• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Články
  • Gourmet
  • Slaný koláč bez chyby? 5 tipů na tradiční francouzský quiche!

Slaný koláč bez chyby? 5 tipů na tradiční francouzský quiche!

Redakce
| 19. 4. 2017
Gourmet
Slaný koláč bez chyby? 5 tipů na tradiční francouzský quiche!

Ne každý z nás má rád sladké nebo si rád dá od sladkého pauzu. Náhrada místo sladkých dortů je francouzský slaný quiche, který stejně jako dorty a zákusky můžete připravit na spousty způsobů.

Quiche Lorraine

Původní Lorraine quiche se těší velké oblibě nejen ve své domovině Francii, ale i všude na světě. Základem jsou slanina a vejce a i přes svoji jednoduchost ho všichni ocení.

1. Těsto

Základem je korpus z křehkého těsta, které můžete sehnat kupované, ale pokud máte dostatek času, vždy se vám vyplatí si těsto udělat domácí. Základem těsta jsou mouka a máslo, poměr se liší recept od receptu, můžete přidat i vajíčko. Vypracované těsto je dobré nechat aspoň hodinu, ale klidně i den, v lednici. Suroviny se tím hezky spojí a těsto při válení nebude tak mazlavé. Vyválejte těsto do 3 až 2 centimetrů.

2. Forma

Forma na těsto se používá tradičně oválná, ale můžete použít jakoukoliv jinou. Po vyplnění formy přebytečné těsto odstraňte, aby se nespálilo. Formu není třeba vymazávat, těsto je samo o sobě mastné.

3. Pečení

Těsto na quiche se peče na dvakrát, nejdřív samo a potom s náplní. Těsto nejdříve propíchněte několikrát vidličkou, aby z něj unikala pára. Pak na těsto ve formě nasypte suché luštěniny, ty pomůžou těstu při pečení, aby se nevysušilo a nezvedlo. Luštěniny, které vám zbydou, můžete použít příště na další quiche.

4. Náplň

Do náplně můžete dát, co vás napadne a co máte rádi, neměla by ale chybět smetana a vajíčka. Pokud chcete použít porek, houby, maso a jiné, vždy se vyplatí ingredience předem osmahnout na pánvičce a až potom vložit na předpečené těsto, které se bude péct znova.

5. Podávání

Quiche se podává jak za tepla, tak i za studena. Díky náplni, kterou si vyberete, se dá jíst k snídani, obědu nebo i večeři, často se servíruje jako slaný zákusek ke kávě. Vynikající je i na piknik nebo na oslavy.

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky

Doporučujeme

30 minut
Králičí hřbet v hořčičné omáčce

Králičí hřbet v hořčičné omáčce

30 minut
Risotto s medvědím česnekem

Risotto s medvědím česnekem

25 minut
Banánoví mini beránci

Banánoví mini beránci

Poslední sledované recepty

160
Plněná vepřová rolka
Plněná vepřová rolka
104
Klasické lečo
Klasické lečo
77
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
67
Houbové rizoto se sýrem
Houbové rizoto se sýrem
59
Salát s pomelem a uzenou rybou
Salát s pomelem a uzenou…

Zajímavé články

Smažené dobroty podle cukráře Josefa Maršálka: Nadýchané koblihy, vdolky bez kynutí nebo lívance s banány v karamelu
Smažené dobroty podle cukráře Josefa Maršálka:…
S jarní únavou zatočí jarní polévky. 7 receptů na každý den v týdnu!
S jarní únavou zatočí jarní polévky. 7 receptů na…
Moc soli, příliš kyselé, hodně pikantní nebo jídlo bez chuti? Víme, jak ho ještě zachránit!
Moc soli, příliš kyselé, hodně pikantní nebo…
Krásně nazdobené velikonoční cukroví: Nechte se inspirovat v naší galerii
Krásně nazdobené velikonoční cukroví: Nechte se…
6 potravin proti jarní únavě? Tyhle vás proberou raz dva!
6 potravin proti jarní únavě? Tyhle vás proberou…
AHA.cz Zásadní změna u Dykové: Reakce Vojty budí rozpaky

Zásadní změna u Dykové: Reakce Vojty budí rozpaky

Mimibazar Změna času na letní: Už v neděli si nezapomeňte přeřídit hodiny!

Změna času na letní: Už v neděli si nezapomeňte přeřídit hodiny!

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a hned se dozvíte, jakou máte povahu

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a hned se dozvíte, jakou máte povahu

Blesk pro ženy Jak má vypadat pravá láska? Tyhle filmy jsou nejlepší inspirací!

Jak má vypadat pravá láska? Tyhle filmy jsou nejlepší inspirací!

Ženy.cz Žiletka, vosk nebo IPL: Jakou techniku zvolit při holení chloupků po celém těle?

Žiletka, vosk nebo IPL: Jakou techniku zvolit při holení chloupků po celém těle?

Blesk.cz Pluta z VyVolených hledá Interpol: Jde o balík peněz!

Pluta z VyVolených hledá Interpol: Jde o balík peněz!

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Lilia Khousnoutdinova: Řídím se africkým příslovím, že na výchovu dítěte je potřeba celá vesnice

Lilia Khousnoutdinova: Řídím se africkým příslovím, že na výchovu dítěte je potřeba celá vesnice

Blesk Horoskopy Nezištní přátelé: Která znamení horoskopu vás budou chovat jako v bavlnce?

Nezištní přátelé: Která znamení horoskopu vás budou chovat jako v bavlnce?

Abecedazahrady Pylová alergie: Co o ní víme a jak ji zvládnout co nejlépe i jako zahrádkář

Pylová alergie: Co o ní víme a jak ji zvládnout co nejlépe i jako zahrádkář

  • Recepty.cz
  • Články
  • Gourmet
  • Slaný koláč bez chyby? 5 tipů na tradiční francouzský quiche!
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí