        dl mléko
    • Poleva
      • 150
        g čokoláda 4 čok.figurky/ hořká čokoláda/ jiné zbytky čokolád
      • 250
        g hera nebo máslo
      • 150
        g moučkový cukr
      • 2
        lžíce kakao
      • 3
        lžíce mléko
      • 1
        hrst kokos

    Postup přípravy receptu

    1
    Všechny suroviny na buchtu smícháme a upečeme na velkém plechu s vysokým okrajem. Do horké buchty uděláme obrácenou stranou vařečky mnoho děr, čím více, tím lépe. Celou buchtu zalejeme polevou tak, aby byla politá a díry zaplněné.
    2
    Poleva: všechny suroviny vyjma kokosu rozpustíme ve vodní lázni. Po polití polevou buchtu lehce posypeme kokosem.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Buchta s rosolem

    Buchta s rosolem

    Buchta z limonády

    Buchta z limonády

    Buchta z mléka

    Buchta z mléka

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • natule
      natule | 14. 12. 2014 18:11

      zkusila sem a dle čtenářek upravila, těsto 150g cukru a poleva 150g hery, nakonec sem posypala ořechy, výsledek vynikají!!!! doporučuji!!!!

    • natule
      natule | 14. 12. 2014 18:09

      recept jsem zkusila a dle čtenářek upravila, těsto jen 150g cukru a poleva jen 150g hery!!! A výsledek vynikající, " sežrán" během odpoledne. takže za sebe doporučuji!! Já dala ještě do těsta kakao, máme rádi kakaové buchty!!! :-) nakonec sem posypala ořechy!!!

    • MArkééétka :*
      MArkééétka :* | 24. 5. 2013 17:33

      Ten recept jsem zkusila a ta bucta se mi faaaaakt povedla... až na tu Heru je ji tam zbytečné moc a protojsem ji tam dala jenom neco přes pulku... Takže doporučuju.. Je to dobré a jednoduché... :-)

    • Quessi
      Quessi | 26. 10. 2012 15:07

      No já bych - bejt tebou - se nejdřív naučila gramatiku a možná bys potom i porozumněla co se to tu vůbec píše za šíleně chytrý věci :-\

    • Jana
      Jana | 9. 1. 2012 14:14

      Do polevy patří opravdu celá kostka hery?

    • šárka hrubá | 9. 1. 2012 12:27

      Díky za recept,moooc dobrá,ubrala jsem jen trochu cukru :-)

    • Oliwa
      Oliwa | 30. 11. 2011 18:48

      Co zkusit místo krystalu moučku??? :-D

    • Veronika
      Veronika | 7. 5. 2011 13:07

      Holky, já tento recept zkoušela několikrát a mám jeden problém. Vždycky když dělám polevu ( i na jiný koláč), tak mi pokaždý "křupe" cukr. Už fakt nevím, co dělat. Prosím o radu! O:-)

    • ivana
      ivana | 5. 11. 2010 23:12

      je mi 16 a chtela bih umet pic varit umim ale pict buchty sem jeste neskousela chtela bih to moc rada skusit ale takhle jak to pise naka pani tak to vubec nechapu asi to pise nerozumitelne nebo ja nevim nebo to tak ma bit jednou to viskousim :-P

    • Klára Keselyova
      Klára Keselyova | 2. 5. 2010 14:17

      Robila som dne súto buchtu, do koláča som dala len 20 dk cukru, inak som sa držala receptu. Je to rýchle a aj chuťove dobré. Na vrch som nedala kokos, /ja ho nemusím/ ale dala som mleté orechy. Dobre to vypadá a aj je to dobré.

    • marie rusnokova
      marie rusnokova | 30. 4. 2010 08:03

      Doma měla tato buchta veliky úspěch,všem noc chutnala.Určitě nepeču naposled.

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 27. 4. 2010 13:48

      Je to velice rachle připravené, velmi rychle upečené a polité. Do těsta jsem ubrala cukru, do polevy využila zbylou polevu, co se potulovala nějaký čas po ledničce :-) a pár čokoládových zajíčků z čokoládové hmoty. Polevy jsem měla skoro litrový hrnek a stejně to nebylo mnoho - na povrchu mi to neudělalo pěknou vrstvu, ale nevadí, posypala jsem povrch mandlovými lupínky a tív vylepčila vzhled. Chuťově je buchta mňam a příprava velice jednoduchá....

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 27. 4. 2010 13:48

      Je to velice rachle připravené, velmi rychle upečené a polité. Do těsta jsem ubrala cukru, do polevy využila zbylou polevu, co se potulovala nějaký čas po ledničce :-) a pár čokoládových zajíčků z čokoládové hmoty. Polevy jsem měla skoro litrový hrnek a stejně to nebylo mnoho - na povrchu mi to neudělalo pěknou vrstvu, ale nevadí, posypala jsem povrch mandlovými lupínky a tív vylepčila vzhled. Chuťově je buchta mňam a příprava velice jednoduchá....

    • Erika Červeňáková
      Erika Červeňáková | 14. 2. 2007 12:47

      V sobotu som upiekla,do cesta som pridala cca 2 pol.lyžice arašidového masla.Odporúčam.Viem si ten koláč predstaviť aj z citrónovou príchuťou,pridala by som citrónové maslo,alebo z pomarančovou,časť mlieka by som nahradila pom.sirup.Poleva- menej tuku,viac čokolády,kľudne môže aj rum.Odporúčam ;-)))

    • jana
      jana | 25. 1. 2007 10:51

      Placka je dle receptu dost sladká a do polevy bych dala méně hery - úplně by stačilo 150 g. Jinak mňam.

    • Tereza Kubíková
      Tereza Kubíková | 22. 1. 2007 20:50

      není to buchta "černá díra???":)))))

    • Hana Rožníčková
      Hana Rožníčková | 26. 11. 2006 16:23

      Dnes jsem dělala tuto buchtu, do polevy jsem dala kakao a rum, je rychlá a vynikající. Není to žádná dusivka a za cca 40 minut je hotová.

    • Martina S.
      Martina S. | 4. 5. 2006 18:30

      Je dobrá, ale .... rozhodně bych kvůli ní nešla koupit čokoládu, je jen dobrá na spotřebování figurek a zbytků čokolády.

    • marketa
      marketa | 24. 4. 2006 13:13

      Vyzkousela jsem to, ale nic moc. Pripadlo mi to takove prilis "patlave". Ale napad je to zajimavy...

    • Lidka Kábrtová
      Lidka Kábrtová | 24. 4. 2006 08:33

      Tak doplňuji ingredience na polevu v případě čokofigurek: 20 dkg jeden velký čokoládový zajíc nebo jiné čokoládové zvíře, 5 dkg čoko na vaření, 15 dkg hera, 2 lžíce kakaa, 5 lžic mléka, 8 dkg moučkového cukru. Všechno rozpustit (vodní lázeň nebo mikrovlnka), nechat trochu zchladnout a šup s tím na koláč. Jo, do koláče stačí cukru jen 20 dkg.

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 18. 4. 2006 17:27

      Jo, jo, taky jsem si zrovna říkala, že bych měla složit "reparát" :-)))))))))) Pak dám vědět.

    • Anonym
      Anonym | 18. 4. 2006 16:32

      Tak se opět urodily tuny králíčků a čokoládových kuřátek....ale v případě těch figurek už bych cukr nepřidávala a dala i míň másla, spíš čím víc čokolády, tím líp...

    • Agny
      Agny | 8. 4. 2006 15:01

      Buchta je skvělá, jenom dám příště víc čokolády. Čím víc, tím líp.

    • Monika
      Monika | 21. 3. 2006 07:41

      Buchta byla výborná, jenom bych ji příště udělala asi tenčí. Ale to už záleží na chuti strávníků.

    • jitka
      jitka | 10. 3. 2006 12:32

      Dělala jsem kakaovou,mouky jsem dala jen 500g,cukru 200g,do polevy1,5 čokolády na vaření.Buchta byla skvělá,díry jsem dělala do vlažné a polevu lila až byla chladnější a hustší.Za recept moc děkuju!!!!!

    • Lidka Kábrtová
      Lidka Kábrtová | 20. 2. 2006 18:16

      Jarko, to mě mrzí. Napadá mě jediné. Já jsem taková ta pomalá kuchařka, co ještě od trouby musí odehnat děti, všežravého bytového sedmilového kocoura a případně muže, takže buchta asi trošku zchladne. Polevu leju na buchtu, když je vlahá. Se zdrcnutím jsem problém neměla...Tak snad se podruhé povede.

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 20. 2. 2006 12:10

      Paní Lidko, nevím, kde jsem udělala chybu, ale buchta po zchladnutí byla tam ,kde jsou dírky, sdrcnutá. Myslím si, že je to tím, že se dělají dírky do horké buchty, ale postupovala jsem podle Vás. Buchtu jsem polévala taky horkou.Co bylo špatně?

    • Lidka Kábrtová
      Lidka Kábrtová | 9. 2. 2006 07:37

      Moje adoptivní babička přišla na dobrou kombinaci - místo půlky váhy čokolády dala tyčinku ledové kaštany. Chuťově to je i lepší než původní verze jen s čoko :-).

    • Jarmila Huhulová
      Jarmila Huhulová | 7. 2. 2006 20:02

      Hodně sladké, omezila jsem cukr, když jsem dělala podruhé dobré, také asi záleží jaká se dává čokoláda

    • Jana z VM
      Jana z VM | 8. 9. 2005 07:01

      Buchta je moc dobrá, je to ohromný nápad s těmi dírami. Je ale hodně vysoká, příště ji udělám tak ze 3/4 dávky a také méně cukru. Jinak opravdu nemá chybu!

    • Petra
      Petra | 21. 4. 2005 12:06

      Dobrá,ale příště dám míň másla,zdála se mi dost masná,ale jinak super a velmi rychlé.

    • Bohunkau
      Bohunkau | 16. 4. 2005 18:55

      JE TO SUPER!!! Všem to moc chutnalo a mě se líbí, že je to šup šup a navíc něco neokoukaného.

    • Lenka
      Lenka | 15. 4. 2005 18:30

      To je taková dobrota!!! Lidičky, kam vy na ty nápady chodíte? Už to peču podruhé za týden a kdo ochutnal, mlaská, díví se a chce recept. Moc díky.

    • Lidka Kábrtová
      Lidka Kábrtová | 12. 4. 2005 07:29

      Pokud dáváte na polevu čokoládové figurky tak skutečně stačí cukru jen maličko. Pokud dáváte čokoládu na vaření, tak to cukr chce i do polevy. Jinak i já si už recept upravuji - do buchty stačí dát 20 dkg cukru.

    • Jarmila
      Jarmila | 11. 4. 2005 10:01

      Upekla jsem ho také o víkendu.Synovi chutnal, ale mě přišel hodně sladký. Je tam přes půl kila cukru když se počítá i cukr v samotné čokoládě.Příště dám do těsta jenom 150g cukru a do čokolády žádný, myslím, že to bude tak přiměřené a určitě méně kalorické a zdravější.Ale nápad je to dobrý a určitě recept zařadím do mé kuchařky.

    • Jana Povolná
      Jana Povolná | 8. 4. 2005 10:53

      Skvělé,chutná všem....díky

    • Lidka Kábrtová
      Lidka Kábrtová | 6. 4. 2005 15:31

      Jsem ráda, že Vám chutná, mám tenhle recept ráda, je to lepší než dort i než některé koláče s krémem...a likviduju v něm čoko z vánoc i velikonoc...

