Autor:

Ovocné knedlíky ze spařeného těsta

Střední
Ingredience
Ovoce  
Máslo 50 g
Žloutek
1-2
2 ks
Sůl  špetka
Hrubá mouka 250 g
Mléko 1/2 l
Ovocné knedlíky ze spařeného těsta

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Mouku smícháme se solí a v míse zalijeme vařícím mlékem, ve kterém jsme rozpustili tuk a vše za horka smícháme a důkladně propracujeme vařečkou. Do částečně prochladlého těsta přidáme žloutky a vypracujeme těsto, které musí být vláčné, ale tužší. Hned děláme knedlíky, vaříme 6-7 minut. S těstem se krásně pracuje, protože se nelepí jako tvarohové, jde udělat tenká stěna knedlíku.
Je to jednodušší varianta páleného těsta, které dělává velmi zřídka moje matka, protože je pracnější.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2+
4.25 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 4x)
Carbonnade à la Flamande Belgické speciality Články z

Komentáře k receptu: Ovocné knedlíky ze spařeného těsta

Komentáře

  1. Dagmar   23.05.2015 | 11:03 | reagovat | závadný

    Výborne!!!
    Múka sa musí dať do vriaceho mlieka, aby sa cesto nelepilo.
    Dakujem za tip na sobotný obed. :-)

  2. Simča S.   22.07.2014 | 22:44 | reagovat | závadný

    Nejsem z tohoto receptu nijak nadšená. Těsto se mi poměrně dost lepilo (viz foto v galerii), rozhodně jsem měla silnější "stěnu" na ovoci, než když dělám klasicky z tvarohového těsta. Vzhledem k tomu, že mi přišlo i docela pracné těsto vymíchat, abych se zbavila kousků a chuťově nás také moc neoslovilo (i po uvaření mi přišla chuť jako u syrového odpalovaného těsta), nebudu už tyto knedlíky dělat.

  3. Zlatka   10.01.2014 | 12:28 | reagovat | závadný

    Právě jsem dovařila, je pravda, že na uvedené množství mouky je mléka příliš mnoho, těsto bylo hodně řídké a lepivé, musela jsem dost mouky přidat, ale používala jsem hrubou špaldovou mouku, klasická pšeničná by se možná chovala "lépe" :-) Každopádně fajn recept !

  4. zdenka   20.10.2013 | 12:28 | reagovat | závadný

    tak jsem knedlíčky právě dovařila a jsou výborný :-* :-)

  5. Mirka   04.10.2013 | 23:53 | reagovat | závadný

    Já je dělám podle mojí maminky úplně jednoduše a jsou skvělé.
    Na vál si nasypu kopičku polohrubé mouky, tu osolím a uprostřed kopičky udělám důlek. Do toho dám lžíci sádla a za pomoci tupého nože a vařící vody zpracuji těsto. Dokončím zpracování rukou. Těsto přkryji hrnkem, ve kterém jsem uvařila vodu a nechám asi 5-10 minut odpočinout. Pak zpracuji ovocné knedliky - švestky, nakrájená a oloupaná jablka, jahody i maliny - podle ročního období a vařím ve vroucí vodě až vyplavou (asi 5 minut). Na talíři posypu nastrouhaným tvrdým tvarohem, práškovým cukrem a poliji rozpáleným máslem. Ňam Ňam Ňam

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání
Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie! Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie!
Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek? Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web