• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Články
  • Gourmet
  • Slaný koláč bez chyby? 5 tipů na tradiční francouzský quiche!

Slaný koláč bez chyby? 5 tipů na tradiční francouzský quiche!

Redakce
| 19. 4. 2017
Gourmet
Slaný koláč bez chyby? 5 tipů na tradiční francouzský quiche!

Ne každý z nás má rád sladké nebo si rád dá od sladkého pauzu. Náhrada místo sladkých dortů je francouzský slaný quiche, který stejně jako dorty a zákusky můžete připravit na spousty způsobů.

Quiche Lorraine

Původní Lorraine quiche se těší velké oblibě nejen ve své domovině Francii, ale i všude na světě. Základem jsou slanina a vejce a i přes svoji jednoduchost ho všichni ocení.

1. Těsto

Základem je korpus z křehkého těsta, které můžete sehnat kupované, ale pokud máte dostatek času, vždy se vám vyplatí si těsto udělat domácí. Základem těsta jsou mouka a máslo, poměr se liší recept od receptu, můžete přidat i vajíčko. Vypracované těsto je dobré nechat aspoň hodinu, ale klidně i den, v lednici. Suroviny se tím hezky spojí a těsto při válení nebude tak mazlavé. Vyválejte těsto do 3 až 2 centimetrů.

2. Forma

Forma na těsto se používá tradičně oválná, ale můžete použít jakoukoliv jinou. Po vyplnění formy přebytečné těsto odstraňte, aby se nespálilo. Formu není třeba vymazávat, těsto je samo o sobě mastné.

3. Pečení

Těsto na quiche se peče na dvakrát, nejdřív samo a potom s náplní. Těsto nejdříve propíchněte několikrát vidličkou, aby z něj unikala pára. Pak na těsto ve formě nasypte suché luštěniny, ty pomůžou těstu při pečení, aby se nevysušilo a nezvedlo. Luštěniny, které vám zbydou, můžete použít příště na další quiche.

4. Náplň

Do náplně můžete dát, co vás napadne a co máte rádi, neměla by ale chybět smetana a vajíčka. Pokud chcete použít porek, houby, maso a jiné, vždy se vyplatí ingredience předem osmahnout na pánvičce a až potom vložit na předpečené těsto, které se bude péct znova.

5. Podávání

Quiche se podává jak za tepla, tak i za studena. Díky náplni, kterou si vyberete, se dá jíst k snídani, obědu nebo i večeři, často se servíruje jako slaný zákusek ke kávě. Vynikající je i na piknik nebo na oslavy.

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

Poslední sledované recepty

42
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
40
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
37
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
36
Dýňové pyré s bramborem
Dýňové pyré s bramborem
30
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Nejdřív řádil jako Vinnetou a teď... Kotek bude Gott-ek!

Nejdřív řádil jako Vinnetou a teď... Kotek bude Gott-ek!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

  • Recepty.cz
  • Články
  • Gourmet
  • Slaný koláč bez chyby? 5 tipů na tradiční francouzský quiche!
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact