Hrášková polévka s kapřími hranolky

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks brambory typ B
    • 500
      g mražený hrášek
    • 1
      l zeleninový vývar
    • 200
      g kapří maso
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 3
      lžíce strouhanka
    • 2
      lžíce olej
    • pepř mletý dle chuti
    • sůl dle chuti
    • 3
      lžíce pesto bylinkové

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky, i s hráškem je nasypte do hrnce. Zalijte vývarem, přiveďte k varu a vařte 10 minut. Kapří maso pokrájejte na proužky, osolte, opepřete a obalte postupně v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.
2
Kapří hranolky osmažte na rozpáleném oleji.

RADA: VIDEO, jak na smetanový brokolicový krém

3
Hotovou polévku rozmixujte dohladka, podle chuti osolte a opepřete a vmíchejte pesto.
4
Polévku podávejte ozdobenou kapřími hranolky.
5
Tip: Tahle polévka je jako chytrá horákyně – s rybou i bez ryby. Těm, kteří si na kapra nepotrpí, do ní připravte klasické krutony.
6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.