Hrášková polévka - sýrová

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      lžíce máslo plnější
    • 1
      ks cibule
    • 250
      g hrášek čerstvě vyloupaný nebo mražený
    • 1
      stroužek česnek větší
    • 350
      g vývar dle potřeby, cca
    • sůl je-li třeba, sýr je slaný
    • 150
      g sýr pikantní chuti: Gorgonzola, Niva, Čedar... cca 120 -
    • smetana ke šlehání - není nutná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle osmažíme cibuli dosklovata, přisypeme hrášek, přidáme rozmáčknutý česnek a krátce osmažíme. Pak přilijeme vývar, zaklopíme a vaříme do změknutí hrášku. Vše pak rozmixujeme a pokud chceme mít polévku opravdu jemnou, doporučuji ještě polévku přes jemné sítko (cedník) propasírovat. Vše opět uvedeme k varu, přidáme větší část sýru (trochu necháme na dozdobení hotové polévky), který v polévce za občasného promíchání necháme rozpustit. Až poté polévku dle chuti osolíme a opepříme, případně dle potřeby (hustoty) přilijeme trochu vývaru. Zjemnit jí můžeme i smetanou.
2
Polévku na talířích posypeme zbylým sýrem a přidat můžeme i nepatrně jemně pokrájeného pršutu. Výborné jsou v polévce i máslové krutony, ty ale podáváme zvlášť v misce, aby se neslepily se sýrem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Andrea
    Andrea |

    11. 2. 2017 17:18

    Bola fakt dobra <3 dakujem

  • terinka
    terinka |

    25. 5. 2016 13:58

    :-* dekuju byla vyborna

  • Iva Ptáčková
    Iva Ptáčková |

    11. 10. 2015 19:16

    Jednoduchá a skvělá. Samozřejmě s osmaženou houskou :-P