Autor:

Quiche Lorraine

Střední
Těsto
Hladká mouka 250 g
Máslo
(osminku)
125 g
Sůl 1 špetka
Vlažná voda 5 lžíce
Klasická náplň
Anglická slanina
méně tučná
200 g
Šlehačka
nebo smetana ke šlehání
220 ml
Vejce 3 ks
Tvrdý sýr
nakrájený na kostičky (NESTROUHAT!)
100 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Variace náplně
Špenát  
Žampiony  
Marmeláda  
Tvaroh  
Quiche Lorraine

Postup přípravy:

Z mouky, změklého másla a vody uhněteme podle potřeby hladké nelepivé těsto. Z těsta uděláme kouli, kterou zabalenou do fólie necháme minimálně 120 minut odpočívat v ledničce.

Těsto již poté nehněteme, jen z něj rukou rukou nebo lehce válečkem připravíme placku maximálně půlcentimetrové tloušťky a vložíme do vymazané formy (koláčové nebo dortové), okraje seřízneme. Těsto propícháme vidličkou. Těsto poklademe na kousky nakrájenou slaninou (můžeme ji osmahnout) a sýrem. Rozšleháme šlehačku (smetanu) s vejci, přidáme špetku mletého muškátového oříšku a nalijeme do formy.

Pečeme v předehřáté troubě při 200 stupních asi tři čtvrtě hodiny.

Servírujeme teplé, nebo naopak chlazené.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
2+
4.33 9 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 9x)
Bageta s míchanými vejci Vydatné snídaně nejen na hory Články z

Komentáře k receptu: Quiche Lorraine

Komentáře

  1. Samabel   12.12.2015 | 1:24 | reagovat | závadný

    Recept jsem použila spíš jako opěrnou pomůcku, než že bych se jím přímo řídila, ale fungovalo to skvěle. :-) Množství těsta tak akorát a krásně se roztáhlo, aniž by se trhalo.

  2. Hanach   27.10.2014 | 23:19 | reagovat | závadný

    Koláč byl moc dobrý, určitě vyzkouším v jiné variantě, děkuji za recept :-)

  3. Dasa   17.05.2014 | 8:25 | reagovat | závadný

    Másla je logicky 125 g, což je osminka. Je to jasné i ze srovnání s jinými recepty a kromě toho, kdo to někdy jedl, tak ví, že to je těsto podobné listovému a tam je také podobný poměr másla a mouky.

  4. Anička   04.09.2013 | 16:03 | reagovat | závadný

    Haha to by mě zajímalo, komu se to z 30g másla povedlo..!!! :-\

    1. Flora   05.03.2014 | 16:29 | reagovat | závadný

      Ale proč ne - osminka másla není 30 g, ale 125 g (počítá se z kila a ne z 250-gramového balení). :-)

  5. farah.farah   26.06.2013 | 15:05 | reagovat | závadný

    Co já vím tak na quiche se používá máslo tuhé, často se po nakrájení na kostičky dává ještě na chvíli do mrazáku, voda také ledová poměr mouka máslo obvykle 2:1 vody podle toho jak mouka "nasává" ale poměrně velmi málo.

    Celé se to má zpracovávat tak, aby se máslo nerozehřálo.

    Na rovinu nevím, jaký je pak rozdíl ve výsledku, ale prošla jsem mnoho receptů na quiche a vesměs všude dávají velký důraz na tu "studenost" ingrediencí. :-\

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web