• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Vánoční vánočka
    Napište svůj komentář k receptu

    Vánoční vánočka

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    2.7
    hodnotilo: 11
    doba přípravy: 90 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Vánoční vánočka
    Vánoční vánočka
    Vánoční vánočka
    Vánoční vánočka
    Vánoční vánočka
    Vánoční vánočka
    4fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    8 porce
      • 120
        g máslo roztopené
      • 100
        g sádlo roztopené
      • 500
        g hladká mouka
      • mléko 3 a 1/2 dcl mléka (i víc, podle potřeby)
      • 170
        g moučkový cukr
      • 3
        žloutek
      • 100
        g rozinky namořené v rumu
      • 500
        g polohrubá mouka
      • 30
        g droždí
      • 100
        g mandle sekané

    Postup přípravy receptu

    1
    Z mléka si uděláme kvásek, každý, jak je zvyklý, buď do mouky nebo do hrníčku, tak to dělám já. Obě mouky smícháme rukou, osolíme, přidáme máslo, sádlo, žloutky, cukr. Vzešlý kvásek přidáme do mouky a ostatních igrediencí a hněteme těsto, pokud bude husté, přidáme vlažné mléko. Snažíme se pořádně, aby těsto odfukovalo a potom přidáme rozinky a mandle a ještě hněteme. Na teplém místě necháme kynout asi hodinu.

    RADA: Podívejte se na VIDEO, jak uplést vánočku ze šesti pramenů

    2
    Množství těsta stačí na 2 vánočky, nebo na jednu vánočku a jeden mazanec. Kdo neumí vánočku plést, jako já, může použít formu na vánočku. Pekla jsem v předehřáté troubě (elektrické) 55 minut na 150 °C.

    RADA: 5 vychytávek k pečení sladkého i slaného!

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Tvarohová vánočka

    Tvarohová vánočka

    Babiččina vánočka

    Babiččina vánočka

    Vánočka - třená

    Vánočka - třená

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Zbyněk Vaculík
      Zbyněk Vaculík | 23. 12. 2012 14:43

      Skoušel jsem tento recept a došel jsem k několika závažným zjištením.Receptura je počítána sice na 2 dávky bohužel pisatel spočítal pouze mouku na dvě dávky a ostatníma surovinama se nazabíval!!!.Když normuji o dávku víc,je logické že musím dát VŠECH surovin, jednou tolik.Podle tohoto receptu vám vyjde paskvil a jak tady píše jedna pisatelka cituji : pěkně se upekla a rychle stvrdla.:-(.Tento recept jak je napsám je apsolutně zavádějící pro člověka co se o to pokouší prvně či není zrovna v tomhle směru vědomosti sběhlý. Do poručuji celou kostku droždí, 4 žloutky a bílek dát stranou na sních,Másla,sádla a mléka pokud nemáte poruce tak vlažnou vodu(vlažnou tekutinu) a řádně vše smíchat aby vám vznikla kompaktní hmota.Pokud bude i přesto těsto moc hutné je možné přidat vyšlehaný sníh s bílků pro nadýchnou vánočku .Pomůže kynutí těsta.Těsto se nesmí lepit a musí být vláčné a musí min. 1 hodinu kynout.Pak přemísit a dalších 20 minut kynout pak je možné s těstěm pracovat a tvarovat vánočku na pekáč. No na Závěr bych autorovi rád vzkázal ať raději sem nic nepíše když tomu nerozumí a je cukrář teoretik.Jinak Zdendu Polraicha na tebe!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Jana Remková
      Jana Remková | 15. 12. 2008 15:30

      Tak se rok z rokem sešel a já budu zase péct tuhle vánočku a doufám, že se mi povede tak, jako vloni. Musela jsem se mrknout, jak dlouho se peče, to už jsem zapoměla a je fajn, že vlastně z jedné dávky budou vlastně 2 vánočky. Uf, to se mi fakt ulevilo, budu jich dělat asi 6. Vloni moc chutnala, tak co mi jiného zbývá, že?

    • Míla
      Míla | 6. 1. 2008 19:38

      Já si myslím,že na 1 kg mouky je 30 g droždí hrozně málo,proto vánočka ztvrdla.Na 0,5 kg mouky dávám 1 kostku kvasnic.

    • spejsek
      spejsek | 6. 1. 2008 17:30

      Vánočku jsem pekla na vánoce, byla moc dobrá a dlouho vydrží vláčná. Těšila jsem se, jak si na ni zadělám v domácí pekárně, kterou mi donesl ježíšek, bohužel nefunguje. Zítra ji budem reklamovat, tak se snad brzo dočkám a hned jak ji budu mít v pořádku,tak si na tuto vánočku zadělám. Výhodu to má, stejně jsme všichni přeslazení a za měsíc ji všichni rádi oceníme.

    • Marsí
      Marsí | 4. 1. 2008 14:43

      Tak asi se stala někde chyba...:-(...vánočka byla chuťově vynikající, krásně se upekla do světle hněda, voněla, plná mandlí, ořechů a rumových rozinek, krásně upletená...akorát jednu chybu to mělo....za cca tři hodinky po upečení začala tvrdnout a za další tři hodiny šla použít jako ruční granát..:-(....takže při svých letitých pekařských zkušenostech tipuju, že to bylo droždím, které už nebylo čerstvé nýbrž uleželé v chladničce..a jelikož jsem býk, tak se nedám odradit a zkusím to znovu, tentokráte s čerstvým droždím a větším množstvím mléka..:-))) ale i přesto děkuji za recept..:-)

    • Jana V.
      Jana V. | 4. 1. 2008 01:47

      Marcelo,co jsou to budáky?

    • Marcela Kottová
      Marcela Kottová | 25. 12. 2007 23:53

      jo jo moje babička byla nějaká pekařka a vždy míchala máslo a sádlo prý aby byla nadýchanější .a tohl etěsto pužívala na buchty ,budáky i vánočku .moc ráda vzpomínám n ababičkui na vánočku .jsme ráda že mě ji naučila než odešla navždy.děkuji babičko

    • Jana Remková
      Jana Remková | 19. 12. 2007 17:29

      takže mohu potvrdit,že to klidně jde udělat z poloviční dávky a vypadá opravdu dobře.Dcera byla nadšená.Jana

    • Jana Remková
      Jana Remková | 19. 12. 2007 08:59

      Aničko,já jsem ji dělala poprvé a povedla se mi,ale taky jsem nevěděla,kolik toho bude.Je to opravdu na 2 vánočky,nebo jedna vánočka a jeden mazanec.Klidně to těsto udělejte z jedné dávky,na celou jdou 3 žloutky,tak na polpviční dávku dejte klidně 2 žloutky.Taky to jdu zrovna dělat dceři.Tak dobré pořízení a hezké svátky.Jana

    • Marie Pospíšilová
      Marie Pospíšilová | 19. 12. 2007 06:00

      Paní Anno, řekla bych, že rozdělit na dvě dávky by tato porce šla. Jen místo 1,5 žloutku bych dala dala dva menší :)

    • Gábina
      Gábina | 18. 12. 2007 23:53

      Já bych řekla, že se to klidně dá udělat z poloviční porce, proč ne?

    • Anna Evansova
      Anna Evansova | 18. 12. 2007 19:43

      Rada bych se do toho dala,protoze to je urcite dobre testo s tim sadlem,ale jsme dva a tato davka se urcite nemuze rozdelit,covy na to?Diky Anna

    • Eva Červenková
      Eva Červenková | 18. 12. 2007 18:13

      no, vanocka byva vetsinou vanocni, ne?

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty Vánočka
    Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Mandle Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Rozinky Sádlo Žloutek

    Vánočka z domácí pekárny

    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Pizza

    Pizza

    Poleva z "ledových kaštanů"

    Poleva z "ledových kaštanů"

    Myslivecké knoflíky

    Myslivecké knoflíky

    Nejjednodušší chleba

    Nejjednodušší chleba

    Maďarská variace

    Maďarská variace

    Kuřecí prsa na majolce

    Kuřecí prsa na majolce

    Kompotová buchta na plech

    Kompotová buchta na plech

    Květákovo-vločková polévka s vejcem

    Květákovo-vločková polévka s vejcem

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

    Doporučujeme

    20 minut
    Banánové lívance s kokosem a mákem

    Banánové lívance s kokosem a mákem

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Vánočka z domácí pekárny

    Poslední sledované recepty

    25
    Kotlety po vinařsku
    Kotlety po vinařsku
    25
    Zapečené brambory se smetanou
    Zapečené brambory se…
    23
    Ovocné řezy z listového těsta
    Ovocné řezy z listového…
    22
    Olomoucké toasty
    Olomoucké toasty
    22
    Krémeš od neterky
    Krémeš od neterky

    Zajímavé články

    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších dezertů do skleničky
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších…
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…

    Sledujte nás

    AHA.cz Nový seriál ČT Kukačky: Malé podvody na diváky!

    Nový seriál ČT Kukačky: Malé podvody na diváky!

    AHA.cz Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    AHA.cz Deník Aha! 23.1.2021

    Deník Aha! 23.1.2021

    Dáma.cz Jak ovlivní období Vodnáře ostatní znamení? Toto vás čeká v únoru!

    Jak ovlivní období Vodnáře ostatní znamení? Toto vás čeká v únoru!

    Dáma.cz Módní minimalismus: Kabelky na mobil jsou praktické i slušivé! Kde je sehnat?

    Módní minimalismus: Kabelky na mobil jsou praktické i slušivé! Kde je sehnat?

    Ženy.cz Stravovací návyky celebrit. Jí Meghan, J.Lo nebo Gemma opravdu tak super zdravě?

    Stravovací návyky celebrit. Jí Meghan, J.Lo nebo Gemma opravdu tak super zdravě?

    Maminka.cz Kdy jsem selhala jako máma? Tohle přiznaly maminky!

    Kdy jsem selhala jako máma? Tohle přiznaly maminky!

    Reflex.cz Vše, co potřebujete vědět o koupi automobilu. Přehled vašich práv i možných rizik

    Vše, co potřebujete vědět o koupi automobilu. Přehled vašich práv i možných rizik

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady Háčkované hračky: Inspirujte se, jaké krásné kousky můžete dětem vyrobit

    Háčkované hračky: Inspirujte se, jaké krásné kousky můžete dětem vyrobit

    Další doporučené recepty:

    Vánoční štola
    Vánoční štola
    Vánoční vanilkové cupcakes
    Vánoční vanilkové cupcakes
    Vánoční vanilkové rohlíčky
    Vánoční vanilkové rohlíčky
    Vánoční zelňačka s tofu
    Vánoční zelňačka s tofu
    Vareňje - višně v cukru
    Vareňje - višně v cukru
    Variace na Kung-Pao
    Variace na Kung-Pao
    • Recepty.cz
    • Vánoční vánočka
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí