Vánočka s medovinou

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 75 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 80
      g máslo rozpuštěné
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ks vejce
    • 100
      ml mléko vlažné
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      hrst rozinky
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 20
      g droždí čerstvé
    • 2
      lžíce vlašské ořechy
    • 1
      lžička zázvor - mletý
    • 2
      lžíce mandle
    • 1
      hrst brusinky
    • 1
      ks citronová kůra
    • 1
      lžička badyán
    • 1
      špetka šafrán
    • 1
      lžička kardamom
    • 250
      g špaldová mouka hladká
    • 25
      ml medovina
    • 1
      lžička hřebíček mletý
    • 1
      lžička nové koření mleté
    • 70
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smíchejte obě mouky a udělejte důlek. Do něj nalijte asi 80 ml mléka, rozdrobte droždí a vidličkou umíchejte kašičku. Zaprašte a nechte 30 minut kynout.
2
Ve zbylém mléce rozpusťte šafrán a smíchejte s rozpuštěným máslem, kůrou, vejcem, medovinou a kořením. Spolu s cukrem zpracujte do mouky a při nízkých otáčkách uhněťte těsto. Zapracujte sušené ovoce a ořechy.
3
Přikryjte utěrkou a nechte 45 minut kynout.

RADA: Jak upéct dokonalou vánočku?

4
Těsto propracujte, rozdělte na 6 dílů a z těch vyválejte prameny dlouhé asi 30 cm. Upleťte vánočku. Přendejte na plech vyložený pečícím papírem a nechte ještě asi 20 minut kynout.
5
Troubu zapněte na 170 °C a pečte asi 40 minut dozlatova.

RADA: 5 vychytávek, které využijete nejenom při pečení sladkého!

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.