Quiche s čedarem a rajčaty

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g hladká mouka + na podsypání
    • 125
      g máslo studené
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      ks žloutek
    • 50
      ml studená voda
    • 1
      ks červená cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce olej
    • 4
      ks vejce
    • 100
      g ricotta
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 200
      g sýr čedar
    • 2
      snítka snítka tymiánu
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • 2
      hrst cherry rajčátka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku nasypte do mísy robotu, přidejte na kostky nakrájené máslo a sůl. Míchejte hákem střední rychlostí, dokud nevznikne drobenka. Nyní přidejte žloutek a 50 ml studené vody a ještě krátce vymíchejte, až se hmota začne spojovat. Postupujte rychle, aby se máslo nerozehřálo a těsto zůstalo chladné. Jen tak bude po upečení krásně křehké.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat vynikající domácí pizzu

2
Těsto vyklopte na pomoučněnou pracovní plochu a rychle zpracujte rukama. Vyválejte asi půl centimetru silnou placku o průměru 30 cm a vyložte jí formu o průměru 26 cm. Okraje těsta seřízněte a dno propíchejte vidličkou. Formu s těstem nechte asi půl hodiny vychladit v ledničce.
3
Zatím si připravte náplň. Cibuli nakrájejte na půlkolečka a česnek na plátky. Na rozehřátém oleji orestujte nejprve cibuli, asi 3 minuty. Přidejte česnek, restujte ještě 1 minutu, poté sundejte z ohně a nechte zchladnout.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

4
V misce prošlehejte vejce, přimíchejte ricottu, smetanu a nahrubo nastrouhaný čedar. Nakonec vmíchejte otrhané lístky bylinek a orestovanou cibuli s česnekem. Osolte a opepřete.
5
Předehřejte troubu na 180°C. Těsto upečte nejprve „naslepo“, zakryjte ho pečicím papírem a zatižte luštěninami, aby nevyběhlo. Po 10 minutách luštěniny odstraňte a ještě pár minut pečte bez nich. Nyní do korpusu nalijte náplň a navrch rozložte rajčata, klidně i se stopkami. Pečte 30 minut dozlatova. Quiche podávejte teplý nebo vychladlý.

RADA: Slaný koláč bez chyby? 5 tipů na tradiční francouzský quiche!

6
Poznámka: Uvedené ingredience jsou na formu o prům. 26 cm.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.