Díratá buchta z čokoládových figurek

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 28
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Buchta
    • 600
      g polohrubá mouka
    • 300
      g cukr krupice
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 10
      lžíce rostlinný olej
    • 4
      dl mléko
  • Poleva
    • 150
      g čokoláda 4 čok.figurky/ hořká čokoláda/ jiné zbytky čokolád
    • 250
      g hera nebo máslo
    • 150
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce kakao
    • 3
      lžíce mléko
    • 1
      hrst kokos

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny suroviny na buchtu smícháme a upečeme na velkém plechu s vysokým okrajem. Do horké buchty uděláme obrácenou stranou vařečky mnoho děr, čím více, tím lépe. Celou buchtu zalejeme polevou tak, aby byla politá a díry zaplněné.
2
Poleva: všechny suroviny vyjma kokosu rozpustíme ve vodní lázni. Po polití polevou buchtu lehce posypeme kokosem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • natule
    natule |

    14. 12. 2014 18:11

    zkusila sem a dle čtenářek upravila, těsto 150g cukru a poleva 150g hery, nakonec sem posypala ořechy, výsledek vynikají!!!! doporučuji!!!!

  • natule
    natule |

    14. 12. 2014 18:09

    recept jsem zkusila a dle čtenářek upravila, těsto jen 150g cukru a poleva jen 150g hery!!! A výsledek vynikající, " sežrán" během odpoledne. takže za sebe doporučuji!! Já dala ještě do těsta kakao, máme rádi kakaové buchty!!! :-) nakonec sem posypala ořechy!!!

  • MArkééétka :*
    MArkééétka :* |

    24. 5. 2013 17:33

    Ten recept jsem zkusila a ta bucta se mi faaaaakt povedla... až na tu Heru je ji tam zbytečné moc a protojsem ji tam dala jenom neco přes pulku... Takže doporučuju.. Je to dobré a jednoduché... :-)

  • Quessi
    Quessi |

    26. 10. 2012 15:07

    No já bych - bejt tebou - se nejdřív naučila gramatiku a možná bys potom i porozumněla co se to tu vůbec píše za šíleně chytrý věci :-\

  • Jana
    Jana |

    9. 1. 2012 14:14

    Do polevy patří opravdu celá kostka hery?

  • šárka hrubá
    šárka hrubá |

    9. 1. 2012 12:27

    Díky za recept,moooc dobrá,ubrala jsem jen trochu cukru :-)

  • Oliwa
    Oliwa |

    30. 11. 2011 18:48

    Co zkusit místo krystalu moučku??? :-D

  • Veronika
    Veronika |

    7. 5. 2011 13:07

    Holky, já tento recept zkoušela několikrát a mám jeden problém. Vždycky když dělám polevu ( i na jiný koláč), tak mi pokaždý "křupe" cukr. Už fakt nevím, co dělat. Prosím o radu! O:-)

  • ivana
    ivana |

    5. 11. 2010 23:12

    je mi 16 a chtela bih umet pic varit umim ale pict buchty sem jeste neskousela chtela bih to moc rada skusit ale takhle jak to pise naka pani tak to vubec nechapu asi to pise nerozumitelne nebo ja nevim nebo to tak ma bit jednou to viskousim :-P

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    2. 5. 2010 14:17

    Robila som dne súto buchtu, do koláča som dala len 20 dk cukru, inak som sa držala receptu. Je to rýchle a aj chuťove dobré. Na vrch som nedala kokos, /ja ho nemusím/ ale dala som mleté orechy. Dobre to vypadá a aj je to dobré.

  • marie rusnokova
    marie rusnokova |

    30. 4. 2010 08:03

    Doma měla tato buchta veliky úspěch,všem noc chutnala.Určitě nepeču naposled.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    27. 4. 2010 13:48

    Je to velice rachle připravené, velmi rychle upečené a polité. Do těsta jsem ubrala cukru, do polevy využila zbylou polevu, co se potulovala nějaký čas po ledničce :-) a pár čokoládových zajíčků z čokoládové hmoty. Polevy jsem měla skoro litrový hrnek a stejně to nebylo mnoho - na povrchu mi to neudělalo pěknou vrstvu, ale nevadí, posypala jsem povrch mandlovými lupínky a tív vylepčila vzhled. Chuťově je buchta mňam a příprava velice jednoduchá....

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    27. 4. 2010 13:48

    Je to velice rachle připravené, velmi rychle upečené a polité. Do těsta jsem ubrala cukru, do polevy využila zbylou polevu, co se potulovala nějaký čas po ledničce :-) a pár čokoládových zajíčků z čokoládové hmoty. Polevy jsem měla skoro litrový hrnek a stejně to nebylo mnoho - na povrchu mi to neudělalo pěknou vrstvu, ale nevadí, posypala jsem povrch mandlovými lupínky a tív vylepčila vzhled. Chuťově je buchta mňam a příprava velice jednoduchá....

  • Erika Červeňáková
    Erika Červeňáková |

    14. 2. 2007 12:47

    V sobotu som upiekla,do cesta som pridala cca 2 pol.lyžice arašidového masla.Odporúčam.Viem si ten koláč predstaviť aj z citrónovou príchuťou,pridala by som citrónové maslo,alebo z pomarančovou,časť mlieka by som nahradila pom.sirup.Poleva- menej tuku,viac čokolády,kľudne môže aj rum.Odporúčam ;-)))

  • jana
    jana |

    25. 1. 2007 10:51

    Placka je dle receptu dost sladká a do polevy bych dala méně hery - úplně by stačilo 150 g. Jinak mňam.

  • Tereza Kubíková
    Tereza Kubíková |

    22. 1. 2007 20:50

    není to buchta "černá díra???":)))))

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    26. 11. 2006 16:23

    Dnes jsem dělala tuto buchtu, do polevy jsem dala kakao a rum, je rychlá a vynikající. Není to žádná dusivka a za cca 40 minut je hotová.

  • Martina S.
    Martina S. |

    4. 5. 2006 18:30

    Je dobrá, ale .... rozhodně bych kvůli ní nešla koupit čokoládu, je jen dobrá na spotřebování figurek a zbytků čokolády.

  • marketa
    marketa |

    24. 4. 2006 13:13

    Vyzkousela jsem to, ale nic moc. Pripadlo mi to takove prilis "patlave". Ale napad je to zajimavy...

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    24. 4. 2006 08:33

    Tak doplňuji ingredience na polevu v případě čokofigurek: 20 dkg jeden velký čokoládový zajíc nebo jiné čokoládové zvíře, 5 dkg čoko na vaření, 15 dkg hera, 2 lžíce kakaa, 5 lžic mléka, 8 dkg moučkového cukru. Všechno rozpustit (vodní lázeň nebo mikrovlnka), nechat trochu zchladnout a šup s tím na koláč. Jo, do koláče stačí cukru jen 20 dkg.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    18. 4. 2006 17:27

    Jo, jo, taky jsem si zrovna říkala, že bych měla složit "reparát" :-)))))))))) Pak dám vědět.

  • Anonym
    Anonym |

    18. 4. 2006 16:32

    Tak se opět urodily tuny králíčků a čokoládových kuřátek....ale v případě těch figurek už bych cukr nepřidávala a dala i míň másla, spíš čím víc čokolády, tím líp...

  • Agny
    Agny |

    8. 4. 2006 15:01

    Buchta je skvělá, jenom dám příště víc čokolády. Čím víc, tím líp.

  • Monika
    Monika |

    21. 3. 2006 07:41

    Buchta byla výborná, jenom bych ji příště udělala asi tenčí. Ale to už záleží na chuti strávníků.

  • jitka
    jitka |

    10. 3. 2006 12:32

    Dělala jsem kakaovou,mouky jsem dala jen 500g,cukru 200g,do polevy1,5 čokolády na vaření.Buchta byla skvělá,díry jsem dělala do vlažné a polevu lila až byla chladnější a hustší.Za recept moc děkuju!!!!!

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    20. 2. 2006 18:16

    Jarko, to mě mrzí. Napadá mě jediné. Já jsem taková ta pomalá kuchařka, co ještě od trouby musí odehnat děti, všežravého bytového sedmilového kocoura a případně muže, takže buchta asi trošku zchladne. Polevu leju na buchtu, když je vlahá. Se zdrcnutím jsem problém neměla...Tak snad se podruhé povede.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    20. 2. 2006 12:10

    Paní Lidko, nevím, kde jsem udělala chybu, ale buchta po zchladnutí byla tam ,kde jsou dírky, sdrcnutá. Myslím si, že je to tím, že se dělají dírky do horké buchty, ale postupovala jsem podle Vás. Buchtu jsem polévala taky horkou.Co bylo špatně?

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    9. 2. 2006 07:37

    Moje adoptivní babička přišla na dobrou kombinaci - místo půlky váhy čokolády dala tyčinku ledové kaštany. Chuťově to je i lepší než původní verze jen s čoko :-).

  • Jarmila Huhulová
    Jarmila Huhulová |

    7. 2. 2006 20:02

    Hodně sladké, omezila jsem cukr, když jsem dělala podruhé dobré, také asi záleží jaká se dává čokoláda

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    8. 9. 2005 07:01

    Buchta je moc dobrá, je to ohromný nápad s těmi dírami. Je ale hodně vysoká, příště ji udělám tak ze 3/4 dávky a také méně cukru. Jinak opravdu nemá chybu!

  • Petra
    Petra |

    21. 4. 2005 12:06

    Dobrá,ale příště dám míň másla,zdála se mi dost masná,ale jinak super a velmi rychlé.

  • Bohunkau
    Bohunkau |

    16. 4. 2005 18:55

    JE TO SUPER!!! Všem to moc chutnalo a mě se líbí, že je to šup šup a navíc něco neokoukaného.

  • Lenka
    Lenka |

    15. 4. 2005 18:30

    To je taková dobrota!!! Lidičky, kam vy na ty nápady chodíte? Už to peču podruhé za týden a kdo ochutnal, mlaská, díví se a chce recept. Moc díky.

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    12. 4. 2005 07:29

    Pokud dáváte na polevu čokoládové figurky tak skutečně stačí cukru jen maličko. Pokud dáváte čokoládu na vaření, tak to cukr chce i do polevy. Jinak i já si už recept upravuji - do buchty stačí dát 20 dkg cukru.

  • Jarmila
    Jarmila |

    11. 4. 2005 10:01

    Upekla jsem ho také o víkendu.Synovi chutnal, ale mě přišel hodně sladký. Je tam přes půl kila cukru když se počítá i cukr v samotné čokoládě.Příště dám do těsta jenom 150g cukru a do čokolády žádný, myslím, že to bude tak přiměřené a určitě méně kalorické a zdravější.Ale nápad je to dobrý a určitě recept zařadím do mé kuchařky.

  • Jana Povolná
    Jana Povolná |

    8. 4. 2005 10:53

    Skvělé,chutná všem....díky

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    6. 4. 2005 15:31

    Jsem ráda, že Vám chutná, mám tenhle recept ráda, je to lepší než dort i než některé koláče s krémem...a likviduju v něm čoko z vánoc i velikonoc...

  • myška Jenny
    myška Jenny |

    5. 4. 2005 21:28

    Mám upečeno a stojí to za to. Bezva nápad. Kdybych mohla tak se doslova cpu. Vynikající!

  • myška Jenny
    myška Jenny |

    2. 4. 2005 20:58

    Memůžu odolat a nenapsat. To vypadá SKVĚLE. Já mám tak moc ráda buchty, že na tuhle se moc těším a ještě se zbavím nesnědených čokolád od velikonoc