Perníkoví šneci bez kynutí

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto:
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      ks prášek do perníku necelý
    • skořice - mletá půl lžičky
    • sůl - špetka
    • 21
      g droždí půl kostky
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 130
      ml mléko cca
    • 100
      ml olej
  • Déle:
    • 25
      g rozpuštěné máslo cca
    • 100
      g cukr krupice cca 80 -
    • skořice - mletá
    • švestková povidla pokud nechceme skořicovou náplň

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku smícháme v míse se skořicí, solí, cukrem a práškem do perníku. Uprostřed uděláme důlek, do kterého rozklepneme vejce, rozdrobíme droždí, přilijeme trochu mléka a rum. Promícháme a necháme droždí jen krátce rozpustit. Pak přidáme zbylé mléko s olejem a vymícháme hladké, nelepivé těsto, které rozválíme na obdélník, silný cca 5 mm.

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

2
Plát těsta potřeme rozpuštěným máslem a posypeme cukrem a skořicí. Pak plát těsta srolujeme a pokrájíme na cca 16 plátků, které vložíme do koláčové formy nebo remosky o průměru zhruba 32 cm, kterou jsme si vyložili pečícím papírem nebo vytřeli olejem či máslem.
3
Dáme péct na cca 35 minut do předehřáté trouby na 170 stupňů. Před podáváním s čajem nebo bílou kávou, můžeme posypat moučkovým cukrem.

RADA: 8 dezertů, kterým žádný milovník čokolády neodolá

4
Kdo chce, může místo cukru se skořicí, plát těsta potřít rumem nebo likérem naředěnými povidly.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: