Smažený květák (brokolice) v pivním těstíčku

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 23
60 minut
4
porce
neuvedeno
autor: Di

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g květák cca, nebo brokolice
    • 125
      g polohrubá mouka
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      dl pivo
    • sníh z bílku ze 2 ks
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zeleninu uvaříme do poloměkka. Schladlé a oschlé růžice namáčíme v těstíčku a smažíme ve vyšší vrstvě tuku. Necháme odkapat na kuchyňském papíru.
2
Těstíčko: našleháme všechny suroviny a poté opatrně vmícháme sníh. Těstíčko je husté, květák dobře obalí.
3
Při smažení se vytvoří jakási "kobližka", která se dobře osmaží ze všech stran.
4
Je to jedna z variant pro "líné" hospodyně, které nerady obalují květák jako já.
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    27. 7. 2014 09:51

    Opravdu super, s těstíčkem se krásně pracuje, nemám co bych vytkla :)

  • Vlaďka
    Vlaďka |

    26. 10. 2013 10:21

    Super recept.Jen místo piva dávám mléko.Pivo bylo dost cítit.Obaluji v těstíčku vše(žampióny i sýr nevyteče)Díky ;-)

  • mischel
    mischel |

    25. 8. 2013 17:48

    U nás se květák obaluje bez vaření a je krásně křupavý, doporučuji! ;-)

  • Monika
    Monika |

    11. 3. 2013 17:56

    Myslíte, že by to bylo dobré i na žampióny? nezkoušel jste někdo? :-)

  • tanadas
    tanadas |

    26. 11. 2012 13:10

    Vyborne a rychle, brokolici zkusim priste.

  • tony
    tony |

    26. 6. 2012 09:22

    :-) Postupuji stejně, ale před smažením, pomocí vidličky, obalím ve strouhance.Pohodlné

  • nama
    nama |

    19. 6. 2012 17:45

    výborný ! dělala jsem nedávno brokolici a to těsto je jedinečný v tom, že je tak krásně lepkavý a suprově drželo na té brokolici. Ideální smažit ve friťáku, aby to bylo najednou hezky ze všech stran :)

  • techt
    techt |

    10. 5. 2012 14:48

    Chutnal všem a bylo to rychlé, k receptu se rád vrátím.

  • mirkavazy
    mirkavazy |

    21. 3. 2012 21:46

    Tak jsem se rozhodla dneska udělat květák v trojobalu... když jsem si ale představila to obalování, popadla mě lenost :-D tenhle recept jsem našla náhodou, tak jsem to musela zkusit a .... VÝBORNÉ!!! díky moc ;-)

  • Veronika
    Veronika |

    10. 5. 2011 18:01

    Dnes jsem dělala brokolici v tomhle těstíčku a je to dobré, má to tu výhodu, že se člověk nepáře s trojobalem :-). :-\

  • jirka
    jirka |

    5. 4. 2011 12:17

    Jdu to zkusit a uvidíme <:-)

  • iveta
    iveta |

    14. 3. 2011 15:59

    fakt víbornej recept 8-)

  • Sylva Karešová
    Sylva Karešová |

    2. 6. 2008 00:40

    Tak jsem dnes vyzkoušela ten květák a musím říct, že se to obalovalo opravdu pěkně, smažilo se to přímo šíleně rychle a chutná to dobře :-) Posílám foto.

  • Di
    Di |

    11. 10. 2007 16:02

    Květák se uvaří a rozmačká nebo rozkrájí na menší kousky. Na tuku se zpění cibulka, přidá se květák a za chvíli rozšlehaná vejce. Míchá se do zhoustnutí. Lze přidat uzené maso, uzeninu, zbytky pečeně.

  • Anonym
    Anonym |

    11. 10. 2007 13:12

    a jak se děla mozeček

  • Anna V
    Anna V |

    13. 3. 2006 19:42

    Taky miluji květak v jakékoliv podobě a tento způsob je výborny

  • Andrea Pastirčáková
    Andrea Pastirčáková |

    9. 8. 2005 10:31

    Výborně,díky moc za tip. Taky miluju květák, ale nerada ho obaluju, takže tohle určitě vyzkouším :-)