Vareňje - višně v cukru

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg višně vypeckované
    • 1
      kg cukr krupice nebo krystal
    • hnědý rum - není nutný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omyté višně odstopkujeme a vypeckujeme, dáme do kastrolu nebo hrnce, zasypeme cukrem a na mírném plameni povaříme po rozpuštění cukru cca 5 minut. Kdo chce (záleží na chuti každého a na druhu následného použití), může po odstavení do višní z ohně, vmíchat rum dle chuti (cca 2 dl).
2
Vareňje není nutné dále sterilovat, ale pokud jsme tomu naučení, postačí 5 minut od perlení vody v hrnci, kterému jsme vyložili dno utěrkou.

RADA: Domácí zavařování je zase in – a ještě nikdy nebylo tak snadné!

3
Hotové horké vařené vareňje plníme do čistých suchých skleniček, které pevně zavřeme čistými víčky a otočíme dnem vzhůru, kde je tak necháme částečně zchladnout a otočíme zpět. Skladujeme na suchém temném místě a odebíráme dle potřeby.

RADA: Zkuste také kompot z višní!

4
Používáme na dochucení čajů, grogu, palačinek, pohárů...
5
Vareňje můžeme vyrobit i z malin, ostružin, černého rybízu...
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hnědý rum Višně

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: