Sušenky rozdrťte v robotu nebo pomocí válečku a smíchejte s vločkami. Zalijte je mlékem a nechte 5 minut nasáknout. Pak přidejte cukr, špetku soli a změklé máslo a vypracujte kompaktní hmotu.
Dortovou formu (průměr 20 cm) vymažte olejem a vysypte cukrem. Dno vyložte pečicím papírem, pokryjte připravenou hmotou, umačkejte ji, uhlaďte pomocí dna skleničky a nechte 30 minut ztuhnout v lednici.
3
Mezitím namočte želatinu do studené vody a nechte asi 10 minut nabobtnat. Mascarpone smíchejte v míse s moučkovým cukrem a citronovou šťávou. Smetanu vyšlehejte do tuha a vmíchejte do směsi. Želatinu vymačkejte a krátce zahřejte v misce v mikrovlnné troubě, až se rozpustí (nesmí se vařit). Přimíchejte k ní lžíci připravené náplně a pak ji smíchejte se zbytkem náplně. Nakonec vmíchejte rozmixované borůvky.
Náplň nalijte na korpus, lehce s formou zatřeste, aby se povrch náplně vyrovnal, a cheesecake dejte ztuhnout do lednice.
5
Čokoládu rozlámejte na kousky a rozpusťte ji spolu s máslem v kastrůlku ponořeném do horké vodní lázně. Polevu promíchejte, rozetřete na povrch ztuhlého dortu, ozdobte ho borůvkami a nechte ztuhnout.