    • myška Jenny
      myška Jenny | 5. 4. 2005 21:28

      Mám upečeno a stojí to za to. Bezva nápad. Kdybych mohla tak se doslova cpu. Vynikající!

    • myška Jenny
      myška Jenny | 2. 4. 2005 20:58

      Memůžu odolat a nenapsat. To vypadá SKVĚLE. Já mám tak moc ráda buchty, že na tuhle se moc těším a ještě se zbavím nesnědených čokolád od velikonoc

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty
    Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr krupice Hera Kakao Kokos Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Vanilkový cukr Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Kuřecí prsa v nivové omáčce

    Kuřecí prsa v nivové omáčce

    Gurmánské smažené řízky

    Gurmánské smažené řízky

    Jednoduchá brokolicová polévka

    Jednoduchá brokolicová polévka

    Jidáše

    Jidáše

    Falešný vlašský salát

    Falešný vlašský salát

    Labužníkova kuřecí stehna

    Labužníkova kuřecí stehna

    Černé trubičky

    Černé trubičky

    Cibulová pizza z listového těsta

    Cibulová pizza z listového těsta

    Dušené kuře se zeleninou (tajine / tažín)

    Dušené kuře se zeleninou (tajine /…

    Doporučujeme

    95 minut
    Hovězí sekaná Wellington

    Hovězí sekaná Wellington

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    51
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    30
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    27
    Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
    Holandský řízek - sekaný…
    25
    Domácí Cheesecake
    Domácí Cheesecake
    24
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka

    Zajímavé články

    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky i na plech!
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky…

    Sledujte nás

    AHA.cz Velký strach o Bohdalovou: Skončila v nemocnici!

    Velký strach o Bohdalovou: Skončila v nemocnici!

    AHA.cz Exmanželka nemocného Štaidla děsí: Řeči o smrtelné posteli

    Exmanželka nemocného Štaidla děsí: Řeči o smrtelné posteli

    AHA.cz Deník Aha! 20.1.2021

    Deník Aha! 20.1.2021

    Dáma.cz Pitt, Roberts, Clooney: 10 oscarových herců, kteří se objevili v seriálu Přátelé

    Pitt, Roberts, Clooney: 10 oscarových herců, kteří se objevili v seriálu Přátelé

    Dáma.cz Vídeňský bramborový salát: Je bez majonézy, přitom je krásně krémový!

    Vídeňský bramborový salát: Je bez majonézy, přitom je krásně krémový!

    Ženy.cz Kabáty jako symbol změny: Na které návrháře vsadily Jill Biden a Kamala Harris?

    Kabáty jako symbol změny: Na které návrháře vsadily Jill Biden a Kamala Harris?

    Maminka.cz Očekávání vs. realita. Kresby mateřství, které pobaví i uklidní! Jedeme v tom všichni

    Očekávání vs. realita. Kresby mateřství, které pobaví i uklidní! Jedeme v tom všichni

    Reflex.cz Americká inaugurace: Krátká procházka po dějinách ceremoniálů 20. století

    Americká inaugurace: Krátká procházka po dějinách ceremoniálů 20. století

    E15.cz Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Abecedazahrady Podrobný návod, jak dětem postavit iglú

    Podrobný návod, jak dětem postavit iglú

    Další doporučené recepty:

    Dipy ke grilovanému masu - s kapary
    Dipy ke grilovanému masu - s kapary
    Dipy ke grilovanému masu - z červené řepy
    Dipy ke grilovanému masu - z červené…
    Dipy ke grilovanému masu - ze zakysané smetany
    Dipy ke grilovanému masu - ze zakysané…
    Dírkovaný koláč
    Dírkovaný koláč
    Dírovaný koláč
    Dírovaný koláč
    Divoká kachna na pomerančích
    Divoká kachna na pomerančích
    • Recepty.cz
    • Díratá buchta z čokoládových figurek
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí