Višňový likér

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg višně
    • 1
      l kořalka 40%
    • 120
      g cukr
    • 1
      ks skořice celá
    • 5
      ks hřebíček
    • puškvorec kousek tence nakrájený
    • 1
      ks citron
    • 0,5
      ks pomeranč

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Višně omyjeme dáme do láhve, přilijeme kořalku s kořením a lžíci hrubě tlučených višňových pecek. Láhev zazátkujeme a postavíme na 1 měsíc na výsluní. Občas protřepeme. Může se přidat 1/4 l čistého lihu a 6 zelených půlených ořechů. Višně po slití můžeme zavařit - hodí se do moučníků.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • martina
    martina |

    5. 7. 2013 15:07

    hezky patek-chtela jsem se zeptat musim ty visne vypeckovat? :-\

  • Josef Ch.
    Josef Ch. |

    12. 2. 2010 06:39

    poradí někdo s výrobou šípkového vína.Děkuji.

  • jiří Matoušek
    jiří Matoušek |

    4. 7. 2006 17:27

    Puškvorec úspěšně nahrazuji hořcem, ale musí se sním velice opatrně, neboť oproti puškvorci má daleko hořčí chuť.

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    5. 8. 2004 14:30

    Puškvorec seženete všude tam, kde se prodávají bylinky, tedy specializované obchody s kořením a bylinami nebo v lékárně. Je možné jej vynechat.

  • Pešek
    Pešek |

    28. 7. 2004 09:32

    Kde se sežene puškvorec, je nutné ho použít ? nejde něčím nahradit ??? dík za radu