Nepečený borůvkový cheesecake

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 100 minut
počet porcí: 12 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Redakce

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Korpus:
    • 200
      g sušenky čokoládové
    • 100
      g rozpuštěné máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 70
      g mandle
  • Náplň:
    • 8
      plátek želatina
    • 1
      lžička vanilkový extrakt
    • 300
      g borůvky čerstvých nebo mražených
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      ks citronová kůra z 1 citronu
    • 4
      lžíce med
    • 100
      g smetana ke šlehání
    • 250
      g tvaroh plnotučný
    • 250
      g smetanový sýr
    • 80
      g moučkový cukr
  • Na zdobení:
    • borůvky
    • máta

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V kastrůlku si rozpusťte máslo a smíchejte s rozdrcenými sušenkami, přidejte špetku soli a citrónovou kůru a vzniklou hmotu důkladně promíchejte. Mandle rozemelte najemno a přimíchejte do směsi, tu upěchujte na dno formy o průměru cca 20-22 cm vyložené pečícím papírem. Dejte vychladit do lednice.

RADA: VIDEO, jak na domácí čokoládové sušenky!

2
Želatinu nechte nabobtnat ve studené vodě. Borůvky rozmixujte a přeceďte přes sítko, přisypte moučkový cukr a zamíchejte.
3
Smetanový sýr prošlehejte s tvarohem. Přidejte borůvkové pyré, med a citronovou šťávu. Vše společně promíchejte a pomalu vmíchejte ušlehanou smetanu a vanilkový extrakt.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit vanilkový extrakt

4
Z želatiny vymačkejte přebytečnou vodu a v hrnci ji opatrně zahřejte. Když se želatina rozpustí, stáhněte z plotny a přidejte trochu borůvkové směsi. Dobře rozmíchejte, spojte se zbytkem borůvkového pyré a důkladně rozmíchejte.
5
Vyndejte korpus z lednice a polijte ho borůvkovou náplní, povrch zarovnejte a dejte chladit, nejlépe přes noc, minimálně však 2 hodiny.

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

6
Před podáváním nechte 10 minut při pokojové teplotě a nazdobte mátou a čerstvými borůvkami.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.